Πάλι κοντά σας μετά από αρκετό χρονικό διάστημα ο ανταποκριτής μας, ο Τσικ, ο οποίος πάντα καυστικός και αληθινός μιλάει για τα ποδοσφαιρικά δρώμενα και κοινωνικά. Ακολουθεί παρακάτω η συνέντευξη.

 -Καλημέρα ΤΣΙΚ

-Καλημέρα. Πώς να μην έχεις χαθεί,  δεν χαθήκαμε, εδώ είμαστε φίλε,  αλλά τα γεγονότα κάπου μας φέρνουν μελαγχολία  και  σιωπούμε. Χαιρετισμούς σε όλο τον κόσμο.  Χαιρετισμούς στους ακροατές μας, που μας  ακούνε Γιάννη.  Κοίταξε να δεις, τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά ,τα ξέρεις βέβαια αυτά που έχουν γίνει. Οι καταστροφές που έχουν γίνει και κάπου σιωπούμε και εμείς, καταλαβαίνοντας την κρισιμότητα που υπάρχει. Μιλάω τώρα για την Ημαθία και την καταστροφή, που έκανε στον αγροτικό τομέα, τα ροδάκινα και λοιπά,  γιατί αυτά όλα είναι αλυσίδα. Όλοι έχουν λιγότερα ημερομίσθια. Δύσκολες στιγμές ζούμε. Δεν μπορέσαμε να τα πούμε μέχρι τώρα. Τα λέμε σήμερα. Θα πούμε πολλά, για το ποδόσφαιρο. Γενικά τα πράγματα δεν πάνε καλά. Υπάρχει  φτώχεια, υπάρχει μιζέρια, κινούνται τα πράγματα σε ρηχά νερά. Όπως βλέπεις ο Ηρακλής είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας δεν ξέρει, αν θα παίξει. Τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών δεν είναι δυνατά. Μία ομάδα κρατάει μόνο, ο ΠΑΟΚ και αυτός κινείται σε ρηχά νερά. Ο Άρης δεν κάνει τις δυνατές μεταγραφές. Ο Ολυμπιακός τα ίδια. Ο Παναθηναϊκός είναι σε χειμερία νάρκη,  αν δεν αναλάβει, που πιστεύω, ότι θα αναλάβει ο Γιαννακόπουλος, που έχει μεγάλη τρέλα, θα βάλει και λεφτά θα τον κάνει  μεγάλο, όπως ήταν. Υπάρχει μία νηνεμία σε όλα τα πράγματα.

-Να πω για αυτό που είπες, για τον αγροτικό τομέα, να  θέσω και τον τουριστικό τομέα, λόγω των γεγονότων στη Χαλκιδική . Είναι γεγονός, ότι τα ποδοσφαιρικά δρώμενα δεν εκείνα τα οποία ήταν τις προηγούμενες χρονιές. Βέβαια να μην ξεχάσουμε και τις εκλογές οι οποίες έγιναν. Δεν είχαμε μιλήσει καθόλου μετά από την περίοδο εκείνη. Γενικά βλέπω μία διαφορετική αλλαγή. Θα δούμε τι θα γίνει με την καινούργια κυβέρνηση. Εμείς να ευχηθούμε,  ότι το καλύτερο για τους πολίτες. Γενικά εσύ είσαι άνθρωπος,  που τα βλέπεις αρνητικά , δεν είσαι αισιόδοξος.  Όχι τώρα,  αλλά αρκετά χρόνια.

