Ο Μάριος Κατικαρίδης μας παραχώρησε συνέντευξη μετά τη συνεργασία του με την Ακαδημία του Μακροχωρίου.

-Καλησπέρα Μάριε.

-Καλησπέρα κ. Γιάννη.

– Πώς έγινε η μεταγραφή σου;

– Κατόπιν κλήσεως του κυρίου Γιάννη Μηνά  και του Γρηγόρη Ηλιάδη. Η πρώτη μας επαφή ήταν  για την Ακαδημία Μακροχωρίου. Τα παιδιά ‘θελαν κάποιον υπεύθυνο της Ακαδημίας,  ώστε να οργανώσει το πεκτικό κομμάτι των νεαρών ποδοσφαιριστών. Θεώρησαν, ότι στο πρόσωπό μου βρήκαν το κατάλληλο άτομο. Έγινε μία παρουσίαση εκ μέρους μου για τον τρόπο οργάνωσης μιας Ακαδημίας,  καθότι έχω διατελέσει τεχνικός διευθυντής σε κάποιες ακαδημίες του νόμου και ακόμη τεχνικός διευθυντής σε κάποιες ΠΑΕ της Super League. Μετά την παρουσίαση, που τους έκανα, αποφάσισαν ότι όντως βρήκαν στο πρόσωπό μου τον κατάλληλο άνθρωπο και προχωρήσαμε σε συνεργασία.  Όσον αφορά το βιογραφικό μου σχέση με τη φυσική κατάσταση των ομάδων Εθνικής και ερασιτεχνικής κατηγορίας,  συμφωνήσαμε να είμαι συνεργάτης και στη μεγάλη ομάδα , σαν προπονητής φυσικής κατάστασης. Καθότι  έχω διατελέσει προπονητής σε μικρότερα τμήματα Ακαδημίας, είμαι  προπονητής και στην κ16 του Μακροχωρίου,   ώστε να βγάλουμε νεαρούς ποδοσφαιριστές, να τους ετοιμάσουμε για τη μεγαλύτερη ομάδα.  Η φιλοσοφία των ανθρώπων του Μακροχωρίου συμπίπτει με τη δικιά μου,  δηλαδή ότι πρέπει να εκπαιδεύουμε νεαρούς ποδοσφαιριστές και να τους βάζουν σιγά-σιγά να παίζουν σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Νομίζω, ότι συμφωνήσαμε σε όλους τους τομείς. Προχωράμε.

-Θεωρούμε, ότι η μεταγραφή αυτή,  είναι ένα «πακέτο» και έχει να κάνει με τη δραστηριότητα την οποία  έχεις μέχρι τώρα. Βλέπουμε και τις προθέσεις των ανθρώπων του Μακροχωρίου,  που δεν είναι άλλες παρά οι νεαροί ποδοσφαιριστές και η υποδομή.

-Έτσι ακριβώς είναι. Το βιογραφικό μου είναι αρκετά πλούσιο. Είμαι κάτοχος του διπλώματος ΟΥΕΦΑ Α. Έχω διατελέσει πρώτος και δεύτερος προπονητής σε πολλές κατηγορίες. Η εμπειρία μου είναι μεγάλη. Έχω περάσει από όλα τα στάδια. Νομίζω,  ότι είμαι αρκετά ώριμος μετά από σχεδόν 19 χρόνια στο ποδόσφαιρο. Νομίζω,  ότι θα συνεργαστούμε άψογα με τη συγκεκριμένη Ακαδημία,  καθότι αποτελείται από νεαρά άτομα,  με νέες ιδέες πρωτοποριακές μεθόδους και κοιτάμε μόνο εμπρός.

-Από ότι φαίνεται το μέλλον είναι ευοίωνο. Χρειάζεται πίστωση χρόνου . Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρχει και από τις δύο πλευρές.

-Αυτό που έχω να πω εγώ και το δήλωσα στα Media,  ανέβασα και ένα σχόλιο.  Εμείς οι νεαροί προπονητές και εκκολαπτόμενοι, πρέπει να το αποδεικνύουμε μέσα στο γήπεδο και πρέπει να ανεβάσουμε το επίπεδο του ποδοσφαιριστή, δείχνοντάς του το σεβασμό και συμβαδίζοντας με τη γνώση μας και την εμπειρία μας. Αυτό θέλω να πετύχω και εγώ εδώ στο Μακροχώρι,  να συνεχίσω το έργο μου εδώ που κάνω και 19 χρόνια. Νομίζω,  ότι σε ένα μεγάλο βαθμό το έχω  καταφέρει. Αυτή η προσπάθεια δεν σταματάει ποτέ. Το ποδόσφαιρο δεν έχει όρια,  μας κεντρίζει το ενδιαφέρον,  το αγαπάμε,  είναι η δουλειά μας και προσπαθούμε να κάνουμε ότι το καλύτερο και να μεταφέρουμε αυτό στους αθλητές μας.  Αυτός είναι και ο δικός μου στόχος. Το έχω αποδείξει με την ιστορία μου στο ημαθιώτικο και όχι μόνο ποδόσφαιρο και συνεχίζω να το κάνω με μεγάλο μεράκι.

