Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, Παγγούρας Σάκης,  έκανε δηλώσεις στο epilogesnews.gr  και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν έγινε το παιχνίδι,  ανάμεσα στην ομάδα του και στον ΓΑΣ Pοδοχωρίου για τον επαναληπτικό αγώνα των play off .

– Γιατί δεν έγινε το παιχνίδι με τον ΓΑΣ Ροδοχωρίου;

– Καταρχάς εγώ θα επικαλεστώ το φύλλο αγώνος,  που αναφέρει,  ότι δεν προσήλθε η φιλοξενούμενη ομάδα και δεν προσκόμισε τα δελτία της ομάδας. Έτσι έκλεισε το φύλλο αγώνος.  Τίποτα παραπάνω,  τίποτα λιγότερο δεν αναφέρεται στο φύλλο αγώνος.

– Εσείς πήγατε κανονικά και παρουσιαστήκατε κανονικά στο γήπεδο;

– Κανονικότατα στην προκαθορισμένη ώρα,  την οποία  έπρεπε να βρισκόμαστε εκεί και η ομάδα του Ροδοχωρίου βρέθηκε κανονικά στο γήπεδο.

– Ήρθε στο γήπεδο και ομάδα του Ροδοχωρίου;  Και γιατί δεν έγινε το παιχνίδι;

– Υπήρχαν κάποιες λεκτικές αψιμαχίες,  κάποια  σπρωξίματα και από ότι έμαθα εγώ από site,  γιατί και εγώ εκείνη τη στιγμή,  που γινόταν αυτή η μικρό σύρραξη,  υπό το βλέμμα δύο παραγόντων της ένωσης και της αστυνομίας και από ότι έχω μάθει,  διακομίστηκε ένας ποδοσφαιριστής του Ροδοχωρίου στο νοσοκομείο.

– Δηλαδή δεν ξεκίνησε καθόλου το παιχνίδι;

– Κάποιος παράγοντας του Ροδοχωρίου ανέφερε στους παρατηρητές του αγώνα,  ότι δεν θα κατέβει η ομάδα να αγωνιστεί. Δεν εξήγησαν τους λόγους,  αλλά εκ των υστέρων μάθαμε ότι κάποιος παίκτης διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

– Αυτός ήταν ο λόγος που δεν κατέθεσαν τα δελτία η ομάδα του Ροδοχωρίου;

– Ναι, ναι!

– Αυτό εννοείται ότι έχει γίνει σε ένα χρονικό σημείο πριν την έναρξη του παιχνιδιού,  καμιά ώρα υποθέτω.

– Περίπου μία ώρα πριν την έναρξη του παιχνιδιού.

– Δεν υπήρχε τρόπος για να ξεκινήσει το παιχνίδι;

– Πίστευαν ότι ήταν καλύτερο να μη γίνει το παιχνίδι για τους δικούς τους λόγους. Εγώ δεν θέλω να χρυσώσω το χάπι,  ούτε να πάρω το μέρος του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας άλλοι είναι  αρμόδιοι πλέον. Καλά είναι να  μην πούμε κάτι παραπάνω. Είναι  υπεύθυνη η Ένωση για την τύχη του αγώνα,  σύμφωνα με αυτό που γράφει το φύλλο αγώνος.  Σας είπα επιγραμματικά,  τι γράφει το φύλλο αγώνος.

– Είναι γεγονός ότι έχει κυκλοφορήσει το φύλλο αγώνος. Αναφέρει ότι ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας κατέθεσε τα δελτία και δεν προσκομίστηκαν τα δελτία της αντίπαλης ομάδας. Ο διαιτητής περίμενε μέχρι τις 5:20 και αφού δεν προσήλθε η άλλη ομάδα , το Ροδοχώρι έκλεισε το φύλλο αγώνος.

