Δείτε την παρακάτω συνέντευξη  με τον Γιάννη ΤΣΙΚ

– Καλησπέρα κύριε Τσικουρκιτούδη.

– Καλησπέρα Γιάννη. ‘Άστα κύριε δε τα γουστάρω τα κύριε. Από τότε που έχει χρησιμοποιηθεί ο όρος Κύριε,  έχουν καταστρέψει την Ελλάδα, αυτοί οι κύριοι με τις  γραβάτες, με τα κουστούμια τα λαμπερά, με τα σκωτσέζικα και τα δερμάτινα. Αυτοί κατάστρεψαν την Ελλάδα, οι κύριοι. Τέλος πάντων, να δώσουμε  τους χαιρετισμούς μας στο Σάκη το Γκέσκο, τον Κώστα τον Ταξιάρη , τους χαιρετισμούς στο Σάκη τον Παπαμανώλη, που μας ακούει στη Ρουμανία και τον παλιό μου συμπαίκτη, τον παικταρά,  το Σπύρο τον Κοντοτάσιο  που μας ακούει στην Αθήνα. Να ΄ναι καλά,  που όλοι αυτοί,  εντός και εκτός Ελλάδος μέσω ίντερνετ και  μέσω της σελίδας epilogesnews.gr μας ακούνε. Χαιρετίσματα  στους συγχωριανούς μου στο Βόλο,  που αυτή τη στιγμή ο Βόλος  είναι χάρμα ιδέσθαι. Χάρμα ιδέσθαι,  γιατί έχει πολύ ωραίες γυναίκες, με παραλίες,  με βουνό, με θάλασσα, τα πάντα.  Σήμερα είμαι σε φόρμα. Τι θέλουμε φίλε,  αθλητές – ποδοσφαιριστές ή  ποδοσφαιριστές – αθλητές;  Εγώ προσωπικά θέλω ποδοσφαιριστές – αθλητές . Αυτοί, που παίζουν σήμερα ποδόσφαιρο είναι αθλητές – ποδοσφαιριστές. Τους έχουν μεταλλάξει , όπως έχουν μεταλλάξει τα προϊόντα,   τις ντομάτες , τα ροδάκινα και  τα κολοκυθάκια. Έχουν μεταλλαχθεί και οι ποδοσφαιριστές τους  ταΐζουμε, τους  γυμνάζουμε και  βάζουν  βάρος.  Εμείς πιτσιρικάδες  μαθαίναμε, θα αρχίσω από τον εαυτό μου,  πήρα ένα σιδηρουργό  από το χωριό μου και μου ΄κανε στεφάνια για να περνάω μέσα από 30-40 μέτρα την μπάλα. Έπαιζα στον τοίχο τη μπάλα.  Ο πατέρας μου έδειχνε την μπάλα.  Το ποδόσφαιρο είναι  τέχνη.  Θέλω να έχουμε ποδοσφαιριστές – αθλητές όπως είναι ο Μέσι.  Εγώ δεν θέλω αθλητές – ποδοσφαιριστές όπως είναι ο Ρονάλντο. Θυμάσαι  ένα παράδειγμα  τον Νίνη, πήγαν  να τον μεταλλάξουν. Καταστράφηκε ο Νίνης, θυμάσαι; Πιστεύω να το θυμάσαι. Σε γυρνάω πίσω στον Νίνη τον  ρημάξανε. Θα αναφέρω τον Μπουζούκι, είναι παικταράς.  Έτσι είναι η κορμοστασιά του,  αλλά ξέρει μπάλα.  Πρέπει να βρούμε κάποιον σαν τον Παπαδόπουλο,  εκείνο το τσεκούρι,  που είχε κάποτε ο Ηρακλής και  είχε σπάσει το πόδι του Ζάετς. Είχε καταστρέψει όλους τους παικταράδες. Μου κάναν παίκτη τον Σιώπη!  Είναι να εξάρι με βαθμολογία γύρω στο 6,5 με 7 σε κάθε αγώνα,  αλλά εντάξει δεν είναι και ο παικταράς. Έχουν φαγωθεί δηλαδή. Ήρθε το τέλος,  που έφυγε ο Σιώπης! Εγώ θέλω ποδοσφαιριστές – αθλητές  όπως είναι ο Μέσι, ο παικταράς,  που κυνηγάει, που  τριπλάρει. Αυτά θέλω.  Βλέπεις εσύ παίκτες τέτοιους σήμερα;  Βλέπουμε λίγο στη Λίβερπουλ και στη Μπαρτσελόνα.  Αν θέλεις να βρεις αθλητές, βάλε στην ΕΡΤ στο Παγκόσμιο Κύπελλο στα 100 μέτρα και 200. ‘Ολοι καπακώνουμε για να πάρουν την πρωτιά.  Έτσι θέλουμε το ποδόσφαιρο;

-Βέβαια καλά ξεχώρισες τους αθλητές – ποδοσφαιριστές. Θεωρώ ότι είναι το ίδιο.

