Ο πρόεδρος του ΓΑΣ Ροδοχωρίου,  Μωυσίδης Τάσος,  έκανε δηλώσεις για  το παιχνίδι ανάμεσα στην ομάδα του και στον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, για  ένα παιχνίδι που δεν έγινε ποτέ.

– Γιατί δεν έγινε το παιχνίδι;

– Πριν απαντήσω,  θα ήθελα να πω,  για το τηλέφωνο που με πήρες,  γιατί ακούστηκε ότι δεν σήκωσα το τηλέφωνο,  περίπου ότι κρύφτηκα. Ήταν αργά,  όπως ξέρεις 10:30,   είχαμε μία συνάντηση,  έχουμε και άλλες δουλειές, πέρα από το ποδόσφαιρο.  Το είδα αργά και είπα θα σε πάρω σήμερα Δευτέρα,  γιατί κατάλαβα, προφανώς ότι ήταν να με ρωτήσεις για το παιχνίδι,  που δεν έγινε ποτέ. Αυτό για να αποκατασταθεί η αλήθεια, γιατί άκουσα τη συνέντευξη πριν από λίγο του Σάκη Παγγούρα,  του προπονητή του ΠΑΟΚ και  είπε να μη βγαίνουν μόνο στις νίκες. Εγώ ξέρεις καλά , ότι και στις νίκες και στις ήττες , οπότε με καλέσεις απαντάω συνέχεια και μιλάω καθαρά για ποδόσφαιρο.  Δεν θεωρώ τον εαυτό μου παράγοντα,  ούτε οι υπόλοιποι,  ότι είναι επαγγελματίες παράγοντες . Εγώ θεωρώ ακόμα τον εαυτό μου ποδοσφαιριστή και όπως είπε πολύ καλά ο προπονητής του ΠΑΟΚ τα παιχνίδια θα πρέπει να αρχίζουν και να τελειώνουν εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Εκεί πρέπει να εστιάσουμε όλοι μας , να βοηθάμε,  ώστε να αρχίζουν και να τελειώνουν τα παιχνίδια εκεί.  Μπορεί κάτι να γίνουν και να ξεφύγουμε κάποιες στιγμές,  οι ποδοσφαιριστέ, ς γιατί έχουν μεγάλους σφυγμούς,  δεν είναι σε ήρεμη κατάσταση.  Μπορεί κάτι να συμβεί,  αυτοί που είναι τριγύρω να βοηθάνε,  για να τελειώνουν όμορφα τα παιχνίδια και να πάει ο καθένας στο σπίτι του και να συνεχίσει τη ζωή του,  γιατί αυτό που κάνουμε,  το κάνουμε από αγάπη για το ποδόσφαιρο. Δεν πάμε,  ούτε σε πολεμικές συρράξεις,  ούτε σε πολεμικές συγκρούσεις . Όλοι γνωριζόμαστε και ο σκοπός πρέπει να είναι αυτός.

– Πριν πάμε παρακάτω,  να επιβεβαιώσω αυτά τα οποία λες Μωυσίδη Τάσο. Σε  πήρα τηλέφωνο,  δεν μπόρεσες να απαντήσεις και σήμερα είμαστε σε επικοινωνία. Όπως ευχαρίστησα τον Σάκη Παγγούρα,  έτσι να ευχαριστήσω και εσένα που είσαι από αυτούς που ανταποκρίνεται στο κάλεσμα και πάντα μιλάς,  είτε χάνεις,  είτε κερδίζεις. Πάμε στο ερώτημα,  γιατί δεν έγινε το παιχνίδι;

