Η Μιχαέλα Λάκη πραγματοποίησε ένα πολύ καλό ξεκίνημα στο Novi Sad της Σερβίας, καθώς κέρδισε με 2-0 σετ την Anja Petkovic και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του Yason Cup, τουρνουά που ανήκει στην 2η κατηγορία Tennis Europe U16.

Αν και μόλις 13 ετών, η Μιχαέλα Λάκη δοκιμάζεται αυτή την εβδομάδα σε ένα δυνατό, διεθνές τουρνουά στα 16άρια της Tennis Europe και ήδη πέτυχε την πρώτη της νίκη. Η νεαρή Ελληνίδα αθλήτρια, Νο. 75 στα 14άρια της Ευρώπης, κέρδισε την επίσης 13χρονη Anja Petkovic στην πρεμιέρα της στο Yason Cup, με 6-4, 6-3.

Η Λάκη, η οποία ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στα 12άρια της Tennis Europe με 30 διαδοχικές νίκες, αγωνίστηκε σε 2 τουρνουά στα 14άρια μέχρι τώρα στη σεζόν – και τα 2 στο κορυφαίο επίπεδο (Category 1) – φτάνοντας στον 3ο γύρο του Les Petits Αs στη Γαλλία και στον 2ο γύρο του Kungens Kanna & Drottningens Pris στη Σουηδία.

Στον 2ο γύρο του Yason Cup, η Ελληνίδα τενίστρια θα αντιμετωπίσει άλλη μια παίκτρια από τη Σερβία, την Darja Suvirdjonkova, που βρίσκεται στο Νο. 15 του ταμπλό και στο Νο. 52 στα 14άρια της Ευρώπης.

Στο Novi Sad βρίσκεται και η Αθηνά Πήττα, η οποία θα παίξει σήμερα για τον 1ο γύρο, απέναντι στην Σέρβα Nevena Kolarevic, No. 10 στο ταμπλό και Νο. 166 στη συνολική κατάταξη της Tennis Europe. Στα διπλά, η Λάκη και η Πήττα θα συνεργαστούν, αντιμετωπίζοντας στον 1ο γύρο τις Mirjana Jovanovic και Andrea Obradovic από τη Σερβία.

πηγή:tennisnews.gr

Aναρτήθηκε από:Manolis Pexlivanidis