– Kοντά μας είναι,  για  να μας αναλύσει,  να μας πει τα αθλητικά γεγονότα,  και όχι μόνο,  την καθημερινότητα έτσι όπως τη ζούμε, με τις εκλογές που έχουμε,  με όλο αυτό το οποίο παρατηρείται τριγύρω μας, ο ΤΣΙΚ.

Καλησπέρα ΤΣΙΚ…

– Χρόνια πολλά,  Χριστός Ανέστη, Χρόνια πολλά σε όλο το ακροατήριο εντός και εκτός Ελλάδος. Στο φίλο μου τον Στέργιο που είναι στην Αθήνα, τον Ταξιδιάρη τον Κώστα, το  Σάκη το Γκέσκο,  που κατεβαίνει και αυτός τις εκλογές. Το φίλο μου τον Καραγιώργο, που είναι στη Γερμανία, σε όλο τον κόσμο στο Βόλο και σε όλους όσους μας ακούν, σε όλες εκείνες όπου είναι , γιατί και οι γυναίκες ακούνε , εντός και εκτός Ελλάδος. Χαιρετισμούς και στον Κώστα τον Ζαντίδη,  όπως λες, που μας ακούει και είναι συνδεδεμένος στο Facebook. Γιάννη! Τι είχα; Τι είχα πάντα. Τα ίδια. Δεν μπορούν να οργανώσουν ένα τελικό κυπέλλου. Είναι κατάντια για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μα θα μου πεις, πώς θα οργανώσουν το τελικό που πριν από δύο χρόνια είχε γίνει στο Πανθεσσαλικό στάδιο, στην Ιωνία του Βόλου και είχε γίνει… το έλα να δεις! Μαχαιρώνονταν  πάνω στην γέφυρα και γινόταν… το έλα να δεις. Φοβούνται. Κλείνουν τις πόρτες. Δεν δίνουν το δικαίωμα σε μένα, σε σένα, να πάμε στο γήπεδο, να απολαύσουμε το ποδόσφαιρο. Κάθε πέρσι και καλύτερα! Θυμάμαι το 1973 όπου ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει τον Ολυμπιακό μέσα στην Φιλαδέλφεια 3-2. Δεν θα ξεχάσω ποτέ που με έβαλε μέσα ο Σταύρος ο Σαράφης, ο Καίσαρας! Δεν είχα να πληρώσω το εισιτήριο και με έβαλε μέσα.  Είδα τον αγώνα. Ήμουν πιτσιρικάς, 17 χρονών . Είδα τον αγώνα με τον Παρίδη, ο ΥΒ ο Τριαντάφυλλος έκλαιγε. Πράγματα που οι παλιοί, σωστά θυμούνται και οι νέοι τώρα τα ακούνε.

– Έχουμε ένα μήνυμα από τον Κώστα Ταξιδιάρη που λέει: –  Γεια σου ρε Γιαννάρα μου άρχοντα και την καλησπέρα μου στον Γίγαντα τον Τσίκ . Όχι ρε Γιάννη μου δεν κατεβαίνω πουθενά!

Λάθος άκουσε ο Κώστας ο Ταξιδιάρης.  Εσύ είπες ότι κατεβαίνει ο φίλος σου.  

– Κωστάκη μου! ξέρω ότι δεν κατεβαίνεις εσύ, έλεγα για το Σάκη το Γκέσκο.  Είσαι πιστός Ολυμπιακός. Ο Πρόεδρος σε έχει γραμμένο. Πήγε και πήρε τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Αν η Νότιγχαμ Φόρεστ ανέβει στην πρώτη κατηγορία,  θα πάρει 250 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας. Γιατί να ασχοληθεί με την Ελλάδα; Εδώ τους έχει γραμμένους όλους. Φέρνει έναν 37χρονο, τον Αβραάμ Παπαδόπουλο.Ο Παναθηναϊκός δεν υπάρχει.  Η ΑΕΚ έχει τον τσιγκούνη, τον Μελισσανίδη. Ο μόνος που τα βάζει είναι ο ΠΑΟΚ, Ο Σαββίδης. Προσπαθεί . Εγώ πιστεύω ότι θα κάνει καλή ομάδα. Είναι ο μόνος άνθρωπος που έχει αναγεννήσει τον ΠΑΟΚ.  