-Ναι, αρκετά χρόνια, δεν είμαι αισιόδοξος. Η κυβέρνηση να κάνει κάτι καλό,  αλλά δεν το βλέπω,  γιατί το έχουμε πει. Πώς θα πας και τι θα κάνεις; Από κει και πέρα μακάρι η δικιά μου η απαισιοδοξία να γίνει αισιοδοξία και εγώ το εύχομαι.  Εγώ τα βλέπω με την πραγματικότητα και με το δικό μου μάτι και όπως είπες και εσύ, πώς να μιλήσουμε,  όταν υπάρχουν θύματα στην Χαλκιδική.  Τι να πούμε για το ποδόσφαιρο,  όταν ο άνθρωπος που ήρθε από τη Ρωσία μαζί με το παιδί του,  έπεσε και τον πλάκωσε η σκεπή  και έχασε τη ζωή του. Πρώτα είναι όλα αυτά και μετά είναι το ποδόσφαιρο. Όπως είπατε το ποδόσφαιρο είναι αγάπη,  όπως πας σε ένα θέατρο, σε  ένα σινεμά,  κάπου δηλαδή για να διασκεδάσεις. Στο χώρο που ζούμε, στην Ελλάδα που ζούμε,  μερικοί έτσι θέλανε. Έχουμε 10 χρόνια λιτότητας και το χρέος αυξήθηκε. Από κει και πέρα θα μιλήσουμε και λίγο ποδοσφαιρικά. Θα μιλήσουμε για τα Τρίκαλα,  τα οποία ανανέωσαν και που θα αγωνίζεται στη Δ΄ Εθνική.  Τα νέα παιδιά, όλα ανανέωσαν,  γιατί είχαμε ένα πάρα πολύ καλό κόσμο και τα Τρίκαλα επιστρέφουν στη Δ’  Εθνική. Θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο και με το υλικό που έχουν. Θα μπορέσουνε να σταθούνε στην κατηγορία,  γιατί με τις προσθήκες και άλλων παικτών,  από τη στιγμή έχουν πάρει δύο ποδοσφαιριστές,  οι οποίοι είναι πάρα πολύ καλοί,  αλλά δεν λέω ποιοι είναι,  γιατί υποσχέθηκα στη διοίκηση να μη μιλήσω και πρέπει να είμαι μπεσαλής. Ο προπονητής είναι ο Δημήτρης ο Πρίντζιος, ο οποίος είναι ένας πάρα πολύ καλός προπονητής. Από κει και πέρα υπάρχει το γηπεδικό,  το οποίο μάλλον θα αγωνιστεί στην Αλεξάνδρεια,  όχι με το ΑΦΜ όπως  λέγανε στην αρχή,  αν θυμάσαι,  και εγώ έλεγα,  ότι δεν ισχύει αυτό και πραγματικά και πάλι δικαιώθηκα.  Γιάννη, θυμάσαι τι έλεγαν, ότι θα πάρει η Αλεξάνδρεια το ΑΦΜ των Τρικάλων. Δεν ισχύει αυτό και δικαιώθηκα, για ακόμη μία φορά.

– Γιάννη ο Σάκης ,  ο Παπαμανώλης,  έχει κάνει like.

-Το Σάκη, το Παπαμανώλη, τον ξέχασα. Να είναι καλά.  Έχουμε καιρό να μιλήσουμε. Πώς να μιλήσουμε,  όταν γίνονται αυτά τα πράγματα. Όταν βλέπουμε ότι όλα γίνονται εις βάρος των αδυνάτων. τον εργαζόμενο, αυτόν  που έχει ανάγκη,  που πάνε να δουλέψουν και να  δουλέψουν εποχιακά, να μπορέσουν να βγάλουν το πετρέλαιο.

– Σάκη, να ΄σαι καλά,  εσύ και η οικογένειά σου. Θα τα πούμε,  όταν θα έρθεις. Είναι στη Ρουμανία ο Σάκης. Δεν ανέφερα και το φίλο μου τον Κοντοστέργιο, το Σπύρο. Δεν ανέφερα τον φίλο μου τον Μιχάλη από τη Δανία,  που ήρθε και έφυγε. Τους ξέχασα

-Μίλησες για το ποδόσφαιρο Τσικ,  θέλοντας και μη, λίγο-πολύ μας ψυχαγωγεί. Το ενδιαφέρον μας στρέφεται  σε κάτι, στο χόμπι του,  είτε λέγεται ποδόσφαιρο ή οτιδήποτε άλλο. Εμείς πάντα μιλάμε και εμείς πάντα όταν μιλάμε για ποδόσφαιρο,  αναφερόμαστε στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Ανέφερες τα Τρίκαλα, ότι έχει κάνει την ανανέωση των ποδοσφαιριστών και προπονητή.  Εγώ θα ήθελα να σε ρωτήσω πώς  βλέπεις που έχει  δημιουργηθεί τμήμα βόλεϊ στο Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων;

