Οι ποδοσφαιρικές Ακαδημίες της Ημαθίας έχουν μεγάλη δραστηριότητα. Ο συνεργάτης μας Πεχλιβανίδης Μανώλης μας μετέδωσε ότι:

« Άλλη μία σημαντική είδηση στο χώρο των Ακαδημιών, έρχεται να τονώσει το ενδιαφέρον των Ακαδημιών και των Ποδοσφαιριστών. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής Γιώργος Κίτσας ετοιμάζεται να ταξιδέψει προς Αθήνα , στις 16 Ιανουαρίου, θα τον φιλοξενήσουν οι Ακαδημίες του Ολυμπιακού για να δοκιμαστεί. Έχει πολλά προσόντα. Ο Τάσος Χουρσουζίδης έχει επενδύσει αρκετά επάνω του.

Ακόμη με προσωπική εμπειρία και προσπάθεια ο Διευθυντής της Ακαδημίας του Αστέρα Αλεξάνδρειας, Πόλυς Χουρσουζίδης, ήρθε σε επαφή με Ολλανδική εταιρεία σκάουντερ- μάνατζερ για πιθανή συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών. Οι Ακαδημίες το παλεύουν προσπαθούνε.»

Στη συζήτηση μας που ακολούθησε με τον Πεχλιβανίδη Μανώλη αναφερθήκαμε ότι τα αποτελέσματα των προσπαθειών να τα εισπράττουν οι κοντινές ομάδες., γιατί όταν ένα παιδί μικρής ηλικίας φεύγει από το σπίτι του είναι δύσκολο να μείνει μόνο γιατί δεν έχει ζήσει μόνο του και χρειάζεται το οικογενειακό του περιβάλλον.

Οι Ακαδημίες της περιοχής μας δεν βρίσκουν ανταπόκριση από τις μεγάλες ομάδες και γι’ αυτό ψάχνουν άλλους δρόμους για να δείξουν το έργο τους. Υπάρχουν και νεαροί προπονητές που αναδεικνύουν παίχτες.

Υπάρχει έτοιμο «υλικό» που μπορούν να επανδρώσουν τις ομάδες.

Γίνονται κινήσεις από τις Ακαδημίες για να έρθουν σε επικοινωνία με μεγάλες ομάδες όπως έκαναν και οι Τηλέμαχοι με την επίσκεψή του στην Ξάνθη. Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ Κουλούρας είναι σε συνεργασία με τον ΠΑΟΚ.

Ακούστε περισσότερα …