– Να τον αναδείξουν. Λίγοι είναι αυτοί που προσπαθούν. Υπάρχουν κι άλλοι λόγοι που ο καθένας μπλέκεται με το ποδόσφαιρο. Παρόλα αυτά, εμείς βλέπουμε τον ΠΑΟΚ σήμερα που μιλάμε,  να έχεις μία πολύ καλή πορεία. Ας ευχηθούμε να έχει και την ίδια πορεία και στο Champions League.

– Αυτό είναι το θέμα.  Εκεί θα ευχαριστηθούμε,  αν δούμε μία ομάδα από την Ελλάδα, τουλάχιστον να κάνει αισθητή την παρουσία της στην Ευρώπη, γιατί αλλιώς είναι να βλέπεις και να γελάς. Εχθές είδαμε τους νεαρούς του Άγιαξ, να κερδίζουν την  Τότεναμ. Είδαμε τον Μέσι να χορεύει. Ο Μέσι είναι ο καλύτερος στον κόσμο. Όλοι μου λένε για τον Ρονάλντο. Ποιος Ρονάλντο; Ένα κλικ πιο πάνω είναι ο Μέσι, ο παικταράς! Την μπάλα την έχει κολλήσει με κόλλα στο πόδι του.  Τι είναι αυτό ρε φίλε! Έχω δει 10 φορές τη φάση! Τι παικταράς είναι αυτός! Θα ξαναβγεί τέτοιος παίκτης; Δεν πιστεύω. Το μόνο μείον του είναι ότι δεν μπόρεσε να οδηγήσει την εθνική Αργεντινής, όπως το έκανε ο Μαραντόνα. Οι ενστάσεις μου είναι , ίσως να μην τον πάει το στυλ των παικτών της Αργεντινής. Δεν  έχει καλούς παρτενέρ. Δεν ξέρω τι συμβαίνει! Εκεί στην Εθνική χάνεται. Δεν ξέρω γιατί; Δεν έχει την απόδοση που χρειάζεται.

– Τις προάλλες έδειχνε η τηλεόραση,  αυτά τα γκολ που βάζει, λες και είναι καρμπόν με το φάουλ που κάνει. Ήτανε απολαυστικά να τα βλέπεις στο ίδιο σημείο,  το ίδιο βολέ, αλλά ο φύλακας πάντα να μην μπορεί να πιάσει τη μπάλα!

– Γεννημένος ποδοσφαιριστής. Μακάρι να τον έχουμε και να μπορεί να βγει κάποιος άλλος!  Αλλά είναι, ιμιτασιόν. Ποιος Νεϊμάρ; Παίρνει 200 εκατομμύρια. Ο Νεϊμάρ πρέπει να πάρει 50 εκατομμύρια.  Όλοι έχουν ανέβει, χωρίς να αξίζουν. Τα μόνα λεφτά και αξίζει είναι ο Μέσι.

– Έχουμε ένα μήνυμα και πάλι από τον Κώστα Ταξιδιάρη και λέει: “ 22 Μαϊου του 1982 ….. Σαρακηνός Βόλου — Άργος Ορεστικό 3-2 με γκόλ στο 88» μετά από πολλά παρακάλια στους παίχτες του Άργους για να σωθεί ο Σαρακηνός εις βάρος της Ανθούπολης Λάρισας .”

– Ρε, Κώστα!  Πού τα θυμάσαι όλα αυτά!  Πω! πω! Είναι βιβλίο! Εγώ είχα αποκόμματα από όλη την καριέρα μου,  αλλά δυστυχώς τα έχασε ο γιος μου.

Δείτε και ακούστε από πρώτο χέρι τη συνέντευξη…

Ο καυστικός και αληθινός ΤΣΙΚ αναλύει με το δικό του τρόπο τα αθλητικά γεγονότα και τη καθημερινότητα

Posted by Giannis Zinas on Friday, May 3, 2019

( Παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα στη τηλεφωνική επικοινωνία )

– Μετά την αποκατάσταση της τηλεφωνικής επικοινωνίας, πάμε στο επόμενο θέμα που έχει να κάνει με τον τελικό του κυπέλλου της ΕΠΣ Ημαθίας,  ανάμεσα στον Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων και στην Βέροια. Ένα σημαντικό παιχνίδι.

