Τελειώνοντας την ποδοσφαιρική χρονιά μιλήσαμε με τον προπονητή του Αχιλλέα Νέας Στράντζας Νάουσας Καραμεταξά Παναγιώτη.
Δείτε και ακούστε από πρώτο χέρι τη συνέντευξη
Συνέντευξη με τον Παναγιώτη Καραμεταξά εφ΄όλης της ύλης
Posted by Giannis Zinas on Wednesday, May 15, 2019
– Η ομάδα του Αχιλλέα Νάουσας μετονομάστηκε σε Αχιλλέας Νέας Στράντζας Νάουσας στην περσινή Ποδοσφαιρική χρονιά.
– Αυτή ήταν μία συμφωνία, την οποία είχαν κάνει με την διοίκηση της ομάδας μου. Ο χώρος που είναι το γήπεδο και κατασκευάζεται, είναι στο συνοικισμό της Νέας Στράντζας. Υπήρχε ένας όρος, ότι για να υλοποιηθεί όλο αυτό το έργο, υπήρχε μία προϋπόθεση, να μπει και το όνομα της Νέας Στράντζας . Ευχής έργο είναι τώρα, να τελειώσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το γήπεδο, για να μπορέσει επιτέλους και ο Αχιλλέας να έχει το δικό του γήπεδο.
– Τι ρόλο θα παίξει αυτό στην πορεία της ομάδας;
– Ο Αχιλλέας τα τελευταία χρόνια δεν έχει γήπεδο. Τρία χρόνια στο Γιαννακοχώρι, δύο χρόνια στα Λευκάδια και τώρα στο γήπεδο της Νάουσας. Νομίζω ότι είμαστε περιπλανώμενοι και ξέρεις πολύ καλά, αν δεν έχεις το δικό σου γήπεδο να κάνεις προπόνησή σου, να το γνωρίζουν οι ποδοσφαιριστές και να νιώθεις το κυριότερο, έδρα . Είναι το σημαντικότερο. Εμείς δεν το έχουμε. Η έδρα μας είναι το κεντρικό γήπεδο της Νάουσας, αλλά σε καμία περίπτωση αυτό το γήπεδο δεν μπορεί να γίνει έδρα και να νιώθουν ή και να την έχουν αποδεχθεί οι ποδοσφαιριστές και να νιώθουν ένα γήπεδο δικό τους.
– Την επόμενη ποδοσφαιρική χρονιά θα συνεχίζεις την ομάδα του Αχιλλέα Νέας Στράντζας;
– Είναι νωρίς ακόμη. Νομίζω είναι πολύ νωρίς. Φέτος έχει και μία επιτυχημένη πορεία η ομάδα. Τα παιδιά κατάφεραν κάτι, που φαινόταν απίστευτο. Υπάρχει πολύς χρόνος μέχρι το καλοκαίρι. Να κάνει πρώτα τον απολογισμό η διοίκηση, να γίνει γενική συνέλευση, να δούμε τι θα γίνει και από κει και πέρα νομίζω ότι υπάρχει ο κατάλληλος χρόνος για να δρομολογηθούν οι εξελίξεις, αλλά όπως και να το κάνουμε είναι πολύ νωρίς να μιλάμε από τώρα για οτιδήποτε.
– Κατά πόσο μπορούμε να ισχυριστούμε ότι ο Καραμεταξάς Παναγιώτης έβαλε γερά θεμέλια στην ομάδα του Αχιλλέα Νέας Στράντζας Νάουσας;
– Αυτό νομίζω ότι θα το κρίνει ο κόσμος. Εγώ δεν μπορώ να πω τίποτα. απλώς πέντε χρόνια στον Αχιλλέα, αυτό που είχαμε πει, ότι θα δώσουμε ευκαιρίες σε νεαρά παιδιά, νομίζω ότι το πραγματοποιήσαμε, για πολλούς φαινότανε δύσκολο. Εδώ και πέντε χρόνια, αφού αλλάξαμε την έδρα, μας θεωρούσαν, όλοι πρώτο φαβορί για υποβιβασμό. Τους διαψεύσαμε όλους. Το καλοκαίρι ο Αχιλλέας πάντα κάνει ταμείο και απολογισμό. Στο τέλος τα καταφέραμε μία χαρά, όλα αυτά τα χρόνια. Τώρα το αν είναι επιτυχημένο το έργο μου ή όχι το αφήνω στην κρίση των άλλων και τίποτα παραπάνω .
