Ο προπονητής του ΓΑΣ Αλεξάνδρειας και της εθνικής ομάδας πάντως Θωμάς μας παραχώρησε την παρακάτω συνέντευξη.

-Καλησπέρα Θωμά.

-Καλησπέρα Γιάννη.

-Κάνετε μία αξιόλογη πορεία και στον τομέα της προπονητικής αλλά και σαν ΓΑΣ Αλεξάνδρειας.  Θα θέλαμε λιγάκι να μας ενημερώσεις, να μας πεις, πού βρίσκονται οι αθλητές και το έργο το οποίο επιτελείται και πρέπει να πούμε ότι είναι επιτυχημένο.

-Είμαστε στην περίοδο αγώνων τώρα αυτό το διάστημα. Έχουμε ξεκινήσει με τα πανελλήνια πρωταθλήματα και των αγωνιστικών υποχρεώσεων. Έχουν πραγματοποιηθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα εφήβων, με το οποίο είχαμε με δύο παρουσίες στον αγώνα, στον ακοντισμό των κοριτσιών με την Μπαγιώκα  Ιωάννα και την Χατζοπούλου Κική  . Κατέλαβαν τη 12η  και 14η θέση. Εν συνεχεία είχαμε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων που έγινε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας, πάλι με την παρουσία των δύο κοριτσιών. Είχαμε πολύ καλή παρουσία του Βογιατζή Σωτήρη. Κατέλαβε τη 10η θέση. Ήταν μικρότερος στην  κατηγορία. Η Παναγιώτα Ιωάννου κατέλαβε την έκτη θέση στον ακοντισμό.  Η Χατζόπουλου, η Κική για λίγο δεν μπόρεσε να μπει στον τελικό. Από δω και πέρα έχουμε τα υπόλοιπα πρωταθλήματα, το πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων –  κορασίδων στην Καβάλα,  που πάμε με δυνατή  ομάδα και πάμε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο. Τέλος του μήνα, είναι 27 Ιουλίου, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών,  που θα γίνει στην Πάτρα. Πάμε με τα δυνατά μας χαρτιά την Έφη, την Κολοκυθά και την Τούση Ιωάννα.

– Η Κολοκυθά Έφη  μέρος στο Μινσκ της Λευκορωσίας. Θα θέλαμε να μας πεις, πώς τα πήγε;

– Η Εφη κολοκυθά ήταν στο Μινσκ. Εκπροσώπησε τη χώρα μας στο άλμα εις μήκος. Είναι η καλύτερη αθλήτρια αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα στο άλμα εις μήκος. Ήταν ένας πρωτότυπος αγώνας,  που έγινε για πρώτη φορά. Ένας πάρα πολύ οργανωμένος αγώνας και τα πήγε πάρα πολύ καλά και μας εκπροσώπησε με τον καλύτερο τρόπο στο εξωτερικό.

-Πώς αισθάνεται ένας προπονητής ,όταν βλέπει  να τρέφει καρπούς  ο αγώνας τον οποίο κάνει.

-Αυτή τη στιγμή , αυτό  μας γεμίζει όλους χαρά και εμένα προσωπικά  και  το υπόλοιπο προπονητικό τιμ , το Θανάση τον Αϊδαρίνη  και τη Χριστίνα Νάτσου και  την Κατερίνα Αντωνοπούλου,  που είναι στα πιο μικρά παιδιά.  Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε όλο αυτό το χρόνο για να φέρουμε τα αποτελέσματα στα πανελλήνια πρωταθλήματα. Πιστεύω , ότι πάμε πολύ καλά.  Ελπίζω να συνεχιστεί και καλά.

-Όπως είπες,  βρίσκεται σε μία εγρήγορση γενικά η ομάδα του ΓΑΣ Αλεξάνδρειας,  ο στίβος. Θα πρέπει να τονίσουμε ,  ότι γίνονται προπονήσεις και στη Θεσσαλονίκη και στην Αλεξάνδρεια.

– Ναι, για να μπορούμε να τα φέρουμε εις πέρας.Η Κατερίνα έχει αναλάβει  τα παιδιά τα οποία είναι στην Αλεξάνδρεια. Εγώ έχω αναλάβει τα παιδιά,  τα οποία είναι στη Θεσσαλονίκη, σε διπλό ταμπλό.

– Δύσκολο, έχετε την μεταφορά;

-Εγώ πάω στην Θεσσαλονίκη, έρχονται εδώ και κάποια άλλα παιδιά. Προσπαθούμε να βρεθούν τα παιδιά σε καλύτερες δυνατές συνθήκες και όπως ξέρεις το γήπεδο της Αλεξάνδρειας δεν μας προσφέρει και πάρα πολλά σε αυτό τον τομέα.

-Έχει σχέση να κάνει με το κουλουάρ που δεν είναι ολοκληρωμένο,  με το ταρτάν ή κάτι άλλο;

-Ναι, ναι, έχει σχέση και με αυτό και με τα άλματα,  που δεν είναι σε καλή κατάσταση και θέλουν αυτή τη στιγμή,  αυτά τα παιδιά,  το έχουμε πει αρκετές φορές,  να προπονηθούν στη Θεσσαλονίκη,  να παίρνουν γεύση και από τα μεγάλα παιδιά,  που κάνουν προπονήσεις και να μπαίνουν σε ένα καλύτερο χώρο αγωνιστικό για τα νέα πρωταθλήματα.