-Πώς είναι το ίδιο; Δεν είναι το ίδιο,  κάνεις λάθος . Όταν παίρνω έναν παίκτη, πρέπει τη  μπάλα να κοντρολάρει, να τριπλάρει , να πασάρει,  κοιτάνε πώς θα το κάνω αθλητική και μετά ποδοσφαιριστή.  Κάνεις λάθος.  Ψάξε και θα δεις. Πες μου εσύ ποιοι  είναι παικταράδες αυτή τη στιγμή;  Πες μου ποιος είναι ο παικταράς;  Ο Μπερτόλιο ξέρει μπάλα όπως και ο Βιερίνια.  Είναι παικταράδες ξέρουν μπάλα. Βρες   εσύ άλλους,  που ξέρουν μπάλα να είναι δημιουργικοί χαφ. Αυτοί που πρέπει να πασάρουν,  πρέπει να βγάλουν ασίστ στα 40 μέτρα όπως ο Κούδας και ο  Τσάρτας. Αυτούς ψάχνω να βρω.

-Δεν υπάρχουν, είναι μιας άλλης εποχής.

– Γιατί δεν υπάρχουν;  Γιατί δεν υπάρχουν,  γιατί έτσι μάθαμε μετάλλαξαν το προϊόν,  όπως η ντομάτα, έτσι μεταλλάζουν και τους ποδοσφαιριστές.  Δεν το βλέπεις;  Εγώ το βλέπω. Αυτοί που ξέρουν από ποδόσφαιρο συμφωνούν μαζί μου. Έχουμε μιλήσει και τα χουμε πει. Και ο Βασιλάκος και όλοι οι άλλοι,  που μιλάω.  Πού είναι ο Κούδας;

-Βρισκόσαστε σε άλλη εποχή .

-Δεν Βρίσκομαι σε καμία εποχή. Βρίσκομαι στην εποχή που έπαιζα μπάλα,  που έπαιζα και εγώ μπάλα και έκανα τις τρίπλες μου. Και κάτι άλλο,  να τα πούμε, έβλεπες έναν Αρδίζογλου.  Τι κάνουν δηλαδή εδώ οι πρωταθλητές; Τι κάνουν και οι γυμναστές, που κοιτάνε μόνο τα εργομετρικά;  Εντάξει να είσαι καλός,  να υπάρχει διατροφολόγος,  να είσαι γυμνασμένος συμφωνώ,  αλλά πρώτα πρέπει να μάθεις μπάλα.  Θέλουμε να μάθουμε μπάλα.  Εγώ είμαι σε όλες τις εποχές , ξεκίνησα από την εποχή των κάρων και είμαι στην εποχή  του ίντερνετ και της Porsche, σε όλες τις εποχές.

-Μας έχει κάνει like ο Σάκης, ο Παπαμανώλης.

-Συμφωνεί μαζί μου. Θυμάται τον Τερζανίδη, τον Αποστολίδη. Θυμάται τον Γούναρη, τον Ιωσηφίδη, τον  Ασλανίδη.  Πού είναι αυτοί;  Περάσανε παικταράδες.

-Με  αυτή την ερώτηση θα τελειώσουμε και σήμερα φίλε Τσικουρκιτούδη.  Δεν ξέρω πώς  μου κόλλησε.

– Πολλοί  δεν γνωρίζουν το επίθετό μου,  με ξέρουν ΤΣΙΚ, είναι πολύ δύσκολο.  Στο γυμνάσιο, που πήγαινα με ΄λέγαν,   εσύ με το δύσκολο επίθετο. Δε με σηκώνανε στο μάθημα οι καθηγητές. Μεταλλάσσουν το ποδόσφαιρο. Τι θα κάνουμε,  δεν μπορούμε να είμαστε αρεστοί σε όλους. Να σαι καλά φίλε Γιάννη.

-Γεια σου ΤΣΙΚ.

Δείτε από πρώτο χέρι τη συνέντευξη

Ο ΤΣΙΚ αποκαλύπτει και κριτικάρει όλα όσα γίνονται στο ποδόσφαιρο

Posted by Giannis Zinas on Monday, July 22, 2019