Η ΑΕΚ πέρασε σαν σίφουνας από το ΔΑΚ Βικέλας υποτάσσοντας με 28-18 τον Φίλιππο.

Την έκτη συνεχόμενη νίκη της σε Ελλάδα και Ευρώπη και μάλιστα σε μια δύσκολη έδρα, στην οποία όμως έχει δημιουργήσει τη δική της θετική παράδοση πέτυχε η ΑΕΚ. Η Ένωση επικράτησε με 28-18 του Φιλίππου φτάνοντας στις έξι νίκες σε ισάριθμες επισκέψεις της στην Βέροια, από το 2010 και μετά κι έδειξε ότι βρίσκεται σε συνεχή αγωνιστική άνοδο.

Η ομάδα του Νίκου Γραμματικού ήταν κυρίαρχη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα απέναντι σε έναν αναιμικό Φίλιππο που δεν θύμιζε σε καμία περίπτωση την ομάδα που πριν μια εβδομάδα έφτασε πολύ κοντά στην έκπληξη στο Ρέντη κόντρα στον Ολυμπιακό.

Στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ ήταν καταιγιστική. Με οδηγό τον Γιόνας Λόκεν που σκόραρε κατά ριπάς από την περιφέρεια (έξι γκολ όλα στο α’ ημίχρονο) και με πολύ καλή αμυντική συμπεριφορά κατάφερε να προηγηθεί με 4-0, πριν ο Φίλιππος βρει δίχτυα για πρώτη φορά με τον Αποστολίδη λίγο πριν το δεκάλεπτο. Οι Βεροιώτες αντέδρασαν και για ένα μικρό διάστημα προβλημάτισαν την ομάδα του Νίκου Γραμματικού πλησιάζοντας στα δύο γκολ (5-7 στο 19’). Ο έλεγχος του ρυθμού όμως επέστρεψε σε «κιτρινόμαυρα» χέρια μετά το 22’ (και το τάιμ άουτ που πήρε ο Γραμματικός) και ένα επιμέρους 7-2 η ΑΕΚ πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με double score (14-7).

Η Ένωση μπήκε με πατημένο το γκάζι και στο δεύτερο μέρος, συνεχίζοντας να διατηρεί σε επίπεδα double score τη διαφορά (8-16, 918, 10-20) και δεν έδειχνε διάθεση να σταματήσει, υποχρεώνοντας τον Θοδωρή Παυλίδη να πάρει μαζεμένα σχεδόν δύο τάιμ άουτ, μήπως και συμμαζέψει τα… ασυμμάζευτα! Μάλιστα μετά το 45’ ο τεχνικός του Φιλίππου επιστράτευσε και τον νεαρό Μιχάλη Κουκουτσίδη ο οποίος αποτέλεσε και τη μοναδική αξιόπιστη απειλή των Βεροιωτών, ενώ μετά το 51’ μπήκαν κι άλλοι νεαροί παίκτες των γηπεδούχων, αφού ουσιαστικά η διαφορά ήταν μη αναστρέψιμη.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ – ΑΕΚ 18-28

Τα πεντάλεπτα: 0-2, 1-5, 2-6, 5-7, 5-9, 7-14 (ημχ.), 8-16, 11-20, 13-22, 14-23, 16-25, 18-28

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ (Θόδωρος Παυλίδης): Ευαγγελόππουλος, Ζλατάνος, Ζευγαρόπουλος, Τριανταφυλλίδης 1, Ρίζος 2, Τζιμπούλας, Ψωμιάδης, Χαραλαμπίδης 1, Σεϊρεκίδης 2, Φιλόσογλου, Θ. Κωστακίδης 5, Αποστολίδης 3, Αχ. Παπαδόπουλος, Κουκουτσίδης 3, Αρσενασβίλι, Γρηγοριάδης 1

ΑΕΚ (Νίκος Γραμματικός): Χρ. Νικολαϊδης , Τσικογιαννόπουλος, Πέρρος 7, Χόγκας 1, Ζαμπούνης 3, Ραντούλοβιτς, Συγγάρης, Χατσίκας, Αντωνιάδης, Λόκεν 6, Δομπρής 3, Βαμβακάς, Μαντζόπουλος, Βραζάλιτσα 5, Μυλωνάς

Διαιτητές: Νάσκος- Χαρίτσος Δίλεπτα: 4-5 Πέναλτι: 3/4-1/1