– Ο Σάκης, ο Γκέσκος στέλνει ένα μήνυμα και λέει: «Παναγιωτης Καραμεταξας: αγαπη για το ποδοσφαιρο ηθος δουλεια δουλεια δουλεια και πολλα αλλα που χαρακτηριζουν αυτον τον αληθινο Καρα ». Καρά σε λένε Παναγιώτη;
– Ναι! είναι το χαϊδευτικό μου. Όλοι με φωνάζουν με αυτό το όνομα. Όλοι με γνωρίζουν έτσι « καρα» . Με το Σάκη γνωριστήκαμε κάτω στην Ειρηνούπολη, όταν υπήρξα ποδοσφαιριστής. Κάναμε αρκετές κουβέντες. Σέβομαι πολύ την άποψη του, γιατί είναι άνθρωπος του ποδοσφαίρου και νομίζω ότι άποψή του έχει βάρος. Να του ευχηθώ καλή εκλογική αναμέτρηση και επιτυχία στον προεκλογικό του αγώνα και ο καλύτερος να κερδίσει.
– Ποια ήταν η εύκολη ή δύσκολη στιγμή για τον Αχιλλέα Νέας Στράντζας. Σε ποιο σημείο του πρωταθλήματος;
– Σαν ομάδα είχαμε αρκετά προβλήματα τραυματισμών φέτος. Ο κυριότερος ήταν ο τραυματισμός που είχαμε στην προετοιμασία, του Βλαχοδήμου. Γνωρίζουμε όλοι καλά, ότι πρόκειται για ένα παίκτη βαρόμετρο για την ομάδα μου . Από κει και πέρα ακολούθησε άλλος ένας σοβαρός τραυματισμός του Χρήστου Κερμανίδης, ο τερματοφύλακάς μας. Γενικά ήμασταν με προβλήματα τραυματισμών, αλλά νομίζω τα νεαρά παιδιά που είχα στην ομάδα και με τους έμπειρους παίκτες , που εδώ και πέντε χρόνια έχω στην ομάδα καταφέραμε, παρά τις αντιξοότητες και τα προβλήματα, καταφέραμε στο τέλος και ειδικά στο δεύτερο γύρο, να κάνουμε μία πολύ καλή συγκομιδή βαθμών. Καταφέραμε να μην μπούμε ούτε στα play out .
– Ήταν εύκολο ή δύσκολο;
– Δεν είναι καθόλου εύκολο, γιατί δύο ομάδες πέφτουν απευθείας. Να βάλεις κι άλλους τέσσερις που μπαίνουν στη διαδικασία των play out! Ξέρεις πολύ καλά ότι ειδικά στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο οι ομάδες , που είναι από την 5η θέση και κάτω, όλες είναι ισοδύναμες . Καταφέραμε εμείς στο τέλος, να βάλουμε ομάδες κάτω από μας και να σώσουμε την κατηγορία.
