O Αργύρης Καλοσόπουλος απαντάει στις δηλώσεις που έκανε ο Νίκος Αναστασόπουλος στο epilogesnews  για την παραχώρηση του γηπέδου του Ολυμπιακού Λουτρού.

Καλημέρα στους ακροατές του epilogesnews.gr. Διάβασα τις δηλώσεις του Νίκου Αναστασόπουλου του προπονητή της ΑΕΚ Kαμποχωρίου και τον futballkings σχετικά με την παραχώρηση του γηπέδου του Ολυμπιακού Λουτρού. Είναι ένα μείζον θέμα και δεν έπρεπε να πάει ούτε καν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Εμείς με τον Νίκο παλιά είχαμε μία συνεργασία . Κανένα πρόβλημα. Οι ανάγκες τον κάνανε να είναι στο Καμποχώρι. Πιο πριν ήταν στην Αλεξάνδρεια,  κανένα πρόβλημα. Ο κάθε άνθρωπος παίρνει τις δικές του αποφάσεις. Ξαφνικά έγινε ένα αίτημα για την παραχώρηση του γηπέδου  του Ολυμπιακού Λουτρού για κάποιο χρονικό διάστημα. Να παραχωρηθεί το γήπεδο για 10-15 χρόνια Στην Ακαδημία football Kings , που εδρεύει στο Καμποχώρι Ημαθίας. Είναι ένα θέμα πολύ σοβαρό για το χωριό, Διότι το γήπεδο είναι διαθέσιμο προς όλες τις ομάδες. Όποια ομάδα έχει αγωνιστική ανάγκη είναι διατεθειμένο, στη διάθεσή τους. Δεν έχουμε πρόβλημα με την συγκεκριμένη ακαδημία.

Το θέμα δηλαδή είναι ότι δεν έπρεπε να προσφύγει στο δημοτικό συμβούλιο;

Όταν δεν τα βρίσκουν δύο συμβούλια με τα λόγια και να προσφύγουν σε άλλα συμβούλια πιστεύω ότι δεν αρμόζει στον επαγγελματισμό τους. Ήδη έχουμε παραχωρήσει πάρκα που είναι κοντά στο γήπεδο και είναι τώρα γηπεδάκια για τις ανάγκες της ακαδημίας. Η η συγκεκριμένη Ακαδημία δεν εδρεύει στο Λουτρό. Πιστεύω ότι δεν σηκώνει άλλη Ακαδημία,  άλλη ομάδα το γήπεδο μας.

Διευκρινιστικά δεν έπρεπε να προσφύγει ο Νίκος Αναστασόπουλος για να δοθεί στην Ακαδημία του το γήπεδο , γιατί δεν επαρκεί για τον Ολυμπιακό Λουτρού.

Ναι.  Έχουν τρεις φορές με τέσσερις την εβδομάδα προπονήσεις. Εμείς έχουμε Ακαδημία στο χωριό μας όπου τα παιδιά δεν πληρώνουν συνδρομή. Απευθύνεται σε παιδάκια που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν. Οι συγκεκριμένοι κύριοι έχουν μία δική τους Ακαδημία και καλά κάνουν. Δεν θα έπρεπε να διεκδικούν σε τέτοιο βαθμό το γήπεδο. Εμείς κάναμε την Ακαδημία μόνο και μόνο για το χωριό.

Η οδός την οποίαν ακολουθεί ο Νίκος Αναστασόπουλος είναι η ενδεδειγμένη,  γιατί ζητάει την έγγραφη άδεια για να χρησιμοποιήσει το γήπεδο για το χρονικό διάστημα που το ζητάει.

Σίγουρα.  Απλά δεν είναι η ακαδημία του Ολυμπιακού Λουτρού.  Είναι η ΑΕΚ Καμποχωρίου. Δεν γίνεται ένα χωριό που έχει δικό του γήπεδο να διεκδικήσει και ένα άλλο που έχει ομάδα. Βρέθηκα σε μία τέτοια θέση που θα πρέπει με οποιοδήποτε μέσο να μην επιτρέψω κάτι τέτοιο. Να ζητήσουν να κάνουν ένα τουρνουά είναι δεκτό. Μόνο από 1/1/17 έχει βγει ένας νόμος που αναφέρει ότι ο δήμος δεν μπορεί να συντηρεί τα γήπεδα. Οι ανάγκες του συμβουλίου της ομάδας είναι πολύ μεγάλες για να συντηρήσουν το γήπεδο από μόνοι τους. Δεν μπορεί ο δήμος να βγει και να πει ότι παραχωρούμε το γήπεδο για 10 ή 15 χρόνια σε μία ομάδα που εδρεύει στο Καμποχώρι.

Το επιχείρημα του Νίκου Αναστασόπουλου είναι ότι απασχολεί είκοσι παιδιά από το Λουτρό.

Και στην Κουλούρα πηγαίνουν  50 παιδιά από το Λουτρό. Εμείς είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση. Δεν έχουμε πρόβλημα με κανέναν. Όποιος θέλει να αναλάβει μπορεί να αναλάβει την Ακαδημία του Ολυμπιακού Λουτρού και όχι άλλη οποιαδήποτε ιδιωτική πρωτοβουλία. Ο χρόνος καταγράφει. Εμείς του χρόνου ή τον επόμενο μπορεί να μην είμαστε στο συμβούλιο και δεν θέλω κανένας να μου κουνήσει το χέρι και να μου πει ότι παραχωρήσαμε το γήπεδο. Αυτό ισχύει για οποιαδήποτε ακαδημία και όχι μόνο για το Νίκο Αναστασόπουλο. Έχω μάθει όταν κάνω μία δουλειά να βάζω το χέρι στην τσέπη.