– Δεν ξέρω , τι προηγήθηκε,  γιατί και ο κύριος Παγγούρας,  δεν μπόρεσε να σας απαντήσει. Είπε ότι,  την προηγούμενη μέρα είχαμε προπόνηση στο συγκεκριμένο γήπεδο.  Πρώτα εμείς και έπειτα η ομάδα του ΠΑΟΚ. Ήταν με τον προπονητή μας εκεί,  όντως τον είδα.  Δώσαμε τα χέρια μαζί έξω από τα αποδυτήρια. Τελειώσαμε την προπόνηση . Φύγαμε . Ήρθε ο ΠΑΟΚ,  έκανε την προπόνηση και ξαφνικά την επόμενη μέρα,  που πήγαμε να παίξουμε,  έγιναν κάποιες μικροσυμπλοκές,  μικρό συρράξεις,  λεκτικές επιθέσεις έτσι. Προφανώς δεν το είδε  έξω, ο Παγγούρας,  υπήρχε πολύς κόσμος , εκεί έξω από τα αποδυτήρια,  χτυπήθηκαν δύο ποδοσφαιριστές μας και δεν ήταν σε θέση μετά από αυτό να συνεχίσουν. Μπήκαμε μες στα αποδυτήρια και λέμε στα παιδιά,  πάμε να παίξουμε το παιχνίδι,  όμορφα και ωραία να τελειώσουμε,  να πάει ο καθένας τη δουλειά του,  στα προβλήματά του και στην οικογένειά του,  αλλά πρέπει να ρωτήσουμε και την αστυνομία που υπάρχει,  εάν μπορεί εδώ το συγκεκριμένο χώρο,  όπως είχε διαμορφωθεί και το κλίμα στο Διαβατό, αν μπορεί , εάν εγγυούνται την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα.  Ο υπομοίραρχος πρέπει να ήταν,  πάω και του λέω,  εγγυάσαι ότι αυτό το παιχνίδι θα αρχίσει και θα τελειώσει ομαλά. Μου απάντησε,  ότι εγώ δεν εγγυώμαι τίποτα. Ο καθένας μπορεί να μπει από όπου θέλει και όποτε θέλει. Μετά από αυτό,  όταν ο ίδιος ο υπομοίραρχος,  λέει ότι δεν εξασφαλίζει την ομαλή διεξαγωγή,  αποφασίσαμε, γιατί πάνω από όλα βάζουμε την ψυχική ηρεμία πρώτα και την ακεραιότητα, να αποχωρήσουμε.  Δεν θέλω να ρίξω καμία μομφή στο Δ.Σ.  του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας. Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που ακολουθείται από πολύ κόσμο. Δεν νομίζω ότι μπορεί να ελέγξει όλο αυτό τον κόσμο,  εμείς που είμαστε μικρό χωριό και μας βλέπουν 20-30 άτομα ούτε και εγώ μπορώ να τους  ελέγξω.  Εάν κάποιος έχει κάποιο θέμα και δημιουργήσει οτιδήποτε,  δεν μπορώ να το ξέρω και για αυτό πήραμε την απόφαση και είπαμε καλύτερα  είναι να αποχωρήσουμε και αν είναι να τιμωρηθούμε, να τιμωρηθούμε. Εγώ λέω τη δική μου οπτική,  ο Σάκης ο Παγγύρας,  λέει τη δική του οπτική,  από κει και πέρα οι παρατηρητές που ήταν παρόντες και η αστυνομία θα κάνουν τις εκθέσεις τους. Περιμένουμε να δούμε τι θα πουν αυτό τίποτα άλλο

– Να σε ευχαριστήσω Τάσο Μωυσίδη . Υπάρχει ένα μήνυμα από τον Κυριάκο τον Μπουκλά,  τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ που λέει:  « Καλησπέρα πρόεδρε,  Εδώ είμαστε» Το αναφέρω γιατί είναι δημοσιευμένο ήδη στο Facebook.