– Τι ρόλο έπαιξαν τα play off και τα play out στο πρωτάθλημα;
– Αυτό νομίζω ότι θα το κρίνουν άλλοι. Εγώ είμαι της άποψης ότι ο πρωταθλητής πρέπει να βγαίνει απευθείας, δεν νομίζω, ότι πουθενά να γίνεται να μπαίνει στη διαδικασία των play-off ο πρωταθλητής, γιατί όταν έχεις κανέναν αγώνα πρωταθλήματος με πολλούς αγώνες, μπορεί στο τέλος του πρωταθλήματος να χάσεις την κατηγορία από διάφορα ,μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, το πρωτάθλημα. Να τύχουν κάποιοι τραυματισμοί ή οτιδήποτε και να χάσεις την κατηγορία, ενώ ένα χρόνο ήσουν μπροστά. Σίγουρα, ότι δίνει ενδιαφέρον στους φιλάθλους και στο πρωτάθλημα είναι ένα κίνητρο. Συμφωνώ, αλλά η γνώμη μου είναι ότι ο πρωταθλητής πρέπει να βγαίνει από την κατηγορία απευθείας.
– Ενδεχομένως κάποια παιχνίδια να υπάρχουν , τα οποία θα μπορέσουμε να τα χαρακτηρίσουμε « φιλικά ». Αποτρέπει τέτοιες καταστάσεις και υπάρχει περισσότερο ενδιαφέρον, όχι μόνο στους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές, αλλά και στους φιλάθλους. Γενικά να μην είναι υπό επιτήρηση ένα τέτοιο πρωτάθλημα;
– Σίγουρα, ότι κάποια παιχνίδια , ίσως να γίνονται και φιλικά! Είτε γίνεται ή οτιδήποτε άλλο, νομίζω ότι σε γενικές γραμμές δεν είμαι υπέρ αυτής της άποψης. Αν γινόταν , να γινόταν λίγο με κάποιο διαφορετικό τρόπο, να υπήρχε μία βαθμολογία .
– Θα θέλαμε να ακούσουμε μία πρόταση, γιατί πώς θα μπορούσε να γινόταν διαφορετικά τα play-off; Υπάρχουν συζητήσεις για αυτό.
– Ο πρώτος να ξεκινούσε με τη βαθμολογία του, που είχε πάρει στο πρωτάθλημα και ούτω καθεξής, ο δεύτερος με τους δικούς του, δηλαδή να παίξουν όλοι μεταξύ τους και να μην υπάρχει αυτό, το ένα παιχνίδι, που εξαρτάται ο τίτλος.
– Να υπάρχει ,δηλαδή ένας διαφορετικός τρόπος συμμετοχή στα play-off. Δίνει περισσότερο ενδιαφέρον ένας διαφορετικός τρόπος.
– Αυτά είναι λόγια και είναι δουλειά των ανάλογων οργάνων και αρμοδίων και της εκάστοτε ΕΠΣ, για να μπορέσουν να κάνουν το πρωτάθλημα πιο ανταγωνιστικό και πιο ελκυστικό.
– Συμφωνούμε στην άποψη αυτή, αλλά έχουμε το Βήμα αυτή τη στιγμή που μιλάμε και τη δυνατότητα… μιλάμε δημόσια… επομένως ο δημόσιος λόγος καλά είναι να προάγεται , ….όπως γίνεται τώρα και να ακούγονται όλες οι απόψεις.
– Αυτό που λέω τώρα είναι καθαρά προσωπική άποψη, δικιά μου και τίποτα παραπάνω .
– Δεν έχει σημασία, είσαι ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου και την εκφράζεις και αυτό έχει βαρύνουσα σημασία.
– Ναι ! είμαι άνθρωπος το ποδόσφαιρο, απλώς καταθέτω την άποψή μου, ποια είναι για τα play off .
