Είναι πολύ παρήγορο το γεγονός να βλέπεις να παίζουν ποδόσφαιρο νεαρά παιδιά υπό την καθοδήγηση των προπονητών  τους. Νεαρά παιδιά ηλικίας δέκα πέντε και δέκα έξι χρονών. Το θέαμα που αντίκρισα στο φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στην ομάδα των Τηλέμαχων Αλεξάνδρειας με την Ακαδημία Ποδοσφαίρου του Μέγα Αλέξανδρου Αγίας Μαρίνας ήταν συναρπαστικό. Έπαιζαν δύο ομάδες νεαρών ποδοσφαιριστών και μου θύμισαν την παλιά αλάνα όπου μαζευόμασταν και μαθαίναμε τα χτυπήματα της μπάλας.  Αυτό το ρόλο καλούνται να παίξουν οι Ακαδημίες με τη φιλότιμη προσπάθεια των παραγόντων που πασχίζουν γι’ αυτό με το αζημίωτο και να το δηλώσω ότι είναι αναγκαίο και επιθυμητό. Υπάρχουν νεαροί δεκαπεντάρηδες ποδοσφαιριστές στην περιοχή μας που προσφέρουν θέαμα  και μπορούν να ικανοποιήσουν και τον πλέον απαιτητικό φίλαθλο και θα το δούμε στο πρωτάθλημα νέων που θα ξεκινήσει από τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά που ξεκινά σε λίγο.

Η Ακαδημία των Τηλέμαχων νίκησε με 7-1 την αντίστοιχη Ακαδημία του Μέγα Αλέξανδρου Αγίας Μαρίνας, αλλά το σκορ δεν είναι το ζητούμενο και το αναφέρω , γιατί έτσι συνηθίζεται να απαντάμε στην ερώτηση, που γίνεται μετά από κάθε παιχνίδι  και είναι εντελώς άδικο για το ίδιο το ποδόσφαιρο, αφού ξεχνάμε να ρωτήσουμε εάν ευχαριστήθηκαν το παιχνίδι και τον αγώνα που έκαναν για να το πετύχουν.

Οι Τηλέμαχοι δραστηριοποιούνται αρκετά χρόνια και τώρα τρέφει καρπούς,  αφού τα παιδιά μεγάλωσαν  και είναι έτοιμοι ποδοσφαιριστές να παίξουν σε οποιαδήποτε κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας αρκεί να τα εμπιστευθούνε οι προπονητές και  τα δώσουν το χρόνο τους και να μην τα απογοητεύσουν με την πρώτη ευκαιρία και λάθος που θα κάνουν, γιατί η αλήθεια είναι ότι  ποδόσφαιρο στηρίζεται σε αυτό.

Από την  αντίπαλη ομάδα σε σύντομο χρονικό διάστημα και μετά από δύο με τρία χρόνια βρέθηκαν παιδιά ως επί το πλείστον από την Αγία Μαρίνα να κοντράρουν έστω για ένα ημίχρονο την εμπειρία των Τηλέμαχων.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους προπονητές Κυριάκο Καρασαβίδη και Πέιο Φίλιππο για την προσπάθειά τους  και πολύ περισσότερο στους ανθρώπους που στηρίζουν αυτή τη προσπάθεια,  όπως ο Ηλίας Ιασωνίδης και ο Πούλιος Πέτρος από την Ακαδημία των Τηλέμαχων  χωρίς να ξεχνάμε και τους προπονητές που προηγήθηκαν πριν να φτάσουν τα παιδιά σε αυτό το καταπληκτικό θέαμα που προσέφεραν, αλλά και τον ΚαλαΊτζίδη Ανδρέα με τους συνεργάτες του, νεαρό παράγοντα της Αγίας Μαρίνας ταράζοντας τα νερά του ημαθιώτικου ποδοσφαίρου με τις ενέργειές του αναδεικνύοντας την ομάδα του χωριού του σε πρώτη φάση με « γηρολόγους »ποδοσφαιριστές , αλλά στηρίζοντάς τη έμπρακτα με την Ακαδημία της με παιδιά,  που το μεγαλύτερο ποσοστό είναι από αυτό και το σημαντικότερο έστρεψε το ενδιαφέρον τους στον αθλητισμό και στο γήπεδο. Αυτά τα παιδιά τώρα συζητούν μεταξύ τους φωναχτά και δεν κάθονται αποσβολωμένα στα κινητά τους.

Συνεχίστε την προσπάθειά σας… Ήρθε ο καιρός να ανταμειφθείτε και θα φανεί στο παιδικό πρωτάθλημα που θα γίνει με την υποστήριξη των φιλάθλων, γονιών , συγγενών γιατί δεν θα έχουν δικαιολογία να μην βρίσκονται και αυτοί στο γήπεδο για να δουν επιτέλους τι κάνουν τα παιδιά τους και πώς περνάνε τις ώρες που λείπουν από το σπίτι.

Ζήνας Γιάννης