O προπονητής του Αλιάκμωνα Νησελίου Τριαντάφυλλος Παπακωνσταντίνου μίλησε στο epilogesnews.gr και μεταξύ άλλων είπε:

Η ομάδα μπήκε στην πεντάδα. Έχουμε νεαρούς παίκτες και μεγάλους. Επετεύχθη  ο στόχος. Τα πρωτάθλημα δεν ήταν τόσο δυνατό. Είχε λίγες ομάδες. Ας ελπίσουμε του χρόνου να είναι  πιο ανταγωνιστικό. Θα είναι καλό για τους ποδοσφαιριστές. Πιστεύω ότι η Ένωση θα κάνει την Α, Β, και Γ κατηγορία για να υπάρχουν πιο πολλές αγωνιστικές για να μπορέσουμε να δούμε καλύτερο πρωτάθλημα. Εγώ θα επιμείνω να χρησιμοποιώ νεαρούς ποδοσφαιριστές. Του χρόνου ευελπιστούμε σε κάτι καλύτερο.

Του χρόνου θα έχουμε αναδιάρθρωση κατηγοριών. Θα έχουμε τη Β΄ κατηγορία που θα έχει περισσότερες ομάδες. Θα δίνεται η δυνατότητα να γίνονται πολλά παιχνίδια. Αυτό είναι θετικό, μια και έχεις νέα παιδιά θα δίνετε σε αυτά η δυνατότητα να παίξουν περισσότερο χρόνο.   

Σίγουρα και εμείς σε αυτό ευελπιστούμε. Να δώσουμε περισσότερες ευκαιρίες στα νέα παιδιά καθώς έχουμε και μία Ακαδημία από πίσω, να δείξουν τι αξίζουν και εάν μπορούνε. Όταν έχεις ένα πρωτάθλημα δέκα τέσσερις αγωνιστικές  είναι δύσκολο γιατί κοιτάς να σωθείς , να κάνεις μία καλή πορεία, να δώσεις ευκαιρίες. Εάν είναι με τριάντα αγωνιστικές θα είναι τελείως διαφορετικό. Τα παιδιά θα έχουν περισσότερο ζήλο.

Έχετε συνεργασία με του Τηλέμαχους Αλεξάνδρειας. Θα θέλαμε να σταθούμε σε αυτή τη συνεργασία. Δίνεται η δυνατότητα από τους Τηλέμαχους να συμμετέχουν στη Β΄ κατηγορία, με το να προωθούνται παιδιά. Για την ηλικία των δέκα πέντε χρονών δεν υπάρχει ένα πρωτάθλημα νέων για να μπορούν να παίζουν μεταξύ τους οι συνομήλικοι.

Είναι δύσκολο αυτά τα παιδιά να ανταπεξέλθουνε. Είναι δύσκολη η μετάβαση στο ανδρικό τμήμα, γιατί πρέπει να αντιμετωπίσουν τους τριανταπεντάρηδες. Δεν είναι ιδιαίτερο σκληρό το πρωτάθλημα. Είναι και θέμα των γονιών. Έχουν απαιτήσεις να παίξουν τα παιδιά τους . Για να παίξουν θα πρέπει πρώτα να προσπαθήσουνε. Άλλο το παιδικό , άλλο το ανδρικό. Όποιος αξίζει θα παίξει. Όπως είναι η ζωή είναι και το ποδόσφαιρο. Θα πρέπει να αποδείξεις για να παίξεις. Εγώ μπορεί να είμαι καλός προπονητής ή κακός προπονητής, αλλά μερικά πράγματα θέλουν προσπάθεια και θέληση. Εμείς έχουμε άριστη συνεργασία και με τον Πούλιο και με τον Ιασωνίδη και προσπαθούμε για το καλύτερο. Ευχής έργο είναι να παίξουν τα παιδιά σε μεγαλύτερη κατηγορία. Είναι χαρά μας.

Γίνεται προσπάθεια. Οι γονείς είναι απαιτητικοί . Άλλες φορές έχουν δίκιο, άλλες φορές έχουν άδικο. Δεν πρέπει να επεμβαίνουν.

Μπορεί να έχουν και δίκιο  και άδικο, απλά πρέπει να έχουν υπομονή να δείξει ο καθένας ότι μπορεί, και από εμάς , αλλά και από τα παιδιά. Κανένας δεν είνια εκατό τοις εκατό σωστός ή αλάνθαστος. Όλα είναι θέμα δουλειάς.

Εάν υπήρχε ένα πρωτάθλημα νέων ίσως θα ήταν πολύ καλύτερο να παίξουν μεταξύ τους τα παιδιά, αλλά να συμμετάσχουν και στην ανδρική ομάδα.

