Ο ποδοσφαιριστής του Γ.Σ Γιαννιτσών, Κύρου Γιώργος, μας παραχώρησε την παρακάτω συνέντευξη.

-Καλησπέρα Γιώργο.

-Καλησπέρα.

– Πώς πέρασε η Ποδοσφαιρική χρονιά με την ομάδα των Γιαννιτσών;

-Εξελίχθηκε πολύ καλά. Οι αρχικοί στόχοι στο τέλος επιτεύχθηκαν να κάνουμε μία καλή χρονιά. Είχαμε βάλει αυτό σαν στόχο, να σωθεί η ομάδα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, ήταν κάτι που επιτεύχθηκε. Στο κύπελλο είχαμε μία πολύ αξιόλογη πορεία. Η ομάδα πήγε στον τελικό της ΕΠΣ Πέλλας με τον Εδεσσαϊκό, απλά εκεί δεν τα καταφέραμε να σηκώσουμε το τρόπαιο. Ήταν μία αξιόλογη προσπάθεια.

-Ήταν ένα εγχείρημα, το οποίο έγινε για πρώτη φορά στα Γιαννιτσά. Μία νέα ομάδα, η ομάδα ήταν εντελώς διαφορετική από αυτή που ξέραμε, την Αναγέννηση Γιαννιτσών. Υπήρχαν ενδεχομένως κάποιες δυσκολίες μέχρι που να οργανωθεί;

-Σίγουρα , όταν μία χρονιά χτίζεται από τα θεμέλια, λογικό είναι,  ότι οι άνθρωποι της ομάδας δοκιμάζουν κάποια πράγματα. Βλέπουν κάποιες καταστάσεις , έτσι ώστε τη δεύτερη χρονιά να είναι πιο ανταγωνιστικοί και να μην κάνουν τα ίδια λάθη της πρώτης χρονιάς.

-Εμείς ξέρουμε,  ότι μία ομάδα πάντα χτίζεται από τον τερματοφύλακα. Εσύ παίζεις το ρόλο του τερματοφύλακα . Είσαι ο ακρογωνιαίος λίθος,  εντός ή εκτός εισαγωγικών στην προσπάθεια αυτή.

-Σίγουρα, όταν ξεκίνησε η χρονιά ήξερα ότι θα μπω σε έναν ανταγωνισμό, γιατί οι άλλοι δύο τερματοφύλακες και ο Παπουρτζής και ο Καραογλανίδης είναι αξιόλογοι τερματοφύλακες και είναι από την περιοχή, από την Πέλλα. Ήξερα,  ότι θα μπω σε αυτό τον ανταγωνισμό. Με τη βοήθεια του προπονητή των τερματοφυλάκων της ομάδας του Διονύση του Γρηγορόπουλου,  που είχαμε μία αξιοπρεπέστατη συνεργασία,  μπήκα σε αυτόν τον ανταγωνισμό,  κάτι που προσπάθησα πάρα πολύ για αυτό και έκανα ότι μπορούσα για την ομάδα και να επιτευχθούν οι στόχοι που είχαμε βάλει από την αρχή.

-Ο ρόλος του τερματοφύλακα  σε οποιαδήποτε ομάδα είναι σημαντικός και με τη συμβουλή του Διονύση του Γρηγορόπουλου φαντάζομαι ότι γίνεται πιο ενισχυτικός αυτός ο ρόλος.

-Με το Διονύση έχουμε μακροχρόνια συνεργασία και αυτός στο έργο το δικό μας έπαιξε σημαντικό ρόλο. Βοήθησε πάρα πολύ και ο προπονητής,  αρχικά ο κύριος Τομπάζης  και μετά ο κύριος Καβακάς. Είχαμε μία πολύ καλή συνεργασία.