-Θα ήθελα να προσθέσω είσαι κάτοχος του διπλώματος UEFA A΄ και αυτό είναι το ζητούμενο στην Ημαθία. Οι γνώσεις τις οποίες μπορείς να έχεις και αυτά τα οποία μπορείς να εφαρμόσεις, γιατί καμιά φορά πέρα από τα διπλώματα είναι ενδεχομένως η πραγματικότητα, είναι εντελώς διαφορετική, ας ελπίσουμε στο Μακροχώρι θα συναντήσεις αυτό,  το οποίο είναι απαραίτητο να δημιουργήσεις και να τα εφαρμόσεις .

-Έτσι είναι.  Είναι γεγονός αυτά που λέτε. Εγώ θα συνεχίσω να επεκτείνω τις γνώσεις μου. Θα προσπαθήσω να πάρω και μεγαλύτερο δίπλωμα. Καθημερινά παρακολουθούμε σεμινάρια μεγάλων ΠΑΕ. Νομίζω,  ότι βρήκα ένα πολύ καλό κλίμα στο Μακροχώρι,  πολύ καλές ιδέες,  τα μυαλά μας ταυτίζονται,  συμφωνούν με τη δικιά μου φιλοσοφία και τον τρόπο εκπαίδευση των νεαρών ποδοσφαιριστών.

-Θα παρακολουθούμε αυτή τη συνεργασία,  την οποία θα έχετε με το Μακροχώρι και θα είμαστε χαρούμενοι όταν θα  τα ξαναπούμε, στη διάρκεια της προετοιμασίας αλλά και στη διάρκεια του πρωταθλήματος.

-Εν κατακλείδι θα ήθελα να πω κάτι. Πρέπει να συνεργαστούμε όλοι,  προπονητές, αθλητές και παράγοντες,  ώστε να ανεβάσουμε το επίπεδο του ημαθιώτικου ποδοσφαίρου. Το λέω αυτό μέσα από την ψυχή μου. Πρέπει να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Πιστεύω,  ότι η Ημαθία μπορεί να βγάλει περισσότερα ταλέντα και να τα οδηγήσει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε αυτό με όλες μας τις δυνάμεις.

– Να συμπληρώσω κάτι,  για να γίνουν όλα αυτά,  θα πρέπει να συνδράμει και η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ημαθίας. Θεωρώ,  ότι οι προπονητές μπορούν να καταθέσουν προτάσεις, να ακουστούν ούτως ώστε να υλοποιηθούν όλα αυτά, γιατί πολλές φορές είναι αφηρημένα όλα αυτά τα οποία λέγονται. Για  να προοδεύσει το ημαθιώτικο  ποδόσφαιρο θα πρέπει να υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις.

-Εγώ το έχω άμεσα στα σχέδιά μου.  Περιμένω να με καλέσουν κάποιοι άνθρωποι,  να μιλήσουμε πάνω σε αυτό. Θα πάρω εγώ την πρωτοβουλία για μία τέτοια συγκέντρωση. Ήδη στα σκαριά βρίσκεται μία συγκέντρωση Ακαδημιών του παιδικού πρωταθλήματος που διοργανώνεται στην Ημαθία,  οπότε θα συζητηθούν κάποια πράγματα,  ήδη το χουμε κάνει με κάποιος ανθρώπους των Ακαδημιών και όχι μόνο.  Είμαστε σε καλό δρόμο και νομίζω ότι θα καταλήξουμε αισίως σε καλά αποτελέσματα.

-Η συζήτηση είναι πολύ ενδιαφέρουσα μαζί σου και ειδικά με έναν προπονητή,  που έχει αρκετά χρόνια εμπειρίας από το ποδόσφαιρο,  υπάρχει ο σύνδεσμος προπονητών όπου και εκεί αναμένεται ή χρειάζεται για να γίνει μία εφ΄όλης  της ύλης συζήτηση, για να τεθούν κάποια θέματα,  αν θέλουμε βέβαια όλα αυτά να τα δούμε από τη θετική πλευρά.

-Πρέπει να γίνει αυτό. Ο σύνδεσμος προπονητών πρέπει να στηρίξει τους διπλωματούχους προπονητές. Πρέπει να βοηθήσει τους ημαθιώτες διπλωματούχους προπονητές να εργαστούν στο νομό και όχι μόνο και πρέπει να ανακαλύψει νέα άτομα να τα εντάξει στο χώρο,  γιατί υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές  που κεντρίζονται από την προπονητική και είναι νέα παιδιά. Πρέπει να ανανεώσουμε το χώρο. Πρέπει να βάλουμε νέες ιδέες στο χώρο, για να προοδεύσουμε.

-Θα μπορούμε βέβαια πολλά να πούμε Μάριε Κατικαρίδη στη διάρκεια. Ακόμα και αυτό,  το παιδικό πρωτάθλημα,  το οποίο γίνεται, υπάρχει  πρόταση να το αναλάβει η Ένωση μέχρι την ηλικία των κ16.

–Είμαστε  θετικοί,  σε όλες τις θετικές προτάσεις, είμαστε ανοιχτοί.  σε όλες τις θετικές προτάσεις.

-Ευχαριστώ και πάλι, καλή συνέχεια.

-Σας ευχαριστώ πάρα πολύ,  καλή ποδοσφαιρική χρονιά να έχουμε.

Δείτε και ακούστε από πρώτο χέρι τη συνέντευξη που ακολουθεί…

Συνέντευξη με τον προπονητή Κατικαρίδη Μάριο

Posted by EpilogesNews on Friday, June 28, 2019