Ο Θεοδωρίδης Γιώργος, ο ιδρυτής της Ακαδημίας, Αετός Βέροιας, μας παραχώρησε την παρακάτω συνέντευξη.

Ο Αετός Βέροιας  κάνει δοκιμαστικά και καλεί όλους τους ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να συμμετάσχουν, να δοκιμαστούν.  Θα μας πει βέβαια περισσότερα ο Θεοδωρίδης,  ο Γιώργος,  για την προσπάθεια που γίνεται.

–  Καλησπέρα Γιώργο.  Για πες μας για την προσπάθεια την οποία κάνετε και πού βρισκόσαστε;

–  Έχει εδώ και κάποιους μήνες η ομάδα του Αετού Βέροιας.  θέλουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό και ήδη το επιχειρούμε,  κάτι ξεχωριστό και πέρα από τις Ακαδημίες,  δεν έχει καμία σχέση με Ακαδημίες. Θα έχουμε τρία τμήματα αγωνιστικά.  Θα παίξουμε στη Θεσσαλονίκη και το ανδρικό φυσικά,  που θα παίξει στην ένωση Ημαθίας. Κάνουμε κάποια δοκιμαστικά. Έχουμε συμπληρώσει. Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο.  Έχουμε τον τεχνικό διευθυντή της ΠΑΕ Ξάνθη στις Ακαδημίες,  τον κύριο Σαββίδη Θόδωρο ,  τον κύριο Σβαρνόπουλο Θωμά από την Αθήνα,  που είναι και συνεργάτης του Αετού,  ο οποίος είναι μάνατζερ και συνεργάτης με μεγάλες ομάδες και στο εξωτερικό και τον κύριο Πέτρο ταξίδι , που είναι προπονητής της Κ15 της ΑΕΚ. Θα έρθουν να επιλέξουν παιδιά.  Επίσης θα είναι και άνθρωπος από τον Άρη.

 – Είπες ότι θα κατέβει ομάδα στην ΕΠΣ Ημαθίας;

-Φυσικά,  θα στηρίξουμε την Ημαθία,  εδώ ανήκουμε. Θα κατεβάσουμε ένα τμήμα ανδρικό και το παιδικό.

 – Ένα τμήμα ανδρικό,  εννοείς στη Γ’  Ερασιτεχνική;

-Ακριβώς και το παιδικό μας , που θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα του παιδικού.

 – Θα ήθελα να μου πείτε, ποια είναι οι ανταπόκριση στο ποδοσφαιρικό κοινό της Ημαθίας;

-Είναι κάτι καινούργιο. Έχει μεγάλη ανταπόκριση. Έχω μεγάλο παράπονο από σας, αντί να βοηθήσετε λίγο,  έχετε , έχει πάει το παιδικό μου στη Θεσσαλονίκη και έχει παίξει 33 παιχνίδια , στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας στο πρωτάθλημα. Πήραμε το πρωτάθλημα και πέρασε στα ψιλά,  αν ήσασταν από κοντά θα καταλαβαίνατε, τι έχουμε τραβήξει.  Αυτά τα παιδάκια κάνανε σε 33 παιχνίδια 31 νίκες και 2 ήττες και πήραν το πρωτάθλημα από ακαδημίες,  που ήταν μέσα στο γκρουπ του ΠΑΟΚ,  ο Μακεδονικός ήταν, ήταν η ομάδα του Ολυμπιακού,  ήταν ομάδα από το Βόλο,  σε ένα πολύ αξιόλογο πρωτάθλημα. Εμείς δεν θα συμμετέχουμε φυσικά, σε αυτό το τουρνουά με σουβλάκια,  σε αυτό που γίνεται εδώ πέρα.  Μας αποκλείσανε αυτοί οι άνθρωποι πέρυσι,  χωρίς λόγο. Εμάς και την Κουλούρα,  αλλά εξαιτίας τους,  κάναμε αυτή τη μεγάλη διάκριση,  δηλαδή τριών ή τεσσάρων ανθρώπων που ρυθμίζουν τις τύχες αυτών των παιδιών. Πήγαν να τιμωρήσουν τα παιδιά,  ο κύριος Παπαδόπουλος,  ο κύριος Παυλόπουλος,  ο κύριος Γαϊτάνος,  ο κύριος Σίμος. Νομίζουν ότι θα τα έκαναν κακό.  Απλά με πείσμωσαν περισσότερο και θα δουν τι θα γίνει από δω και πέρα.  Αυτά τα παιδάκια πήγαν και πήραν το πρωτάθλημα. Με άφησαν χωρίς παιχνίδια,  αυτά τα παιδιά ήθελαν να τα αφήσω χωρίς παιχνίδια.  Ξέχασα και τον κύριο Πόλυ Χουρσουζίδη.  Θέλω να ακούγονται αυτά. Απλά τους ευχαριστώ, δεν το λέω ειρωνικά,  που μας άνοιξαν την πόρτα,  πήγαμε Θεσσαλονίκη που τραβήξαμε τα πάνδεινα. Πήγαμε 40 φορές στη Θεσσαλονίκη,  40 Σάββατα κατεβήκαμε στη Θεσσαλονίκη. Τα έξοδα ήταν τεράστια,  αλλά τα παιδιά είχαν τόσο μεγάλη θέληση!  Προχωράμε.

– Βέβαια τότε ήσουν ΑΕΚ Βέροιας, όταν πάρθηκε αυτή η απόφαση.  Ήταν κάτι το διαφορετικό.  Τώρα έχετε κάνει τον Αετό Βέροιας είναι κάτι το διαφορετικό. Είπες ότι αυτά τα παιδιά δεν πληρώνουν συμμετοχή;

Δεν είπα εγώ αυτό. Είπα ότι  δεχόμαστε εγγραφές.  Θα κάνουμε κάτι διαφορετικό.  θα κάνουμε την προσπάθειά μας

-Επιμένω στην ερώτηση. Δεν θα πληρώνουν συμμετοχή αυτά τα παιδιά;

-Μα φυσικά και θα πληρώνουν.