Άλλο είναι να παίζεις με παιδιά της ίδιας ηλικίας και άλλο να παίζεις με εικοσιπεντάρηδες. Είναι  εμπειρία. Είναι μεγαλύτερης δυναμικότητας, να παίζουν από όλες τις ομάδες. Είναι δύσκολο. Βλέπω από τις κατηγορίες ότι δεν υπάρχει ανταπόκριση από πουθενά. Τα σωματεία αδυνατούν να βγάλουν δύσκολα τη χρονιά.

Υπάρχουν κάποια έξοδα. Η διοίκηση είναι κοντά σας;

Όχι κάποια έξοδα. Έχει έξοδα. Χρειάζονται λεφτά για τη διαιτησία, για τραυματισμούς. Λεφτά που τα βάζουν από  η τσέπη τους και δεν έχουν κανένα κέρδος. Είναι για την αγάπη τους για τα χωριό τους και για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο για τίποτα άλλο. Δεν έχουν κανένα όφελος.

Αναφέρθηκες Τριαντάφυλλε για τραυματισμούς. Μία σκέψη είναι  να κάνουν ομαδικό ασφάλιστρο . θα βοηθήσει και θα λύσει τα χέρια . Κάνοντας μία λιγότερη μεταγραφή θα υπήρχε διέξοδος στο πρόβλημα.

Σίγουρα. Ότι κάνεις και είναι ομαδικό είναι καλύτερο. Εάν μπορούσε η ομάδα να βάλει χρήματα για να είναι ασφαλισμένοι οι ποδοσφαιριστές είναι πολύ καλό. Είναι λογικό δεν είναι παράλογο. Όλοι οι παράγοντες ματώνουν από τη τσέπη τους, το κάνουν με τη θέλησή τους. Είναι η τρέλα τους , η αγάπη για το χωριό τους.

Τις αποβολές τις πληρώνουν με δέκα Ευρώ είναι ένα επιπρόσθετο έξοδο και όπως μας έχει πει ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου να υπάρχει τιμωρία , αλλά να είναι  αγωνιστική και όχι χρηματική. Ποια η άποψή σου εάν θα είναι η τιμωρία αγωνιστική ή χρηματική;

Γι΄ αυτό δεν μπορώ να μιλήσω. Η κάθε Ένωση έχει το στόχος της που θέλει να βγάλει κάποια έσοδα. Για να μαζέψεις έσοδα θα πρέπει  να τα πάρεις από κάπου. Αναλογίζεσαι από πού τα παίρνεις τα λεφτά; Θέλεις να βάλεις πρόστιμο δέκα εuρώ, ναι. Από πού τα βγάζουν αυτοί οι άνθρωποι; Θα πας σε ένα γήπεδο και έχει είκοσι άτομα. Οι μισοί δεν θα πληρώσουνε. Τα έσοδα είναι  πενήντα ευρώ. Εκατόν είκοσι ευρώ η διαιτησία θα βάλεις και άλλα εβδομήντα από τη τσέπη σου. Αυτοί που διοικούν την κάθε ομάδα είναι ήρωες.

Οι φίλαθλοι δεν ακολουθούν την κάθε ομάδα, εκτός και εάν έχει στόχο την άνοδο. Γενικά απομακρύνονται από το γήπεδο.

Δεν συμβαίνει μόνο στο ερασιτεχνικό , αυτό το βλέπουμε παντού. Υπάρχουν οικονομικές δυσκολίες σε όλους τους τομείς και τα δύο ευρώ τα σκέφτονται.  Θα πάνε οι γονείς, κάποιοι φίλοι. Κάτι πρέπει να κάνουμε να αλλάξουμε για να τραβήξουμε τους φιλάθλους στο γήπεδο.

Ο Αλιάκμων Νησελίου είναι μία νοικοκυρεμένη ομάδα. Ποια θα είναι η συνέχεια; θα συνεχίσεις στην ομάδα;

Οι προοπτικές υπάρχουν για να συνεχίσω. Μιλάμε με τα παιδιά. Περιμένω να τελειώσουν οι άγιες μέρες και εύχομαι τα καλύτερα. Θα κάνουμε ένα  δυνατό συμβούλιο και του χρόνου θα κυνηγήσουμε να είμαστε πρωταγωνιστές.

Του χρόνου θα είναι δύσκολο το πρωτάθλημα.

Δεν μας ενδιαφέρει ποιοι θα είναι. Σκοπός είναι εμείς τι θα κάνουμε. Να έχουμε μία καλή διοίκηση. Έχουμε ένα πολύ καλό σύνολο. Πολύ καλούς νεαρούς παίκτες. Θα ενισχύσουμε την ομάδα. Εάν γίνουν όλα αυτά. θα είμαστε μέσα στους στόχους μας που θα είναι η τριάδα.

Σου εύχομαι ότι το καλύτερο.

Να ευχηθώ χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο, σε όλους τους παράγοντες , να έχουν υγεία και να έχουμε ένα καλύτερο πρωτάθλημα του χρόνου. 

Ακούστε τη συνέντευξη από πρώτο χέρι