Ένα εκπληκτικό σερί σε Ελλάδα και Ευρώπη τρέχει ο Χρήστος Σπύρου, ο οποίος έχει κατακτήσει τα 4 τελευταία τουρνουά που έχει αγωνιστεί, σε πανελλαδικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο. Ο 12χρονος αθλητής της HEAD, έχει νικήσει στους 22 τελευταίους αγώνες του σε όλες τις διοργανώσεις!

Μια εκπληκτική σεζόν διανύει ο Χρήστος Σπύρου, ο οποίος έχει κερδίσει 4 συνεχόμενους τίτλους στα μονά, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μετράει 22 διαδοχικές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις και συνολικά έχει πετύχει 24 νίκες σε 26 αναμετρήσεις στο 2018.

O 12χρονος αθλητής του Ο.Α. Γλυφάδας, είχε αναδειχθεί πρωταθλητής στο 1ο Ε1 της χρονιάς στον Α.Ο.Α. Ηλιούπολης, τον Φεβρουάριο. Στον τελικό είχε χάσει το μοναδικό σετ, φτάνοντας σε μια δύσκολη επικράτηση επί του Γιώργου Δούσκου, με 6-4, 3-6, 6-2.

Στις αρχές του Μαρτίου, ο Χρήστος ταξίδεψε στις μακρινές Αζόρες, που ανήκουν στην Πορτογαλία. Εκεί κέρδισε τον πρώτο του τίτλο σε διεθνές επίπεδο, στο τουρνουά U12 της Tennis Europe, Azores Open 2018 12 & Under, όπου δεν έχασε ούτε ένα σετ σε 5 αναμετρήσεις! Στον τελικό κέρδισε τον Πορτογάλο Jose Freitas με 6-2, 6-1.

Την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας στην κατηγορία των 12 ετών, αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Juniors του Μαραθώνα, κατακτώντας τον τίτλο στα 12άρια. Και πάλι ο Σπύρου και ο Δούσκος ήταν οι καλύτεροι παίκτες στο τουρνουά, δίνοντας άλλον έναν πολύ δυνατό τελικό. Αυτή τη φορά ο Δούσκος πήρε το 1ο σετ, αλλά ο Σπύρου επικράτησε ξανά στο τέλος, με 4-6, 6-1, 6-2.

Την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, ο Σπύρου συμμετείχε στο Tsaneio Junior Cup TEU12, που φιλοξενήθηκε στην Ioannides Tennis Academy, στη Λεμεσό της Κύπρου. Για άλλη μια φορά ο Έλληνας τενίστας ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, κατακτώντας τον 2ο συνεχόμενο τίτλο του στην Tennis Europe και 4ο συνεχόμενο γενικά. Στον τελικό επικράτησε του Κύπριου Ανδρέα Timini με 7-6 (5), 6-4.

Στο μοναδικό τουρνουά της Tennis Europe στο 2018 που ο Σπύρου είχε ήττα, ήταν το Beograd Open στις αρχές της χρονιάς, στο οποίο έφτασε μέχρι τα προημιτελικά και ηττήθηκε έπειτα από ένα κλειστό ματς από τον Ρουμάνο Luca Preda. Είχε άλλη μια ήττα στο 2018 έως τώρα, στα Winter Cups, όπου συνολικά είχε εξαιρετική παρουσία εκπροσωπώντας τη χώρα μας στο εξωτερικό, πετυχαίνοντας 2 νίκες σε 3 αναμετρήσεις.

Επίσης, κατέκτησε άλλους δυο τίτλους στα εγχώρια πρωταθλήματα, στο διπλό στα 12άρια του 1ου Ε1 στην Ηλιούπολη, μαζί με τον Ανδρέα Λοϊζά, καθώς και το μικτό στα 12άρια του Πανελληνίου στο Μαραθώνα, μαζί με την Ελένη Παλιούρα.

πηγή:tennisnews.gr

Aναρτήθηκε από:Manolis Pexlivanidis