– Κατά πόσο παίζει ρόλο η συνέπεια του ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή. Κατά πόσο είναι ερασιτεχνικό το ποδόσφαιρο και κατά πόσο μπορούν να συμμετάσχουν νεαρά παιδιά στο πρωτάθλημα;
– Και μόνο που είναι ερασιτεχνική κατηγορία, έχουμε να κάνουμε ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές . Είναι παιδιά. Παίρνω παράδειγμα από αυτά που έχω στην ομάδα μου. Είναι όλοι ι εργαζόμενοι . Παιδιά που δουλεύουν μεροκάματο, έχουν τις δουλειές τους και κατά κύριο λόγο το κάνουν περισσότερο από αγάπη, για αυτό που κάνουν, γιατί σε αντίθετη περίπτωση, ούτε είναι τα λεφτά που παίρνουν, ούτε οτιδήποτε. Είναι το χόμπι τους, η διασκέδασή τους και μέσα από την ομάδα, βρίσκουν ένα κίνητρο, ώστε να περάσουν καλά. Αν υπάρχουν και κάποια παιδιά, νεαρά, στην ομάδα, τα οποία θέλουν να κάνουν το βήμα παραπάνω , απλώς είναι διαφορετικοί στόχοι, άλλος ο στόχος ενός νεαρού παιδιού, άλλος είναι ο στόχος σε παιδιά, που έχουν μεγαλύτερη ηλικία, αλλά κατά κύριο λόγο, παίζει η αγάπη που έχουν για το σύλλογο και αυτό που αγαπάνε.
– Πολλές φορές όμως υπάρχουν μεταφερόμενοι ποδοσφαιριστές από τη μία ομάδα στην άλλη. Αυτοί οι έμπειροι που αποκαλούνται, ενδεχομένως να καταλαμβάνουν και κάποιες θέσεις νεαρών ποδοσφαιριστών . Είναι λάθος αυτή η άποψη;
– Εξαρτάται τι θέλει η διοίκηση; Τι θέλει ο προπονητής; Ποιος είναι ο στόχος; Έχει να κάνει με το τι θέλει να κάνει η κάθε ομάδα. Ποιος είναι ο στόχος της; Τι αποφασίζει ο προπονητής; Αυτό νομίζω ότι εξυπακούεται, και είναι ότι στο χέρι του προπονητή, για το ποιον θα βάλει και τι θα γίνει .
– Κατά πόσο παίζει ρόλο μία διοίκηση στην εκλογή ενός προπονητή, για να επιτύχει τους στόχους της. Η διοίκηση είναι αυτή που καθορίζει τον προπονητή;
– Για να πετύχει μία ομάδα, εννοείται ότι πρέπει να υπάρχει συνεργασία, γιατί αλλιώς, ούτε ο προπονητής μπορεί να αποφασίσει μόνος του, ούτε η διοίκηση χωρίς τον προπονητή. Νομίζω ότι είναι μία συνεργασία, που ο καθένας νομίζω, ότι είναι στο κομμάτι του και προσπαθεί στον τομέα του να κάνει όσο το δυνατόν καλύτερα τη δουλειά του. Ο προπονητής να κάνει τη δουλειά του στον τομέα του και η διοίκηση στο κομμάτι, που πρέπει να είναι κοντά στην ομάδα, από κει και πέρα η διοίκηση έχει τη δύναμη να αξιολογεί τα πράγματα. Νομίζω ότι όλα γίνονται κατόπιν συνεργασίας για να βγει ένα καλό αποτέλεσμα.
– Βέβαια κινδυνεύω να πω, η εμπειρία δείχνει, ότι η διοίκηση τελικά εκπροσωπείται από ένα, δύο ή τρία άτομα, γιατί στην αρχή ξεκινάνε πολλοί και στο τέλος καταλήγουν πολύ λίγοι. Καμιά φορά ο προπονητής να κάνει το ρόλο της διοίκησης.
– Κακά τα ψέματα, είναι λίγο δύσκολο και τα χρόνια που ζούμε και οι καταστάσεις είναι λίγο δύσκολες και δεν υπάρχει το κυριότερο οικονομική δυνατότητα για κάποιους ανθρώπους να βάλουν λεφτά στο σύλλογο, γιατί δεν τους περισσεύουν. Από κει και πέρα, νομίζω τρέχουν να βρουν κάποιοι άνθρωποι, κάποια έσοδα, να κάνουν κάποιες εκδηλώσεις. Είναι άξιοι συγχαρητηρίων και νομίζω ότι το κάνουν επειδή αγαπούν το ποδόσφαιρο και θέλουν να βοηθήσουν το σύλλογο, αλλά το κυριότερο πράγμα, που πρέπει να υπάρξει σε ένα συμβούλιο, πρέπει να υπάρξει συνεργασία και αγάπη για αυτό που κάνουν.