-Έχουμε κάτι που δεν έχουμε ολοκληρωμένο, κάτι στραβό,  από αυτό όμως βγαίνει κάτι θετικό.

-Έτσι ακριβώς, γιατί τα παιδιά θέλουν παραστάσεις, για το πώς πρέπει να γίνεται η  προπόνηση  σε υψηλότερο επίπεδο και βλέπουν τα πράγματα σε υψηλότερο αγωνιστικό επίπεδο. Δεν ξέρω κατά πόσο το γήπεδο  θα αποκατασταθεί και πότε. Έχουν δοθεί κάποιες υποσχέσεις. Μας έχουν πει,  έχει τεθεί σε προτεραιότητα και από το Δήμο Αλεξάνδρειας και από το υπουργείο. Τώρα δεν ξέρω, τι θα γίνει; Το πότε θα γίνει και αν θα ξεκινήσει;

– Για να θίξουμε λιγάκι το θέμα των πόλεων, όπου μπορεί και διοργανώνει μία φορά το χρόνο παγκοσμίως αγώνες,  που είναι ενταγμένες στο θεσμό » Παγκόσμιο πόλεων».

-Ναι,  εγώ είμαι στη διάθεση σαν υπεύθυνος αθλητισμού να καθίσουμε να συζητήσουμε,  να εξηγήσουμε το πώς ακριβώς γίνεται.  Μάλιστα τώρα μέσα σε δύο εβδομάδες γίνεται το παγκόσμιο πόλεων και μετά στο Τόκιο πάλι.  Το έχουμε συζητήσει με κάποιους συναδέλφους από την Αμαλιάδα,  από την Αθήνα οι οποίοι θα παρευρεθούν εκεί, αν δεν κάνω λάθος είναι στην Ιερουσαλήμ.

-Να ενημερώσουμε  για αυτούς τους αγώνες. Τι  γίνεται;

– Συμμετέχουν η κάθε πόλη που έχει δηλώσει ενδιαφέρον. Τις δέχεται η Παγκόσμια ομοσπονδία και από κει και πέρα μπορεί να κατεβάζεις αθλητές έως 15 χρόνων από 13 έως 15 χρόνων, σε διάφορα αγωνίσματα. Την  Αλεξάνδρεια την έχουν  αποδεχθεί.  Έχει μπει στη διαδικασία και μένει τώρα  να δηλώσει σε αυτούς τους αγώνες. Απλά δεν έχουμε κατέβει σε κάποιον αγώνα.

–  Μπορούσε να γίνει έτσι απλά;

-Τα έξοδα θα μπορούσε να κάνει ο Δήμος Αλεξάνδρειας. Ο Δήμος Αλεξάνδρειας έχει να κάνει μόνο τα αεροπορικά εισιτήρια, τα υπόλοιπα διαμονή και τροφή τα καλύπτει η διοργανώτρια χώρα.

– Άρα είναι κάτι, το οποίο πρέπει να επιμείνουμε;

– Ναι, συμφωνώ. Θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να παίρνουν εμπειρίες και γενικά να βρίσκονται σε ένα άλλο επίπεδο,  να βρεθούμε στη θέση να γίνουν και στην Αλεξάνδρεια τέτοιοι αγώνες.

–  Μακάρι να γίνει το γήπεδο, μέχρι τότε  εμείς μπορούμε να ονειρευόμαστε.

–  Μέχρι τότε, έτσι ακριβώς.

 -Δεν ξέρω αν θέλεις να πούμε κάτι περισσότερο;

-Ναι,  με την Έφη Κολοκυθά  θα κυνηγήσουμε το όριο στην Ντόχα,  για το Παγκόσμιο. Αν θέλει ο Θεός,  να κυνηγήσουμε και το όριο για την Ολυμπιάδα,  για το Τόκιο.  Θα προσπαθήσουμε  να πετύχουμε το στόχο μας.

-Είναι μέσα στις δυνατότητες;

-Ναι,  ναι,  είναι μέσα στις δυνατότητες και θα το κυνηγήσουμε.

-Ευχής έργο να το πετύχετε. Θα είμαστε όλοι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι και τότε να ‘σαι σίγουρος θα τρέξουμε να προβληθούμε,  για να βγάλουμε τις σχετικές φωτογραφίες και ας μην έχουμε γήπεδο. Να σαι καλά, ευχαριστώ.

-Γεια σου, ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σου  για τα αθλητικά δρώμενα της πόλης μας και να μιλήσουμε ειδικά για το στίβο που αφορά εμάς.

-Να σαι καλά.

Δείτε και ακούστε από πρώτο χέρι τη συνέντευξη που ακολουθεί…

Συνέντευξη με τον προπονητή του Στίβου ΓΑΣ Αλεξάνδρεια, Thomas Pantos

Posted by EpilogesNews on Tuesday, July 9, 2019