– Οπότε και εμείς δεν μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω,  ούτε δικηγόρος του διαβόλου θέλω να γίνω κανενός. Απλούστατα καλύτερα είναι από τη στιγμή που θα αποφασίσει Η Ένωση πρέπει να σεβαστούμε τους θεσμούς και τους νόμους.

– Αυτό είναι γεγονός. Θα δούμε εν αναμονή της απόφασης της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΣ Ημαθίας. Το τι θα γίνει,  από ότι φαίνεται,  σύμφωνα με το φύλλο αγώνος έχετε το πλεονέκτημα.

– Ελλάδα είμαστε.

– Να σε ευχαριστήσω πολύ,  Σάκη Παγγούρα, καλή συνέχεια.

– Ευελπιστώ,  όλοι οι αγώνες θα πρέπει να παίζονται και να κερδίζονται μέσα στο γήπεδο. Εμείς πήγαμε να παίξουμε κανονικά.  Από κει και πέρα καλύτερα να μην ειπωθούν κάποια πράγματα,  γιατί δεν βοηθάει σε τίποτα,  παρά πυροδοτεί καταστάσεις και είναι κρίμα.

– Ο Κυριάκος ο Μπούκλας στέλνει ένα μήνυμα και λέει: » Πες τα όλα κόουτς»

– Δεν είναι το τι θα πει ο coach,  γιατί στο τέλος μπορεί να γίνουμε και γραφικοί όλοι.  Έχετε μιλήσει με κάποιον παράγοντα του Ροδοχωρίου; Τις άλλες φορές ο πρόεδρος της ομάδας του Ροδοχωρίου έκανε δηλώσεις . γενικά για τα παιχνίδια. Σχολίαζε τα παιχνίδια. Έχετε συνομιλήσει με κάποιον από το Ροδοχώρι;

– Πήρα τηλέφωνο,  αλλά δεν απάντησε ο πρόεδρος του Ροδοχωρίου.

– Ούτε θα απαντήσει και καλά είναι,  όταν κερδίζουμε ή οτιδήποτε,  να μιλάμε. Aπλά εγώ επιγραμματικά θα αναφέρω ότι  πήγαμε κερδίσαμε μέσα στο Rοδοχώρι στο πρώτο γύρο. Στο δεύτερο γύρο  ήρθαν τα παιδιά,  προηγηθήκανε 0- 1, έγινε 1-1, φύγανε ευχαριστημένοι. Με τη φιλοξενία στα μπαράζ,  στον πρώτο αγώνα,  ήρθαν,  κερδίσανε 1-2. Η φιλοξενία του συμβουλίου μας ήταν άψογη. Εχθές το Σάββατο,  στην προπόνηση και πριν την προπόνηση, αφού οι ομάδες είχαν προγραμματίσει προπόνηση,  στο Διαβατό, εγώ καθόμουν συγκεκριμένα με τον Γιάννη τον Κερλίδη  μαζί έξω από τα αποδυτήρια.  Τα παιδιά ήταν αγκαλιασμένα και δεν προμήνυε να γίνει κάτι.  Εάν θέλεις,  να πει κάποιος,  γιατί έγιναν;  Ας το ψάξουν, ας μας καλέσουν επάνω στην ένωση ή οτιδήποτε.  Γιατί έγινε; Ότι έγινε; Στο ποδόσφαιρο πρωταγωνιστές είναι  μόνο οι  ποδοσφαιριστές. Ας μας αφήσουν λοιπόν να παίξουμε μπάλα. Πριν ακούσω ή μάθω κάτι,  για μία απόφαση δεν θα μιλήσω. Θα μιλήσω εφόσον παρθεί κάποια απόφαση.

– Να διευκρινίσω κάτι. Στο τηλέφωνο που πήρα τον πρόεδρό του Ροδοχωρίου, τον Μωυσίδη  τον Τάσο,  δεν απάντησε,  όπως και εσύ δεν απάντησες την πρώτη φορά. Τώρα είδες την κλήση και με πήρες τηλέφωνο και κάνουμε αυτή την συνέντευξη. 