– Με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ έχουμε πολύ καλές σχέσεις. Ο άνθρωπος προσπαθεί να κάνει το καλύτερο δυνατό. Δεν έχω κανένα θέμα με τον Κυριάκο τον Μπουκλά ,  αλλά ξαναλέω και εγώ σαν διοίκηση θα ζητούσα εγώ αστυνομική προστασία να έχω ήσυχο το δικό μου το κεφάλι , γιατί εδώ είμαστε λίγοι και δεν μπορούμε να κάνουμε κουμάντο , δεν μπορείς να ελέγξεις όταν είναι πολύς κόσμος .

– Υπάρχει ένα μήνυμα από το Σάκη Παγγούρα που λέει: « Η αστυνομία έδωσε το οκ για την διεξαγωγή του αγώνα στο γηπεδο του διαβατου»

– Εγώ ρώτησα εκείνη την ώρα. Βγήκα από τα αποδυτήρια και βρήκα τον υποίραρχο  και του λέω,  μπορείς να εγγυηθείς,  εδώ σε αυτό το γήπεδο την ασφάλεια του αγώνα. – Δεν εγγυώμαι τίποτα,  απάντησε. Πιστεύω θα το καταγράψει στην αναφορά του.  Εμείς δεν είχαμε κανένα θέμα  να βγούμε να παίξουμε,  για αυτό κατεβήκαμε. Εγώ είχα την κόρη μου στο λεωφορείο. Κατεβήκαμε να παίξουμε,  δεν κατεβήκαμε για να φύγουμε. Για την προηγούμενη μέρα που ακούστηκε στη συνέντευξη,  για μπράβους , εγώ την προηγούμενη μέρα  είχα μία δουλειά,  ένα ραντεβού,  σε ένα γιατρό  άργησα να πάω  στο γήπεδο.  Ήτανε δύο άνθρωποι πίσω από τα αποδυτήρια. Πήγα πέρα στα παιδιά που έκαναν  προπόνηση,  ρωτάω: – Ποια είναι αυτά τα παιδιά; Μου λένε,  ο Αλέκος Κεσίδης που είναι αντιπρόεδρος στην ομάδα,,  ασχολείται με τα φρούτα το ξέρετε νομίζω,  είχε αυτούς τους δύο και πήγε να φορτώσει κάποια κεράσια,  τους είχε μαζί του. Τους είπε, καθίστε εδώ,  γιατί είχαν τα παιδιά τα ρούχα , καθίστε εδώ,  να μην αφήσετε κανέναν να μπει μέσα. Αυτό ήτανε. Ήρθε μετά ο προπονητής,  ο κύριος Παγγούρας,  έκατσε με τον Κερλίδη,  πήγα και εγώ. Τώρα κυκλοφόρησε ότι φέραμε μπράβους και τα λοιπά και τα λοιπά,  εγώ σε όλα αυτά τα χρόνια,  δεν έχω δημιουργήσει κανένα θέμα,  με καμία ομάδα,  έχουμε χάσει και έχουμε φάει και πέρυσι φάγαμε από τον ΠΑΟΚ πέντε γκολ,  δεν έγινε τίποτα, ποτέ, ούτε νομίζω ότι αισθάνθηκε κανείς να κινδυνεύει  από τη δική μας ομάδα. Συμφωνώ με τον κύριο Παγγούρα , ότι τα παιχνίδια πρέπει να αρχίζουν και να τελειώνουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Νομίζω εγώ,  ότι όλοι είναι ερασιτέχνες και ο σκοπός και ο στόχος είναι αυτός.  Από κει και πέρα,  ας κάνουν τις εκθέσεις του οι παράγοντες και να πάρουν  την απόφαση ,  ούτως ή άλλως έτσι όπως έγινε η κατάσταση,  έχουμε ξενερώσει,  δεν έχουμε αυτό το σκοπό το ποδόσφαιρο,  ούτε έχουμε αυτοσκοπό την άλλη κατηγορία,  στο φινάλε δεν μας ενδιαφέρει κιόλας,  Μακάρι αυτές οι ομάδες που θα ανέβουν να πάνε εκπροσωπήσουν και το ημαθιώτικο ποδόσφαιρο και με τις ευχές μας και με τις ευχές φαντάζομαι ολονών,  δεν είναι αυτοσκοπός. Το ξαναλέω,  ο δικός μας σκοπός,  είναι να περνάμε καλά το Σαββατοκύριακο,  να πάμε στο γήπεδο,  να κάνουμε την προπόνηση μας,  γιατί εγώ συνεχίζω να κάνω προπονήσεις,  αισθάνομαι ποδοσφαιριστής. Ρωτήστε τον κύριο Παγούρα,  εάν αισθάνθηκε και κάποιος απειλή από αυτούς τους ανθρώπους.  Έτσι μου είπαν,  όταν έφτασα εκεί. Ρώτησα: – Ποιοι είναι αυτοί; και μου είπαν:  – Τους είχαν  στη δουλειά. Πήγαμε να δούμε κάποια κεράσια, για να φορτώσουμε και τους έχω μαζί μου.

