Σε πολύ ευχάριστο κλίμα συνεχίζεται το στάδιο της «μεταβατικής περιόδου» που διοργανώνει ο Προπονητής και υπεύθυνος της Ακαδημίας των Τηλέμαχων Αλεξάνδρειας Πέτρος Πούλιος σε συνεργασία με τον προπονητή Ιασονίδη Ηλία.

Ρεπορτάζ-Επιμέλεια:Μανώλης Πεχλιβανίδης

Στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας στο Νησέλι οι νεαροί αθλητές των Τηλεμάχων και όχι μόνο,προσπαθούν να βελτιωθούν σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο υπό την καθοδήγηση του έμπειρου τεχνικού-γυμναστή.

Όσοι αθλητές από 10 ετών και πάνω επιθυμούν να συμμετάσχουν να επικοινωνήσουν στα παρακάτω τηλέφωνα:
6976877026 Πούλιος Πέτρος
6972445897 Ιασονίδης Ηλίας

Η μεταβατική περίοδος στο ποδόσφαιρο είναι εξίσου σημαντική με τις άλλες και πρέπει ο ποδοσφαιριστής να εκτελεί στο έπακρο τις εντολές του προπονητή. Αρκεί να μάθει κανείς ότι ένας μήνας απραξίας φτάνει για να χάσει ο ποδοσφαιριστής ότι απέκτησε όλη την χρονιά με πολύ κόπο στην προπόνηση.

Πολλοί είναι οι αθλητές που αδιαφορούν για αυτή τη φάση μέσα στον προπονητικό κύκλο και την θεωρούν περιττή. Σαφώς και κάνουν λάθος.

Μεγάλης σημασίας για την βελτίωση του κάθε αθλητή είναι η ατομική προπόνηση. Δεν πρέπει ο αθλητής να επαναπαύεται μόνο στην ομαδική προπόνηση και να περιμένει να βελτιωθεί απ’ αυτήν. Εάν θέλει να ανεβάσει το επίπεδο του, θα πρέπει απαραίτητα να κάνει προπόνηση μόνος του και μάλιστα να αφιερώσει ίσως και διπλάσιο χρόνο απ’ αυτόν της ομαδικής προπόνησης.

Λέγοντας ατομική προπόνηση εννοούμε όλες αυτές τις ατομικές δράσεις που θα βελτιώσουν τον ποδοσφαιριστή:στην φυσική κατάσταση (αντοχή, εκρηκτικότητα, ταχύτητα , αλτικότητα, δύναμη κ.α) και στην τεχνική (ντρίπλα, πάσα,κινήσεις,κ.α.)