-Αυτό δεν το ήξερα. Με πιάνεις αδιάβαστο. Δεν το ήξερα. Δεν ξέρω το ακούω τώρα από σένα.  Καλά κάνουν. Ο αθλητισμός εγώ έχω πει κάτι για τις ακαδημίες,  που λένε οι Ακαδημίες δεν βγάζουν ποδοσφαιριστές. Μη σώσει και βγάλουν ποδοσφαιριστές οι ακαδημίες. Εμένα με ενδιαφέρει, ο εγγονός μου,  αύριο τα παιδιά του Παπαμανώλη, του κάθε Παπαμανώλη, να πάνε να αθλούνται και να αγωνίζονται,  για να είναι δυνατοί και να μπορούν  να αποφεύγουν τα ναρκωτικά, τα τσιγάρα,τα ποτά και όλα αυτά και να είναι υγιείς. Αυτό για μένα οι Ακαδημίες κάνουν, κοινωνικό έργο, όλες οι Ακαδημίες και το είπα, να  μη βγει κανένας ποδοσφαιριστής. Δεν με ενδιαφέρει. Στις δύσκολες εποχές που ζούμε,  στη ζούγκλα που ζούμε σήμερα, αυτό εμένα με χαροποιεί και το χω πει πολλές φορές Γιάννη και το χουμε συζητήσει για τις Ακαδημίες. Για τις Ακαδημίες στο χω πει, εμένα με ικανοποιεί μόνο που πάνε τα παιδιά και γυμνάζονται ,στις Ακαδημίες του Πόλυ,  στις Ακαδημίες του Ιασωνίδη.  Αυτό εμένα με χαροποιεί,  που τα παιδιά τα μικρά δεν καπνίζουν,  δεν πίνουν, δεν πάνε στα ναρκωτικά. Γίνονται δυνατοί χαρακτήρες και αυτό είναι ένα πάρα πολύ ωραίο συναίσθημα για μένα.

– Η ερώτηση ήταν για το τμήμα βόλεϊ που έχει δημιουργηθεί στον Μέγα Αλέξανδρο. Να σε πληροφορήσω και να ενημερώσω  και τους ακροατές μας,  ότι έχει γίνει τμήμα Βόλεϊ στο Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων με προπονήτρια τη Βασιλακάκη Μαρία, πρώην προπονήτρια του ΓΑΣ Αλεξάνδρεια. Υπήρχε μία διαφωνία της με τη διοίκηση , τελικά στράφηκε στη διοίκηση του Μέγα Αλέξανδρου . Το τμήμα βόλεϊ των Τρικάλων θα έχει έδρα την Αλεξάνδρεια. Έχει γίνει τις τελευταίες μέρες για αυτό και σου έθεσα αυτό το ερώτημα.

-Πολύ καλά κάνουν. Ό,τι γίνεται και όσοι απασχολούνται με τον αθλητισμό εμένα μου αρέσουνε, αν και εγώ,  δεν είμαι λάτρης του βόλεϊ,  επειδή έπαιξα ποδόσφαιρο,  μου αρέσει το ποδόσφαιρο. Από εκεί και πέρα ότι και να γίνει είναι καλό για όλο τον κόσμο. Για τις δύσκολες εποχές που ζούμε,  το είπαμε κι άλλη φορά,  είναι καλό για την κοινωνία . Στις δύσκολες και φτωχές εποχές που ζούμε στην Ελλάδα , κακά τα ψέματα , υποφέρει πάνω από όλα να πω κάτι , ότι σήμερα μιλάω τώρα για τον Αλμυρό,  που έπαιξα στην πρώτη ομάδα του Βόλου,  που ξεκίνησα και εγώ,  δεν έχει διοίκηση και από την Δ΄ εθνική, θα πάει στο πρωτοδικείο και θα πέσει δύο κατηγορίες, εάν δηλώσει στη Δ’ εθνική. Θα πέσει δύο κατηγορίες και κινδυνεύει ο Αλμυρός, μία κωμόπολη 15 χιλιάδων κατοίκων,  λόγω του ότι  δεν υπάρχουν χρήματα,  γιατί πέρυσι ξόδεψαν 15 150.000 ευρώ για να σωθεί. Ποιος θα τα βάλει τα λεφτά αυτά, σε δύσκολες εποχές δεν υπάρχουν χρήματα φίλε, στη γενική συνέλευση,  αν δεν βρεθεί κάποιος για να κάνει κάτι, η ιστορική ομάδα του Αλμυρού , που αγωνίστηκα και εγώ,  όταν ήμουν πιτσιρικάς,  θα παίξει στη Β΄ κατηγορία Μαγνησίας. Θέλω να σου πω,  ότι σήμερα η Δ’  Εθνική είναι ερασιτεχνική με προδιαγραφές επαγγελματικές