– Η Ελπίδα Σκούταρης θα αντιμετωπίσει το Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων, ο οποίος Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων δεν άλλαξε ποτέ όνομα.  Είναι από την ίδρυσή του, μέχρι τώρα, με το ίδιο όνομα. Η ομάδα δεν καταλαβαίνει τίποτα και πάει για το τελικό. Είχατε αντιδικία με τον Μπίλη το Γαλανομάτη.  Τι είπες; Την αλήθεια είπες. Ο Βόλος, ο Μπέος, πήρε το ΑΦΜ του Κίτρους, αλλά έπαιζε σαν Νέος Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Βόλου. Είμαι από το Βόλο και τα γνωρίζω πάρα πολύ καλά. Η  Αλεξάνδρεια πήρε το ΑΦΜ της Σεβαστής, αλλά έπαιζε σαν Φίλιππος Αλεξάνδρειας. Λέω ψέματα;

– Όχι! όχι! Έτσι είναι.

–  Κύριε Γαλανομάτη, αν δεν σου αρέσει η αλήθεια, δεν φταίμε εμείς.  Τη Βέροια την ομαδάρα, τη βασίλισσα του βορρά, που την κατάντησαν σαν τις άλλες ομάδες!  Αυτοί βέβαια που την έχουν τώρα, προσπαθούν να την ανεβάσουν. Λες  ότι παίζει με το όνομα της Ελπίδας Σκούταρης!  Είναι αλήθεια! Δεν κάνουμε κανέναν πόλεμο! Τελικά έπαιξε για να μείνει στην ίδια κατηγορία. Η διοίκηση έχει λεφτά,  προσπαθεί να κάνει κάτι. Του φίλου, του Γαλανομάτη, δεν του αρέσει η αλήθεια. Δεν θέλω να γίνω υποστηρικτής σου, θα έλεγα κι άλλο αλλά…

– Απάντησα μέσα από το Facebook.  Αυτό που λες εσύ, ότι η Ελπίδα Σκουτάρεως ανήκει σε άλλη Ένωση,  ενώ παίζει στο κύπελλο στην Ημαθία. Αυτό που με ενόχλησε ήταν,  ο τρόπος τον οποίο θέλει ο κάθε Γαλανομάτης να παρεμβαίνει στα πράγματα και να απαντάει,  χωρίς να λέει περισσότερα, χωρίς να βγάζει την αλήθεια προς τα έξω. Ο μόνος που δεν μπορούσε και δεν έπρεπε να απαντήσει είναι αυτός,  γιατί υπάρχει διοίκηση, υπάρχουν φίλαθλοι που θα μπορούσαμε να αναπτύξουμε ένα διάλογο, μία συζήτηση. Από κει και πέρα, ούτε θέλω να δώσω άλλη έκταση στο θέμα,  ο καθένας βγάζει το ψωμί του. Είναι δικαιολογημένο αυτό που κάνει ο Γαλανομάτης, έχει μία εφημερίδα είναι στο χώρο του ποδοσφαίρου, στην Βέροια, το ψωμί του βγάζει.  

– Δεν είπαμε εμείς να μην το βγάλει.  Θα πρέπει να λέει την αλήθεια και να μην  γλύφει. Ο Γιώργος Γαλανομάτης ήξερε μπάλα.  Τον θυμάμαι. Ήταν γνώστης του αντικειμένου…και άλλο ο Μπίλης Γαλανομάτης…να του πεις να  κατέβει από το άλογο.

– Ο τελικός θα είναι μία γιορτή του ποδοσφαίρου και της Ημαθίας. Θα είναι κάτι το ξεχωριστό.  Τα Τρίκαλα γράφουν ιστορία και με την συμμετοχή τους, και ότι θα αντιμετωπίσουν και την Βέροια σε αυτό το παιχνίδι,  είναι κάτι πολύ σημαντικό θα έλεγα για την ομάδα των Τρικάλων. Ευχόμαστε το καλύτερο, να παιχθεί ένα καλό παιχνίδι και να κερδίσει ο καλύτερος.  

