Ο ποδοσφαιριστής τοy Αστέρα Τριποτάμου, Τσίλης  Δημήτρης,  μας παραχώρησε την παρακάτω συνέντευξη.

-Καλησπέρα Δημήτρη.

-Καλησπέρα.

-Γιατί πήγες στον Αστέρα Τριποτάμου και όχι κάπου αλλού;

-Γιατί από πέρυσι,  ήδη με είχαν προσεγγίσει πολύ η διοίκηση, οι παίκτες,  που ήταν και παλιοί μου συμπαίκτες και φέτος είπα να πάω να τους ακολουθήσω.

-Ο Αστέρας Τριποτάμου είναι νεοφώτιστος στην Ά κατηγορία. Το βάρος, το οποίο αναλογεί σε σένα και στους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές είναι μεγάλο.

-Σίγουρα είναι μεγάλο. Εμείς θα κάνουμε, ότι μπορούμε. Πρωταρχικός στόχος της ομάδας είναι να μείνει στην κατηγορία. Μετά από κει και πέρα, ότι μπορούμε θα το κάνουμε.

-Δημιουργείται ένα καινούργιο σύνολο, με νέους παίκτες. Ο προπονητής θα είναι αυτός που θα σας καθοδηγήσει και θα σας διευθύνει ανάλογα.

– Πολλοί από αυτούς, τους ποδοσφαιριστές ήμασταν συμπαίκτες παλαιότερα.   Αυτός ήταν και ο λόγος που πήγα στην ομάδα και ο προπονητής,  τον οποίο είχα και αυτόν, οπότε ότι μας πει, αυτό θα γίνει.

-Ποια είναι η θητεία σου σε ομάδες της περιοχής μας;

-Ξεκίνησα από την Αναγέννηση Βέροιας, μετά στην ΑΕ Ποντίων Βέροιας, μετά έχω πάει στη Σκύδρα πιο πέρα. Έχω πάει Νάουσα, έχω φύγει Κοζάνη, εκεί σε δύο ομάδες. Γύρισα μετά τις σπουδές,  γιατί είχα πάει για σπουδές,  ήρθα στο Ροδοχώρι και έκατσα δύο χρόνια και τώρα στον Τριπόταμο.

-Επομένως η συμμετοχή σου θα είναι βαρύνουσα, με την εμπειρία την οποία διαθέτεις θα είσαι ένας από τους άξονες,  στους οποίους θα στηριχθεί ο προπονητής σου.

-Ναι, η εμπειρία είναι σχετική. Εγώ θα κάνω, ότι μπορώ, το καλύτερο για την ομάδα. Από κει και πέρα θα κριθούν όλοι εκ του αποτελέσματος.

-Τι θα λέγαμε στους νέους ποδοσφαιριστές,  που ξεκινάνε,  που έχουν όνειρα. Φαντάζομαι και εσύ έχεις όνειρα. Όσο πάνε περιορίζονται λόγω της ηλικίας, που παίζει σημαντικό ρόλο.

-Να έχουνε υπομονή και πολλή δουλειά, κάτω το κεφάλι και δουλειά. Τίποτα άλλο και τύχη και πάνω από όλα τύχη.

-Οι φιλοδοξίες οι δικές σου, ποιες είναι;

-Έχουν ψηλοπεράσει λίγο πολύ τα χρόνια. Τώρα κοιτάω κάτι διαφορετικό με τη σχολή μου, για αυτό που σπούδασα.

-Δεν ξέρω, αν θα συμφωνήσεις,  ότι το ποδόσφαιρο είναι για λίγους. Πρώτα προέχει ο επαγγελματικός προσανατολισμός και μετά αυτό που λέγεται ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Κατά πόσο είναι ανασταλτικός παράγοντας οι σπουδές ή ο στρατός στην εξέλιξη ενός ποδοσφαιριστή;

-Είναι ανάλογα πώς θα τα συνδυάσεις και τα δύο. Νομίζω, ότι πολλοί ποδοσφαιριστές έχουν κάνει καριέρα και στο ποδόσφαιρο και έχουν περάσει σε σχολές απαιτητικές. Τώρα από κει και πέρα είναι και η τύχη. Μπορεί κάποιος να μην την έχει τόσο πολύ και να τον έχει αφήσει πίσω, είτε το ένα,  είτε το άλλο.

-Εγώ να ευχηθώ ότι το καλύτερο στο Δημήτρη τον Τσίλη,  στην καινούργια σου ομάδα. Θα τα λέμε, θα είμαστε σε επικοινωνία,  γιατί θεωρούμε ότι ο ποδοσφαιριστής είναι ο πρωταγωνιστής και ο ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής έχει ιδιαίτερη αξία.

-Σίγουρα.

-Ευχαριστώ πολύ. Καλή συνέχεια.

-Να ΄στε καλά. Γεια σας

Δείτε από πρώτο χέρι τη συνέντευξη.

Συνέντευξη με τον ποδοσφαιριστή του Αστέρα Τριποτάμου, Τσίλη Δημήτρη

Posted by Giannis Zinas on Friday, August 2, 2019