Συνεχίζεται το παιδικό πρωτάθλημα με αμείωτο ενδιαφέρον και αυτό το Σαββατοκύριακο. Να σημειώσουμε την παρουσία και την πορεία  του παιδικού τμήματος του Αγροτικού Αστέρα Αγίας Βαρβάρας καθώς βρίσκεται στην πρώτη θέση. Η ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην Αγία Βαρβάρα, γιατί είναι το μοναδικό τμήμα που συμμετέχει σε αυτή τη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος και ανήκει ολοκληρωτικά στην ερασιτεχνική ομάδα του Αγροτικού Αστέρα Αγίας Βαρβάρας, ενώ τα άλλα τμήματα λειτουργούν υπό την επίβλεψη συγκεκριμένων ανθρώπων του ποδοσφαίρου και τους αξίζουν τα συγχαρητήρια μας. Οι εν λόγω Ακαδημίες προσφέρουν τα μέγιστα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ημαθίας,

Επόμενο βήμα των Ακαδημιών είναι η δημιουργία τμημάτων νέων για να πάρουν μέρος στο πολυπόθητο πρωτάθλημα που έχει δρομολογήσει να κάνει η ΕΠΣ Ημαθίας ανάλογα με τη συμμετοχή ή  σε συνεργασία με άλλες Ενώσεις.

Οι δεκαπεντάχρονοι ποδοσφαιριστές θα βρουν την ευκαιρία να παίξουν μπάλα με συνομήλικους και όχι όπως γινόταν μέχρι τώρα από τη  μία να παραπονιούνται ότι δεν τους βάζουν να παίξουν γιατί παίζουν οι μεγάλοι και από την άλλη όταν παίζουν αντιμετωπίζουν μεγάλους σε ηλικία. Υπάρχει βέβαια και η άποψη ότι εάν αξίζουν μπορούν οι νεαροί ποδοσφαιριστές να παίξουν με οποιοδήποτε αντίπαλο, αυτό βέβαια ισχύει για τα ταλέντα, αλλά όλοι δεν είναι ταλέντα και αυτό θα πρέπει οι γονείς να το καταλάβουν και να μη θεωρούν ότι ο γιός τους  είναι το ταλέντο. Το ζητούμενο είναι να βρεθούν τα παιδιά στο γήπεδο και να περάσουν δημιουργικά την ώρα τους.

Βέβαια και οι ακαδημίες να πουν την αλήθεια στους γονείς για το επίπεδο που βρίσκεται το παιδί τους. Το ανησυχητικό είναι  ότι μόνο στο ποδόσφαιρο όλοι ξέρουν και κάνουν τον προπονητή ενώ οι γονείς στα άλλα αθλήματα περιμένουν σιωπηλά να τελειώσει η προπόνηση και δεν αντικαθιστούν τον προπονητή.

Βλέποντας τον βαθμολογικό πίνακα στο παιδικό πρωτάθλημα θα δούμε τις τρεις ομάδες που συμμετείχαν στη Γ Εθνική  να βρίσκονται στην τελευταία θέση και μάλιστα οι ομάδες του Φιλίππου Αλεξάνδρειας και του Μέγα Αλέξανδρου Τρικάλων να μην μπορούν να κατεβάσουν ομάδα.

Ο Φίλιππος Αλεξάνδρειας ή η ΑΕ Αλεξάνδρειας  δεν είχε υποδομές σχεδόν ποτέ τα τελευταία χρόνια, αλλά ο Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων  πάντα είχε και ίσως αυτό είναι και ένα καμπανάκι για τους υπεύθυνους.

Ζήνας Γιάννης