Παρά τα λάθη και την κούραση που φαινόταν να τον επηρεάζει, ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρήκε το ψυχικό σθένος και τη δύναμη να πραγματοποιήσει μεγάλη τριπλή ανατροπή, επιστρέφοντας από το χαμένο 1ο σετ, από το 1-3, 15-40 στο 3ο σετ και από το 0-3 στο tie-break, για να κερδίσει τον Roberto Carballes Baena και να μπει στα ημιτελικά του Estoril Open! Η πρόκριση αυτή, θα χαρίσει και μια πρωτιά παγκοσμίου επιπέδου στον Στέφανο!

H κόπωση από τους συνεχόμενους αγώνες ήταν πιο εμφανής από ποτέ, για δεύτερη συνεχόμενη μέρα έμεινε πίσω με σετ, ο αντίπαλός του ήταν πολύ δυνατός και είχε διπλό game point για το 4-1 στο 3ο σετ, αλλά στο τέλος της ημέρας, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναδείχθηκε νικητής!

Ο Έλληνας πρωταθλητή αρνήθηκε να ηττηθεί και επιβλήθηκε του Carballes Baena με 6-7 (2), 6-2, 7-6 (3), μετά από μια συγκλονιστική μάχη στο Estadio Millennium του Εστορίλ.

Οι καλύτεροι πόντοι του Στέφανου στον αγώνα

Πανηγύρισε την 8η νίκη στις τελευταίες 9 αναμετρήσεις του, προκρίθηκε στον 3ο του ημιτελικό στο tour και 2ο συνεχόμενο και ταυτόχρονα εξασφάλισε μια σπουδαία πρωτιά για το παγκόσμιο τένις, αφού τη Δευτέρα θα είναι ο μοναδικός U20 τενίστας που θα βρίσκεται στο Top 40 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ.

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, ο Στέφανος κλήθηκε να γυρίσει αγώνα από σετ πίσω, αφού στο 1ο σετ, παρόλο που επέστρεψε από break πίσω και προηγήθηκε με 6-5, 30-0, δεν τα κατάφερε στο tie-break, έκανε πολλά λάθη και έχασε τους 11 από τους 13 τελευταίους πόντους του σετ.

Ο Τσιτσιπάς άλλαξε την τακτική του στο 2ο σετ και παρουσίασε άμεσα αποτελέσματα. Απάντησε στο χαμένο σετ με δυο απανωτά break, που του έδωσαν ένα προβάδισμα ασφαλείας με 4-0. Ο Carballes Baena μείωσε σε 4-1 και σε 5-2, αλλά δεν έκανε κάτι περισσότερο και με love service game o Στέφανος «σφράγισε» την κατάκτηση του 2ου σετ με 6-2.

Στο 3ο σετ η ποιότητα έπεσε αισθητά, με τους δυο παίκτες να κάνουν πολλά λάθη και να δείχνουν αμφότεροι πιο κουρασμένοι, αλλά την ίδια στιγμή, ήταν και το πιο συναρπαστικό σετ του αγώνα.

Ο Στέφανος, ο οποίος ήταν εμφανώς ο πιο κουρασμένος παίκτης στο γήπεδο – αφού αυτός ήταν ο 9ος αγώνας του στις τελευταίες 11 ημέρες – κατάφερε να κάνει άλλες 2 ανατροπές, για να φτάσει τελικά στη μεγάλη νίκη.

Αρχικά επέστρεψε από το 1-3, 15-40, κάνοντας break σε ένα game που έμοιαζε χαμένο, για να μειώσει σε 2-3. Στη συνέχεια εκμεταλλεύτηκε κάποια λάθη του Ισπανού και απέκτησε ένα προβάδισμα με 5-3, στο 10ο game όμως δεν μπόρεσε να «κλειδώσει» τη νίκη στο σερβίς του και υπέστη ένα break-μαχαιριά, για να ισοφαριστεί σε 5-5.

Ξαφνικά, ο Ισπανός βρέθηκε και πάλι σε θέση ισχύος, καθώς προηγήθηκε με 6-5 και ανάγκασε τον Τσιτσιπά να σερβίρει για την παραμονή του στο τουρνουά. Ο «Στεφ» τα κατάφερε, αλλά ξεκίνησε πολύ άσχημα στο tie-break, χάνοντας και τους δυο πόντους στα πρώτα του σερβίς.

Έμεινε πίσω με 0-3 ο Έλληνας τενίστας και κάπου εκεί χρειάστηκε την 3η ανατροπή. Με 7 διαδοχικούς πόντους, ένα πολύ εντυπωσιακό βολέ με βουτιά και απίστευτη θέληση για την πρόκριση, ο Στέφανος απλά αρνήθηκε να χάσει, πήρε το tie-break με 7-3 και ολοκλήρωσε το νέο άθλο του σε 2 ώρες και 37 λεπτά.

Δείτε επίσης: Το match point που στέλνει τον Στέφανο στο Top 40!

Με την 8η νίκη του σε 9 αναμετρήσεις, ο Στέφανος προκρίθηκε στον 2ο συνεχόμενο ημιτελικό του στο tour. Θα διεκδικήσει και τον 2ο συνεχόμενο τελικό, απέναντι σε έναν εκ των Kyle Edmund και Joao Sousa.

Ό,τι κι αν συμβεί από δω και πέρα, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας θα σημειώσει άλλο ένα milestone τη Δευτέρα. Θα ανεβεί για 1η φορά στο Top 40 της παγκόσμιας κατάταξης και ταυτόχρονα θα γίνει ο μοναδικός teenager που θα βρίσκεται στους πρώτους 40 της ΑΤΡ!

πηγή:tennisnews.gr