– Είναι μία ερώτηση που πρέπει να την απευθύνω σε κάποιον διοικούντα κάποια στιγμή. Θα μπορούσαν να υπάρξουν επιχορηγήσεις από την Ένωση. Είναι ένα άλλο κεφάλαιο αυτό.
– Καλύτερα Γιάννη, μην το πιάνεις αυτό το θέμα. Δεν θα βρεις άκρη. Είναι δύσκολες καταστάσεις και νομίζω ότι, και αυτοί που ασχολούνται αυτή τη στιγμή με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και βάζουν πραγματικά κάποια χρήματα από την τσέπη τους, νομίζω είναι ήρωες .
– Είναι γεγονός , αλλά έτσι όπως το εξέφρασε Παναγιώτη και είπες να μην το πιάσω… βέβαια το λες χαριτολογώντας…
– Είναι η προσωπική μου άποψη, γιατί πολλά έχουμε ακούσει, πολλά έχουμε δει, δεν νομίζω ότι είναι θέμα το οποίο μπορούμε να λύσουμε εμείς.
– Να σταθώ περισσότερο στο ρόλο του προπονητή σε μία ερασιτεχνική ομάδα. Κατά πόσο μπορεί να την καθοδηγήσει και να μην είναι επηρεασμένος από καταστάσεις δύσκολες, καμιά φορά υπάρχουν δυσκολίες ή όχι;
– Στο Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο υπάρχουν δυσκολίες πάρα πολλές. Είναι αυτός που προσπαθεί να κρατήσει μία ισορροπία στο ποδοσφαιρικό κομμάτι, να έρθει κοντά στους ποδοσφαιριστές, γιατί όπως είπα, τα περισσότερα παιδιά είναι ερασιτέχνες και να μπορέσει με τον τρόπο του, να πάρει από τον καθένα αυτό που αναλογεί και αυτό που μπορεί να βοηθήσει, το να βγει ένα καλό αποτέλεσμα. Ο προπονητής όσο το δυνατόν κάνει καλύτερα τη δουλειά του και αναλόγως με τα αποτελέσματα, νομίζω κρίνεται .
– Τι προβλήματα μπορεί να συναντήσει ένας ερασιτέχνης προπονητής με μία ερασιτεχνική ομάδα και με ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές;
– Το κυριότερο πρόβλημα που μπορεί να συναντήσει, είναι να μην έχει παιδιά και άτομα για προπόνηση. Οι περισσότεροι έχουνε δουλειές. Απλά νομίζω, εκεί βρίσκεται το μεγαλύτερο πρόβλημα στα ερασιτεχνικά σωματεία, γιατί κακά τα ψέματα, εάν δεν γίνει η προπόνηση, να δουλέψει ο προπονητή, ς να κάνει πέντε πράγματα, να τα αφομοιώσουν οι παίκτες και να βγουν στο γήπεδο, είναι λίγο δύσκολο το ερασιτεχνικό σωματείο αυτό. Είναι για μένα το μεγαλύτερο πρόβλημα.
– Βέβαια ο προπονητής θα πρέπει να έχει και κάποια εφόδια, ενδεχομένως κάποιο δίπλωμα, ενδεχομένως κάποια σεμινάρια να έχει παρακολουθήσει. Τι γίνεται;
– Εννοείται, για αυτό υπάρχουν οι σχολές προπονητών, γιατί, αν μη τι άλλο, έχουμε τις καλύτερες σχολές στην Ελλάδα και πρέπει να πηγαίνουμε όλοι, να παίρνουμε το δίπλωμα, να μαθαίνουμε καινούργια πράγματα, ώστε αυτά να τα μεταφέρουμε στους ποδοσφαιριστές.