Προηγουμένως είπες Αργύρης Καλοσόπουλε  ότι οι δήμοι αδυνατούν να συντηρήσουν τα γήπεδα.
Υπάρχει σχετικό έγγραφο το οποίο δεν έχει κοινοποιηθεί. Δεν το έχει ανακοινώσει κανένα site. Θα το βρω και θα στο δώσω το συγκεκριμένο έγγραφο.

Θα ήθελα το την άποψή σου στο γεγονός ότι υπάρχουν  ακαδημίες που λειτουργούνε αφού παίρνουν κάποια συνδρομή από τα παιδιά. Συγχρόνως όμως χρησιμοποιούνε δημοτικά στάδια και τα συντηρούν συγχρόνως. Δεν δίνουν ένα ποσό από τι συνδρομές που παίρνουν από τα παιδιά στο δήμο.

Από τη μία είναι καλό γιατί η ακαδημία συντηρεί το γήπεδο χωρίς να επιβαρύνεται ο δήμος. Από την άλλη υπάρχουν ακαδημίες με πολλά παιδιά και θα έπρεπε ο δήμος να εισπράττει μία σχετική συνδρομή ή επινοικίαση. Ο δήμος κάνει τα στραβά μάτια σε ομάδες που έπρεπε να πληρώνουν κάποια συνδρομή το χρόνο. Υπάρχουν έγγραφα που θα σας τα δώσω. Εμείς Πάντα εμείς πρεσβεύουμε μία ομάδα η οποία είχε πάντα μία ακαδημία. Μαζεύαμε παιδάκια που αδυνατούσαν να πληρώσουν. Τώρα το να έχουνε ένα γήπεδο  που να μην μπορεί κανένας άλλος να μπει μέσα. Να κλειδώνουν τις εστίες με λουκέτα όπως κάνουνε. Τέτοιες ενέργειες δεν προάγουν το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό. Το γήπεδο είναι για όλο το δήμο Αλεξάνδρειας. Δεν γίνεται να δώσουμε σε μία άλλη ομάδα για 10 ή 15 χρόνια το γήπεδο για δωρεάν παραχώρηση.

Αυτό που λέτε για το κλείδωμα των εστιών και τα λουκέτα που γίνεται;

Σε μας στο Λουτρό.

Η άποψη του Αργύρη Καλοσοπούλου είναι από τη μία ότι καλώς δίνονται τα γήπεδα γιατί  συντηρούνται,  από την άλλη θα έπρεπε να δίνουν ένα νοίκι  οι ομάδες στο δήμο.

Μηνιαίως για τη συντήρηση του γηπέδου χρειάζονται περίπου 500 ευρώ. Σε ένα γήπεδο όταν υπάρχουν τρεις ομάδες μπορεί να μαλώσουμε. Υπάρχουν γειτονικά χωριά τα οποία έχουν γήπεδα και δεν έχουν δηλώσει ομάδες όπου στα Καβάσιλα,  η Λυκογιάννη , Επισκοπή. Μπορούν να πάνε εκεί και να χρησιμοποιήσουν τα συγκεκριμένα γήπεδα.

Θα επιμείνω στο ερώτημα.  Οι ομάδες που χρησιμοποιούν τα γήπεδο θα έπρεπε να δώσουν κάποια χρήματα στο δήμο;

Είχε περάσει ένα έγγραφο πέρυσι που μιλούσε για ένα νοίκι των 300 ευρώ. Ο δήμος το πέρασες σε ψιλά γράμματα. Όλες οι ομάδες έχουν πάρει το έγγραφο και το ξέρουν όλοι οι πρόεδροι. Είναι κάτι σαν επινοικίαση του γηπέδου στην ομάδα. Δεν γίνεται μία ιδιωτική Ακαδημία να ζητάει δωρεάν το γήπεδο και να περνάει η απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο. Ενώ έχουμε και ομάδα και ακαδημία.

Εγώ σαν Ζήνας Γιάννης θα ήθελα να δω τα σχετικά έγγραφα που αναφέρεις ότι ο δήμος αδυνατεί να συντηρήσει τα γήπεδα και γίνεται επινοικίαση των γηπέδων. Θα περιμένω σήμερα να μου τα κοινοποιήσεις  για να τα δημοσιεύσω μαζί με την συνέντευξη που μου παραχωρείς τώρα.

Υπάρχει έγγραφο που αναφέρει ότι όλες οι ομάδες πρέπει να πληρώνουν για επινοικίαση το γήπεδο, αλλά ο δήμος κάνει τα στραβά μάτια.  Σήμερα θα τεθεί το θέμα αυτό στο δημοτικό συμβούλιο στις 8:00 ώρα. Θα είναι όλο το συμβούλιο της ομάδας. Εάν θέλει να το δώσει κανονικά πρέπει να κάνει επινοικίαση και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Όχι δωρεάν παραχώρηση.

Γεια σας

Δείτε και ακούστε την απάντηση του Αργύρη Καλοσόπουλου