– Και να κερδίσουν τα Τρίκαλα.  Εγώ θέλω τα Τρίκαλα, γιατί έπαιξα εκεί ποδόσφαιρο, ήρθα εδώ,  έμεινα εδώ. Εγώ θέλω να κερδίσουν τα Τρίκαλα. Για σένα θέλεις να κερδίσει ο καλύτερος,  για μένα να κερδίσουν τα Τρίκαλα. Πιστεύω να είμαστε εκεί! Να δούμε τον αγώνα. Να το δούμε με το δικό μας μάτι και να το κριτικάρουμε.

– Άλλο  θέμα είναι τα μπαράζ, τα οποία θα ξεκινήσουν την Τετάρτη,  Κυριακή και πάλι Τετάρτη, ανάλογα την εξέλιξη και των αποτελεσμάτων. Θα πρέπει να πούμε ότι  τα play off  ενδέχεται να κρατήσει το ενδιαφέρον για κάποιες εβδομάδες ή όχι, ανάλογα τα  αποτελέσματα που θα φέρουν οι γηπεδούχοι. Είναι ενδιαφέρον, με την υποσημείωση, όπως στα play-off υπάρχει διαφορά των έξι πόντων το ίδιο για να γίνει τα playout, αν πάμε στους επτά, δεν γίνονται, το ίδιο να ισχύσει και για τη βάση,  γιατί παρατηρούμε ότι υπάρχει μία μεγάλη βαθμολογική διαφορά, όπου καλείται τώρα , το Παλαιοχώρι και η Επισκοπή με 10-12 βαθμούς να παίξουνε κανονικά, ενώ δεν θα έπρεπε.

– Αν ήθελες να ήσουν δίκαιος, να γινόταν το ίδιο όπως με τα play off. Τι  να κάνουμε, άλλοι κανονίζουν τις προκηρύξεις! Εμείς τι να πούμε! Εμείς σχολιάζουμε. Η ψυχραιμία και η φόρμα είναι τα δύο στοιχεία τα οποία χρειάζονται οι ομάδες για να πάνε στην άνοδο,  στην Γ Εθνική ή καλύτερα στο περιφερειακό. Δεν ξέρουμε ακριβώς το πώς θα γίνει;

– Για τη διαφορά βαθμολογίας το έχουν αναφέρει οι ίδιες οι ομάδες και είναι ένα θέμα το οποίο καλείται να κοιτάξει τωρινή διοίκηση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ημαθίας.

– Στα μπαράζ θα παίξει ρόλο η φόρμα που έχουν οι ομάδες και η ψυχραιμία. Οι ομάδες που έχουν την έδρα έχουν το πλεονέκτημα να παίξουν και δεύτερο αγώνα. Θα παίξει ρόλο η μέρα στην οποία θα βρεθούν οι ποδοσφαιριστές, γιατί δεν γίνεται πρωτάθλημα εντός και εκτός έδρας. Τα Τρίκαλα έχουν καλή ομάδα και πιστεύω ότι θα πάρουν το εισιτήριο,  γιατί το αξίζουν, με τους νέους ποδοσφαιριστές με τον Δημήτρη τον Πρίντζιο, με τους παλιούς, τον Κυρκιλιανίδη και τον Πέϊκο. Για τα παιδιά που έχει, πιστεύω ότι ομάδα είναι το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

– Θα το δούμε στην εξέλιξη.  Εγώ πάλι να ευχηθώ το καλύτερο, όχι ότι είμαι υπέρ μιας ομάδας, ο ρόλος μου αυτός ενδείκνυται αυτή τη στιγμή, να κερδίσει το ποδόσφαιρο και όποιος είναι ο πιο τυχερός,  γιατί καμιά φορά παίζει ρόλο και η τύχη να μη το ξεχνάμε, ειδικά στο ποδόσφαιρο, είναι καθοριστικός παράγοντας.

– Αυτά θα τα πούμε την άλλη εβδομάδα

– Και πάλι Χρόνια πολλά!  Χριστός Ανέστη! και την επόμενη Παρασκευή πάλι την ίδια ώρα θα τα ξαναπούμε.  Γεια σου.

Δείτε και ακούστε από πρώτο χέρι τη συνέντευξη…

Ο καυστικός και αληθινός ΤΣΙΚ αναλύει με το δικό του τρόπο τα αθλητικά γεγονότα και την καθημερινότητα

Posted by Giannis Zinas on Friday, May 3, 2019