– Να θέσω ένα άλλο θέμα για τη διαιτησία. Δεν θα εισχωρήσουν σε βάθος, αλλά να ακούσω την άποψή σου για τη φετινή χρονιά. Γενικά πώς θα την κρίναμε ; Ποδοσφαιριστές τιμωρούνται, οι διαιτητές τιμωρούνται;
– Αυτό είναι ένα κομμάτι πάλι που δεν είναι στην αρμοδιότητά μου. Υπάρχουν οι αρμόδιοι , απλώς θέλω να πιστεύω, ότι δεν υπάρχει εσκεμμένος δόλος από πλευράς διαιτησίας, λάθη θα γίνονται , γιατί είναι ανθρώπινο νομίζω το να γίνουν λάθη, αλλά σκοπός είναι να μη γίνονται εσκεμμένα, να μη δημιουργείται ένταση. Κακά τα ψέματα, κάποιες αποφάσεις διαιτητών να μην καθορίζουν αποτελέσματα, όσο το δυνατόν να γίνονται λάθη λιγότερα, ώστε να μην υπάρχει ούτε ένας να έχει παράπονα και να τελειώνουν τα παιχνίδια μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
– Φέτος τελείωσαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο; Υπήρχαν παράπονα; Πώς θα αξιολογήσουμε τη φετινή χρονιά, σε σχέση με τις προηγούμενες;
– Νομίζω ότι, η διαιτησία στην Ημαθία είναι καλή. Έχει αξιόλογους διαιτητές. Παιδιά που παίρνουν συμμετοχές σε μεγαλύτερες κατηγορίες και νομίζω ότι η διαιτησία, αν εξαιρέσω κάποια παιχνίδια, όχι στη δικιά μας μεριά, αλλά και γενικά, που υπήρχαν κάποια παράπονα, σε γενικές γραμμές, νομίζω η διαιτησία ήταν καλή και δεν θα πρέπει όλοι εμείς, που ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο, είτε προπονητές , είτε ποδοσφαιριστές , είτε παράγοντες, όταν θα γίνεται μία στραβή, ένα κακό αποτέλεσμα, να πάμε να ψάχνουμε εξιλαστήρια θύματα το διαιτητή.
– Ο Καραμεταξάς, ο Παναγιώτης συμμετέχει μέσα στο γήπεδο.
– Χρειάστηκε να μπω, γιατί είπα, λόγω πολλών τραυματισμών που είχαμε, έφτασε στο σημείο να χρειαστώ και να μπορώ να βοηθήσω αυτά τα παιδιά. Το ότι γυμνάζομαι μαζί τους και η αγάπη που έχω για το ποδόσφαιρο, νομίζω με την παρουσία μου μέσα, και την εμπειρία μου, βοήθησέ αυτά τα νεαρά παιδιά.
– Ήταν εύκολο ή δύσκολο;
– Δεν είναι εύκολο, γιατί έχουν περάσει και λίγο τα χρόνια, αλλά νομίζω με την εμπειρία μου, στάθηκα περισσότερο. Θέλω να πιστεύω, ότι τα κατάφερα, βοήθησα λίγο αυτά τα παιδιά με την εμπειρία μου και τίποτα παραπάνω.
– Ένα μήνυμα που μπορούμε να στείλουμε σε όλους τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου, ποιο είναι;
– Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όλοι, επειδή ασχολούμαστε με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και γενικά με τον αθλητισμό να κάνουμε πράγματα για τα νεαρά παιδιά, να τα βοηθήσουμε να γίνει ένα πρωτάθλημα καλύτερο . Το κυριότερο για μένα είναι, ότι πρέπει να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο νεαρά παιδιά, να τα δώσουμε χρόνο. Το κυριότερο είναι να γίνουν καλύτερες εγκαταστάσεις και τα γήπεδα στα ερασιτεχνικά σωματεία, γιατί όλα είναι θέμα ψυχολογίας, εάν ένας ποδοσφαιριστής, μπορεί να δείξει τις ικανότητές του σε ένα καλό γήπεδο και αλλιώς ένα σε ένα άλλο γήπεδο. Αυτά πρέπει να βελτιώσουμε. Να σταματήσουν, το κυριότερο, τα επεισόδια. Ο καλύτερος να κερδίσει μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να το βλέπουμε όλοι σαν μία γιορτή, τίποτα παραπάνω, όπως το λέει ακριβώς η λέξη, είναι ένα παιχνίδι και σε ένα παιχνίδι κάποιος θα κερδίσει, κάποιος θα χάσει. Αυτή είναι όλη η ομορφιά του ποδοσφαίρου.