– Υπάρχουν μηνύματα ο Κυριάκος ο Μπουκλάς λέει: « Κύριε Γιάννη οι παίκτες του Ροδοχωρίου μας μεταφέρανε ότι και την Κυριακή οι μπράβοι τους περιμένουν στο Μακροχώρι προκάλεσαν χωρίς να προκαλέσουμε αυτή είναι η αλήθεια και το είδε όλος ο κόσμος”  

– Πράγματι εκεί περιμένανε στο Μακροχώρι. Αυτοί πάλι θα ερχόντουσαν με τον Αλέκο, για να πάνε να  κάνουν  την ίδια δουλειά.  Αλλά επειδή δημιουργήθηκε το συγκεκριμένο πρόβλημα , είπα δεν χρειάζεται να εμφανιστούν,  ας πάνε στα χωράφια,  να κάνουν τη δουλειά τους,  για να μην ρίξουμε λάδι στη φωτιά για περαιτέρω,  όπως και έγινε.  Πήραν το αγροτικό περίμεναν  τον Αλέκο για να πάνε να κάνουν τη δουλειά τους,  ήταν εκεί όντως, εγώ δεν θα κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου,  είμαι άνθρωπος του ποδοσφαίρου,  δεν είμαι καν παράγοντας και ούτε θέλω να είμαι. Να σας δώσω και μία είδηση,  η θητεία μου τελειώνει,  δεν θα ξανασχοληθώ με τη διοίκηση του Ροδοχωρίου,  με αυτά τα θέματα,  διότι νομίζω ότι έχω γεμίσει.  Με τα παιδιά εκεί κάτω δεν είχαμε θέμα με τη διοίκηση,  ούτε με το προπονητή,  αλλά το ξαναλέω καμία διοίκηση όταν δημιουργούνται θέματα και η τρίχα γίνεται τριχιά,  το σπασμένο τηλέφωνο μπορεί να πω εγώ κάτι στο καφενείο και από στόμα,  σε στόμα να φτάσει τελείως διαφορετικά και ο καθένας ας το εκλάβει όπως θέλει,  καμία διοίκηση δεν μπορεί να διαχειριστεί μία τέτοια κατάσταση,  δεν μπορεί.

– Ευχαριστώ πολύ για τη συνομιλία πιστεύω ότι προσφέρεις  στο χώρο του ποδοσφαίρου στην περιοχή σου. 

– Εμείς σαν διοίκηση δεν ζούμε από το ποδόσφαιρο , ούτε περιμένουμε να μας λύσουν τα προβλήματα του ποδοσφαίρου και αυτός που θα βγει στην επόμενη κατηγορία να πάει να εκπροσωπήσει το ημαθιώτικο ποδόσφαιρο, αλλά όλα εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου.

– Ευχαριστώ πολύ

– Μπορείτε να ακούσετε από πρώτο χέρι τη συνέντευξη ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