Τις προθέσεις του υπουργείου Παιδείας να διεξαχθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις όσο το δυνατόν πιο κοντά στην προγραμματισμένη ημερομηνία επανέλαβε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη
Τις προθέσεις του υπουργείου Παιδείας να διεξαχθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις όσο το δυνατόν πιο κοντά στην προγραμματισμένη ημερομηνία επανέλαβε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη. Μιλώντας στο Λατώ FM, η υφυπουργός σημείωσε ότι στόχος είναι να γίνουν οι εξετάσεις μέσα στο καλοκαίρι.

«Μακάρι να κυλήσουν όλα καλά και ομαλά και να μπορέσει αυτό το πράγμα να γίνει πραγματικότητα» είπε, προσθέτοντας πως «τα πράγματα είναι ρευστά, όπως ξέρετε έχουν παραταθεί η αναστολή λειτουργίας των σχολείων μέχρι 10 Απριλίου, οπότε κανονικά θα επιστρέφαμε μετά το Πάσχα. Αναμένουμε πιθανή ενημέρωση από τους ειδικούς, θυμίζω ότι και την προηγούμενη φορά, δύο εβδομάδες πριν την προγραμματισμένη επανεκκίνηση, μας έδωσαν καινούργια παράταση. Άρα οτιδήποτε θα το ξέρουμε μέσα στο Πάσχα για την τελική απόφαση των ειδικών, που έχει να κάνει με την πορεία εξέλιξης του πώς να αντιμετωπίζουμε, πόσο πειθαρχούμε στα μέτρα και πόσο αποδίδουν τα μέτρα τα οποία έγκαιρα από ότι φαίνεται και με σύγκριση με άλλες χώρες η χώρα μας και η κυβέρνηση έλαβε», ανέφερε η υφυπουργός.

Σχετικά με την περικοπή της ύλης, η Σοφία Ζαχαράκη είπε πως το υπουργείο Παιδείας προετοιμάζεται για όλα τα σενάρια «και βέβαια ανάλογα με το αν το σχολείο ανοίξει 27 ή κάποια ημερομηνία αργότερα, αυτό επηρεάζει και την ύλη. Σίγουρα επεξεργαζόμαστε με την συνεργασία του Ινστιτούτου εκπαιδευτικής πολιτικής και την περικοπή της ύλης, ανάλογα με το μέσο όρο που έχει φτάσει βέβαια προφανώς το κάθε σχολείο. Εγώ έχω ζητήσει από όλα τα σχολεία στην Ελλάδα μέσω των διευθύνσεων εκπαίδευσης να μας πούνε πού φτάσαμε την τελευταία μέρα που λειτούργησε το σχολείο και πρέπει μετά να υπολογιστεί και το ποσό θα λειτουργήσει με το καλό το σχολείο αλλά σίγουρα όμως προσανατολιζόμαστε και στην περικοπή της ύλης».

Πηγή: alfavita.gr