– Στο τέλος της συζήτησης βάλαμε αρκετά θέματα , τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει ένας προπονητής.
– Η δουλειά του προπονητή είναι, όπως σου είπα, έχει να κάνει μόνο με το κομμάτι που του αναλογεί με τους ποδοσφαιριστές και για το πως ετοιμάζει μία ομάδα, τα άλλα νομίζω ότι είναι θέματα παραγόντων, είναι θέματα της ΕΠΣ, αλλά ο καθένας νομίζω στον τομέα του, αλλά ο καθένας θα κάνει από τη μεριά του αυτό που πρέπει, πραγματικά, το μόνο κέρδος θα έχει το ποδόσφαιρο και ξέρεις πολύ καλά, ότι στο νομό που είμαστε, το ότι βγήκε η Βέροια και άλλαξε κατηγορία, είναι πολύ θετικό. Υπάρχει κίνητρο για τα νεαρά παιδιά, να δουλέψουν και να αγωνιστούν και να βρεθούν σε μεγαλύτερη κατηγορία, ευχής έργο είναι και άλλες ομάδες που έχουμε στην Ημαθία να εκπροσωπήσουν σε μεγαλύτερες κατηγορίες το ποδόσφαιρό της, για να ανέβει και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Έχουμε να κάνουμε με νεαρά παιδιά. Πρέπει να έχουν κίνητρο στο να ανέβουν μία κατηγορία πάνω, και αν μη τι άλλο, να ευχηθώ στη Βέροια και του χρόνου, να αλλάξει κατηγορία και να τη δούμε στα μεγάλα σαλόνια.
– Αρκετά χρόνια το λέω, ότι είναι άλλο ένα ταλέντο να πάει σε μία ομάδα, η οποία βρίσκεται δίπλα και να έχει όλα τα μέσα για να ζήσει, φαγητό, ύπνο, φροντιστήρια και να παρακολουθεί και τα μαθήματα του και να είναι στο σπίτι του , να κοιμάται κανονικά και άλλο ένας νεαρός να πάει στον Ολυμπιακό και να τα χάσει όλα αυτά, γιατί η ηλικία είναι κρίσιμη και δεν μπορεί να το διαχειριστεί.
– Γνώμη μου είναι, ότι ο ποδοσφαιριστής πρέπει, τα βιώματά του να είναι αργά και σταθερά, βήμα-βήμα και να μην έρθουν απότομα, γιατί με το απότομα, όπως ανεβαίνεις, άλλο τόσο κατεβαίνεις στην πραγματικότητα. Η απογοήτευση παίζει μεγάλο ρόλο στον ποδοσφαιριστή. Η γνώμη μου είναι, ότι όλα αυτά τα νεαρά παιδιά πρώτα πρέπει να δουλέψουν, γιατί χωρίς δουλειά, δεν γίνεται τίποτα και βήμα-βήμα μέχρι που να πετύχουν τους στόχους που θέλουν.
– Παναγιώτη Καραμεταξά, έχεις ένα πολύ ωραίο λόγο και είσαι ένας άνθρωπος που μπορούμε να μιλάμε ώρες. Βρισκόμαστε στο τέλος της συνέντευξης. Να σε ευχαριστήσω πολύ.
– Και εγώ να ευχηθώ σε όλους καλό καλοκαίρι και υγεία σε όλο τον κόσμο.
– Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.