-Είπες ότι συμμετείχαν τα παιδιά αυτά σε γκρουπ μεγάλης δυναμικότητας, στο πρωτάθλημα της Θεσσαλονίκης, το επίσημο στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας. Αυτό τι σημαίνει;

-Ότι ήτανε 36 ομάδες. Ήταν  οι καλές και λίγο πιο μέτριες ομάδες. Εμείς ήμασταν στις καλές.

-Αυτό που ανέφερες με τα τουρνουά, που γίνονται και το καυτηρίασες κάπως άκομψα θα έλεγα,  με τη λογική ότι γίνεται μία προσπάθεια,  που φαντάζομαι ότι θα συμμετείχες και εσύ,  αν ήσουν εδώ πέρα;

-Άκομψα πήγαν να μας διώξουν αυτοί οι κύριοι και σας είπα μας βγήκε σε καλό. Σε τέτοια κωμωδία εμείς δεν θα συμμετέχουμε. Ποιος είναι ο κύριος Παπαδόπουλος,  δηλαδή αυτός εδώ που αποφάσισε τα παιδιά να μη συμμετέχουν,  ο κύριος Παυλόπουλος που μου είχε πάρει αυτός τηλέφωνο,  θα το λέω και θα το ξαναλέω συνέχεια να μην πάμε να παίξουμε.  Δεν θέλω να έχω καμία σχέση αυτοί οι κύριοι, δεν θα πατήσουν στο Λαζοχώρι. Το γήπεδο του Λαζοχωρίου δεν θα υπάρχει για αυτούς. ‘Ηταν μία Ακαδημία με 130 άτομα. Την Κουλούρα ήθελαν να χτυπήσουν και εμάς,  αυτές τις δύο Ακαδημίες. Ο πόλεμος που έφαγε εδώ η ΑΕΚ, εδώ στην Ημαθία,  ήτανε κάτι το εξωπραγματικό. Όλοι κάνουν λάθη, απλά σας εξηγώ τι έγινε. Δεν μιλάω καθόλου άκομψα, όταν θα τα πάρει αυτά τα πρωταθλήματα η ΕΠΣ Ημαθίας  τότε θα δούμε τι θα γίνει;

-Όταν θα πάρει;  Τι εννοείς;  

– Η Ένωση πρέπει να πάρει το πρωτάθλημα αυτό των μικρών κατηγοριών,  αυτό το άτυπο πρωτάθλημα, που παίζουν οι ηλικίες από 5 χρονών μέχρι και 12. Από κει μας είχαν αποκλείσει. Αυτό το πρωτάθλημα πρέπει να έρθει στην Ένωση,  να το κάνει κουμάντο.  Η ΕΠΣ Ημαθίας και όχι κάποιοι κύριοι,  που είναι στις καρέκλες χρόνια ολόκληρα και διοικούν αυτό το πρωτάθλημα,  για να ψήνουν σουβλάκια κάθε Σάββατο. Εμείς δεν θα κάνουμε σουβλάκια,  δεν θα έχουμε κυλικείο,  δεν θα έχουμε τίποτα δηλαδή.

-Δηλαδή αν θελήσετε;

-θα κάνουμε ομάδες. Θα πηγαίνουμε σε ομάδες που συνεργαζόμαστε, με τον Άρη,  με τη Λάρισα,  με τον ΠΑΟΚ με την Καλαμαριά,  με τον Ηρακλή,  με αυτές τις ομάδες συνεργαζόμαστε,  χωρίς να σνομπάρουμε. Εμάς δεν μας θέλανε,  μείναμε μόνοι μας.  Δεν μας θελαν οι κύριοι,  έχουν απαγορεύσει να παίξουν με μας. Απίστευτα πράγματα,  αυτά δεν τα λέτε.  Φόνο κάνει ο άλλος και κάποια στιγμή βγαίνει από τη φυλακή, εμείς είμαστε αποκλεισμένοι για πάντα από την Ημαθία. Αυτά δεν γίνονται!

-Εκεί που θα πηγαίνετε , να συμμετέχετε στα τουρνουά, δεν θα έχει σουβλάκια και καφέδες;

-Εκεί μας θέλουνε.  Εγώ δεν θέλω να έχω σουβλάκια.

-Προτείνω να είμαστε σε επικοινωνία και θα τα λέμε συχνά.

-Δεν έχω τίποτα μαζί σας,  απλά την προσπάθεια αυτών των παιδιών θέλω λίγο παραπάνω να τη βγάλετε και να την προβάλετε. Ήταν η μόνη Ακαδημία από το νομό Ημαθίας,  που έχει πάρει πρωτάθλημα σε επίσημο,  που πέρασε στη Θεσσαλονίκη,  δεν γράφηκε πουθενά.  Αλλά εμείς,  αυτό που θέλουμε να κάνουμε και το βάζουμε στο μυαλό μας,  θα το πετύχουμε,  θέλουν,  δεν θέλουν θα το πετύχουμε και σε αυτό εγγυώμαι εγώ.

-Ευχαριστώ πολύ

Δείτε και ακούστε από πρώτο χέρι τη συνέντευξη που ακολουθεί…

Ο Αετός Βέροιας κάνει δοκιμαστικά. Δηλώσεις Θεοδωρίδη Γιώργου.

Posted by Giannis Zinas on Tuesday, June 18, 2019