Ο Ντάμτσιος, ο Γιώργος συνεχίζει και για δεύτερη χρονιά στο Φίλιππο Μελίκης και μας παραχώρησε την παρακάτω συνέντευξη.

– Καλημέρα Γιώργο.

-Καλημέρα σας.

-Έκανες ανανέωση με την ομάδα του Φιλίππου. Από δω και πέρα αναμένουμε θετικά  σχόλια για αυτή την ενέργειά σου, μετά την υπερπροσπάθεια την οποία έκανες την περσινή χρονιά.

-Ναι, πράγματι. Έγινε μία μεγάλη προσπάθεια πέρυσι για να μπορέσει η ομάδα να μείνει στην κατηγορία, αλλά πλέον μετά από αυτή την προσπάθεια, αναδείχθηκε καινούργια διοίκηση,  ως επί το πλείστον νέα παιδιά να ασχολούνται πλέον με το Φίλιππο. Θα ήθελα να σας πω έχουμε μία κρίσιμη χρονιά για τον Φίλιππο,  γιατί μετά από 3-4 χρόνια που ήμασταν στην ανυποληψία έχουμε σκοπό να οργανώσουμε την ομάδα, να έχουμε γερές βάσεις και να βάλουμε έτσι τα θεμέλια για ένα καλύτερο μέλλον.

-Μία νέα διοίκηση, με νέους ανθρώπους. Οι φίλαθλοι του Φιλίππου  να περιμένουν κάτι καινούργιο;

-Ναι, σίγουρα θα περιμένουν κάτι καινούργιο. Ήδη οι πρώτες μας κινήσεις είναι σε σωστή κατεύθυνση. Έχουμε οργανώσει τα καινούργια μας γραφεία. Ασχολούμαστε και επισκευάζουμε τις εγκαταστάσεις στο γήπεδο Νεοκάστρου, που θα είναι και η έδρα μας για φέτος. Οργανώνουμε κάποιες εκδηλώσεις μέσα στο καλοκαίρι,  πολιτιστικές. Ασχολούμαστε με την όσο δυνατόν προετοιμασία της ομάδας. Είναι στα άμεσα σχέδιά μας για να ξεκινήσουμε ένα ή δύο τμήματα υποδομών,  γιατί όπως πολύ καλά ξέρεις Γιάννη,  χωρίς υποδομές δεν μπορεί μία ομάδα να έχει μέλλον.

– Έχεις συμβάλει και εσύ στην καλλιέργεια αυτού του πνεύματος. Οι Ακαδημίες ότι είναι κυρίαρχο μέλημα όλων των ομάδων,  για να έχουν ποδοσφαιριστές,  αλλιώς το να πληρώνουν,  να ξοδεύονται οι διοικήσεις είναι κάτι το οποίο είναι ξεπερασμένο σήμερα.

– Έτσι ακριβώς.

-Οι εκδηλώσεις οι οποίες πρόκειται να γίνουν, πότε θα γίνουν περίπου;

-Έχουμε προγραμματίσει μία εκδήλωση 9 Αυγούστου,  η οποία θα συνοδεύεται με λαϊκό πρόγραμμα μέχρι το πρωί. Θα γίνει στο 1ο Δημοτικό Σχολείο της Μελίκης. Είναι μία εκδήλωση, που γίνεται για πρώτη φορά και την αναλαμβάνει εξολοκλήρου ο Φίλιππος και από κει και πέρα θα έχουμε στο μυαλό μας,  χωρίς να είναι κάτι σίγουρο για κάποια άλλα πράγματα μέχρι το Σεπτέμβριο,  οπότε σε αυτό το κομμάτι προχωράμε καλά.