– Γιάννη ξέρεις έχω ένα ελάττωμα, αφήνω το συνομιλητή να μιλήσει και πολύ περισσότερο τον Τσικ δεν μπορούμε να το διακόψουμε,  όταν μας δίνει πάσα,  τότε μιλάμε. Έλεγα,  εσύ  θα λες  τα δικά σου και εγώ τα δικά μου. Έλεγα προηγουμένως για το  βόλεϊ του Μεγαλέξανδρου Τρικάλων, είναι ένα ερώτημα. Να γυρίσω στο  ποδόσφαιρο και να πω,  ότι πολλές ομάδες έχουν ξεκινήσει και κάνουν ανανέωση ποδοσφαιριστών. Η ανακοίνωση γίνεται μέσα από το Facebook. Οι ομάδες ανακοινώνουν τα νέα τους  μέσα από το Facebook , βλέπουμε δηλαδή,  ότι το Facebook να παίζει σημαντικό ρόλο στην ενημέρωση. Το βλέπω σε θετική κατεύθυνση,  όταν χρησιμοποιείται από ομάδες, παράγοντες και  ποδοσφαιριστές και το   ανακοινώσουν.

– Σήμερα τα παιδιά κάνουν καμάκι από το Facebook.  Εμείς βλέπουμε τα κορίτσια και τα κάναμε καμάκι, παίζαμε με τα μάτια, τα  κυνηγούσαμε. Τώρα είναι το Facebook, τέλος πάντων. Εγώ έζησα σε άλλες εποχές, δεν μπορώ να πω τίποτα,  για μένα ήταν διαφορετικά.  Κάποτε ήταν με τα κάρα, στην εποχή του πατέρα μου με  τα αυτοκίνητα.  Έχουν ξεφύγει, δεν μπορώ να πω τίποτα, δεν είμαι κριτής των πάντων. Από κει και πέρα, εγώ θα πω,  ότι σήμερα τα παιδιά δεν ασχολούνται και πολύ, δεν βλέπουν και τόσο πολύ το ποδόσφαιρο.  Δεν πληρώνουν όλες οι ομάδες εκτός του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού. Κινούνται σε πολύ χαμηλά μπάτζετ, που καταλαβαίνεις Γιάννη τι εννοώ, γιατί δεν υπάρχουν χρήματα. Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής θέλει να βγει έξω, το ίδιο και  με τα παιδιά σπουδάζουν. Φεύγει η νεολαία, φεύγουν  τα μυαλά έξω.

– Τελευταία ερώτηση. Τι έχεις να πεις για τον τραυματισμό του Φουρτούνη;  Ένας τραυματισμός, μπορεί να σε πάει πολύ πίσω.

– Τι να πω Γιάννη. Εγώ βίωσα τον τραυματισμό. Ξέρεις στα είκοσί μου χρόνια, έπαθα ζημιά. Τότε ξέρεις, οι γιατροί δεν ήταν όπως σήμερα που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα. Έπαιξα μετά από 3-4 χρόνια ποδόσφαιρο. Να ναι καλά ο Παπαβασιλείου , που με  βοήθησε και μπόρεσα να επανέλθω , αλλά όταν επανήλθα  δεν ήμουν  αυτός που ήμουνα. Βέβαια ο Φορτούνης είναι παικταράς.  Πιστεύω ότι θα επανέλθει υπάρχουν και ατυχίες στη ζωή.  Τι να κάνουμε;  Δεν είναι όλα στρωμένα όπως τα θέλουμε στη ζωή.  Προγραμματίζεις κάτι και σου έρχονται ανάποδα.  Έτσι είναι Γιάννη. Θα τα πούμε φίλε.  Να ‘σαι καλά. Γεια σου, Γιάννη.

– Γεια σου.

Δείτε από πρώτο χέρι τη συνέντευξη που ακολουθεί…

Συνέντευξη με τον ΤΣΙΚ μετά από απαίτηση πολλών φίλων

Posted by Giannis Zinas on Monday, July 15, 2019