– Εγώ να εξηγήσω το λόγο,  γιατί δεν απάντησα για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Επειδή γνωρίζετε,  πάρα πολύ καλά,  ότι είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και  ήμουν στον Άραχο,  που μιλούσε ο υποψήφιος δήμαρχος και 9:00 στα Τρίκαλα Ημαθίας,  οπότε όταν υπάρχει μία ομιλία,  εγώ έχω χαμηλωμένο το τηλέφωνο. Μόλις το είδα,  τελειώνοντας την ομιλία, σας πήρα τηλέφωνο.  Αυτός είναι ο λόγος,  που δεν πήρα,  να μην πάει το μυαλό σας,  ούτε σε πονηρές σκέψεις , οτιδήποτε,  ούτε ότι έχω καταστρώσει πλάνα για το τι θα πω.

– Αυτά είναι θεμιτά και δέχομαι αυτά που λες, αλλά εγώ θα ήθελα να εξηγήσω από τη στιγμή που πήρα τον πρόεδρο του Ροδοχωρίου,  δεν απάντησε για τους δικούς του λόγους.  Δεν ξέρω ποιος είναι ο λόγος. Είναι κατανοητός. Υπάρχει κάποιος λόγος,  που δεν μπόρεσα να επικοινωνήσω μαζί του. Επομένως κάποια στιγμή θα μιλήσουμε. Ίσως η ερώτησή σου υπονοεί,  ότι δεν βγαίνουν να μιλήσουνε. 

– Εγώ θα έλεγα,  ότι θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη τους και την άποψή τους,  για ποιο λόγο δεν κατέβηκαν να αγωνιστούν. Αυτό ήθελα να μάθω.

– Θα έχουμε τη δυνατότητα,  ίσως αύριο Δευτέρα,  να μιλήσουμε και να μας πουν το λόγο για τον οποίον δεν έγινε ο αγώνας. Να αναφέρω,  ότι στον αγώνα μπαράζ,  που έγινε στην έδρα σας,  είπες ότι όλα έγιναν καλώς και ωραία.  Επειδή ήμουν στο παιχνίδι,  στο τέλος του αγώνα,  υπήρχε μία λεκτική προστριβή ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές. Αυτό είναι γεγονός. Δεν μπορεί να το αναιρέσει κανένας,  γιατί το είδα. 

– Προς όλη την ομάδα;

– Όχι,  προς έναν συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή. Θα ήθελα να μου πεις σαν προπονητής που είσαι,  για ποιο λόγο; Τι ειπώθηκε; 

– Να σας κάνω μία ερώτηση.  Γιατί δεν ήρθε σε σας; Γιατί δεν πήγε στον Wellington; Γιατί δεν πήγε στον Μπρέγκου;  Και γιατί πήγε στο συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή;

– Γιατί πήγε;

– Κάτι θα έκανε, κάτι θα είπε, κάτι θα ειρωνεύτηκε.

– Ρωτάω  τι έκανε; Εάν σε πληροφόρησαν,  ως προπονητής που είσαι;

– Εγώ είμαι προπονητής ποδοσφαίρου. Δεν είμαι το 11880 για να σου πω τι έγινε και τι γίνεται με τον καθένα αριστερά-δεξιά στο συγκεκριμένο περιστατικό. Εγώ ήμουν στο συγκεκριμένο πάγκο και ότι έγινε έγινε στον απέναντι πάγκο.

– Εγώ σε ρωτάω σαν προπονητής του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας,  από ενδιαφέρον να ρωτήσεις το τι έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση. 

– Εγώ το μόνο που άκουσα,  είναι,  ότι ο αντίπαλος ποδοσφαιριστής έκανε βλακεία.

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέχεια και από πρώτο χέρι την ενδιαφέρουσα συνομιλία που είχαμε με τον Σάκη Παγγούρα ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