-Ο στόχος της ομάδας για την επόμενη χρονιά ποιος είναι;

-Κοιτάξτε, αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να οριοθετήσουμε στόχο , ούτως ώστε να πούμε,  ότι θέλουμε να πάρουμε κάποια συγκεκριμένη θέση. Το κύριο μέλημά μας είναι η οργάνωση του συλλόγου σε όλα τα επίπεδα και πολύ βασικό και στο αγωνιστικό επίπεδο. Τα πράγματα δεν είναι καλά τα τελευταία χρόνια,  θέλουμε δηλαδή,  να κάνουμε μία ομάδα η οποία θα κάνει το κάτι παραπάνω. Θέλουμε τα παιδιά να κατεβαίνουν στο γήπεδο. Θέλουμε να έχουμε μία αξιόμαχη ομάδα και σε πρώτη φάση να μην μπούμε σε καμία περιπέτεια, όσον αφορά δηλαδή τις τελευταίες θέσεις να είμαστε ασφαλείς.

-Τα μηνύματα,  τα οποία εισπράττεται από τα παιδιά ποια είναι; Θα έρθουν στο γήπεδο; Υπάρχει ενδιαφέρον;

-Χωρίς να προστρέχουμε δείχνει ότι κάτι αλλάζει,  δηλαδή όπως σας είπα,  έχουν ασχοληθεί μόνο νέα παιδιά στη διοίκηση. Βλέπω,  ότι ο κόσμος ανταποκρίνεται και ακούμε καλά σχόλια. Οι ποδοσφαιριστές μας, όσοι ήταν πέρυσι δέχτηκαν αμέσως να συνταχθούν σε αυτή την προσπάθεια και έχουμε σχεδόν κλείσει δύο τρεις μεταγραφικές κινήσεις.

-Ένα μήνυμα, που μπορούμε να στείλουμε στους  φιλάθλους;

-Το μήνυμα που θέλω να στείλω εγώ,  είναι ότι τα πράγματα όσο πάνε και δυσκολεύουν. Θέλω να πω στον κόσμο να μείνει κοντά στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Θέλω να πω στους ανθρώπους,  τους φιλάθλους κάθε ομάδας,  κάθε χωριού,  να είναι κοντά σε αυτή την προσπάθεια. Πλέον οι κοιτίδες πολιτισμού είναι πολύ λίγες σε κάθε χωριό και πιστεύω τα ποδοσφαιρικά σωματεία προσφέρουν πάρα πολλά στο αθλητικό κομμάτι, οπότε θέλω να πω σε όλο τον κόσμο να μείνει κοντά στις ομάδες για  να μπορούν σε πρώτη φάση να υπάρχουν.

-Μπορούμε να μνημονεύσουμε και να πούμε ότι η Μελίκη  πρωταγωνιστεί και σε έναν άλλον τομέα, στο μπάσκετ. Έχει μία αξιόλογη ομάδα και να μην  το ξεχνάμε.

Βέβαια. Σίγουρα έχουμε την ευκαιρία να έχουμε και μία ομάδα που πρωταγωνιστεί στην Γ εθνική,  στο χώρο του μπάσκετ. Είναι μία ομάδα που έχει προσφέρει πάρα πολλά, πάρα πολλές χαρές  στη Μελίκη. Πιστεύουμε, ελπίζουμε και σε ανάλογο επίπεδο να φτάσουμε και τον Φίλιππο Μελίκης.

-Αυτό είναι είδηση και είναι χαρακτηριστικό του μεγέθους του Γιώργου του Ντάμτσιου, πώς οραματίζεται το ποδόσφαιρο στη Μελίκη.

-Φέτος σας λέω, ότι είναι μία πολύ κρίσιμη χρονιά . Γίνεται αναδιοργάνωση σε όλους τους τομείς και πραγματικά είναι πάρα πολύ βασικό φέτος αυτή η διοίκηση,  αυτή η ομάδα να πάει καλύτερα σε όλα τα επίπεδα , γιατί το μέλλον θα είναι πολύ καλύτερο.

-Να σε ευχαριστήσω πολύ Γιώργο για τη συνέντευξη.

-Θα είμαι στη διάθεσή σου όποτε με χρειαστείς. Γεια σας.

Δείτε από πρώτο χέρι τη συνέντευξη που ακολουθεί…

Συνέντευξη με τον προπονητή του Φίλιππου Μελίκης Ντάμτσιο Γιώργο

Posted by Giannis Zinas on Monday, July 15, 2019