-Πώς φαίνεται η πορεία του Γ.Σ Γιαννιτσών από δω και πέρα. Δεν ξέρω,  αν θα συνεχίσεις ή όχι στην ομάδα;

-Όχι, δεν θα συνεχίσω. Μίλησα με τον πρόεδρο. Δεν τα βρήκαμε αρχικά. Τώρα θέλω να συγκεντρωθώ εδώ να είμαι, κάπου εδώ κοντά όχι ότι τα Γιαννιτσά είναι μακριά,  αλλά να επικεντρωθώ εδώ πέρα στην περιοχή. Η πορεία των Γιαννιτσών πολλή καλή. Οι άνθρωποι εκεί πέρα θα κάνουν ότι μπορούνε. Φέτος να κάνουν κάτι πιο αξιόλογο. Ήδη ξεκίνησαν οι εργασίες,  κάνουν το προπονητικό κέντρο, έτσι ώστε από θέμα οργάνωσης τουλάχιστον να είναι πιο αξιοπρεπέστατη.

– Τι σκέφτεσαι από δω και πέρα;

-Αρχικά είχα στα πλάνα μου να κάνω το ένα βήμα παραπάνω. Προσπάθησα για αυτό. Έκανα κάποιες προπονήσεις με το Διονύση το Γρηγορόπουλο,  που κάνει το Camp, το καλοκαιρινό των τερματοφυλάκων. Πήγα εκεί πέρα μαζί του. Με βοήθησε πάρα πολύ και τώρα και εγώ ψάχνω το ποδοσφαιρικό μου μέλλον.

-Ένα μέλλον,  το οποίο φαίνεται εύκολο ή δύσκολο; Η θέση του τερματοφύλακα, είναι μία θέση για ένα ποδοσφαιριστή, επομένως περιμένεις κάτι περισσότερο,  κάτι διαφορετικό; Αυτό χρειάζεται και ιδιαίτερες ικανότητες, προπόνηση και τύχη βέβαια.

-Σίγουρα έχεις δίκιο. Η θέση του τερματοφύλακα,  στην ουσία όλες οι ομάδες, όπως ξέρεις και εσύ πολύ καλά,  χτίζονται πρώτα από τον τερματοφύλακα και μετά ένα δυνατό σέντερ φορ. Είναι οι δύο θέσεις που όλα τα χρόνια είναι οι πιο κέραιες. Τώρα το μέλλον το δικό μου, το ποδοσφαιρικό, όπως σας είπα ακόμη είμαι ελεύθερος. Θα επικεντρωθώ κάπου εδώ πέρα κοντά,  γιατί πλέον τα πράγματα έχουν γίνει πολύ δύσκολα,  το βλέπεις και εσύ στην καθημερινότητα.  Τώρα θα δούμε.

-Όταν αναφερόμαστε και λέμε κάπου εδώ κοντά,  για να γίνουμε κατανοητοί για όλους αυτούς που δεν ξέρουν από πού εκπέμπουμε,  βρισκόμαστε στην Αλεξάνδρεια.

-Εσύ είσαι στα Γιαννιτσά, έχεις δίκιο για αυτό.

-Στην Αλεξάνδρεια είμαι και εγώ, η καταγωγή μου είναι από τα Γιαννιτσά.Τι μήνυμα μπορείς να στείλεις στα νέα παιδιά,  που παίζουν,  που θα ήθελαν,  που τους ταιριάζουν αυτή η θέση του τερματοφύλακα,  γιατί έχεις αρκετή εμπειρία.

-Θα πω κάποια πράγματα,  που μας έλεγαν στην Ακαδημία του Πόλυ του Χουρσουζίδη,  τον Αστέρα Αλεξάνδρειας,  γιατί εκεί μεγάλωσα ποδοσφαιρικά . Θα πω κάποια πράγματα,  που μας έλεγε ο ίδιος,  ότι να παλέψουν για τα όνειρά τους στο ποδόσφαιρο. Αρχικά πρέπει να έχουν προτεραιότητα το σχολείο και μετά το ποδόσφαιρο και όσο μεγαλώνουν,  να κοιτάνε πιο πολύ η ζωή τους και όχι να δώσουν προτεραιότητα στο ποδόσφαιρο,  γιατί το ποδόσφαιρο είναι κάτι το αναλώσιμο,  σήμερα υπάρχει , αύριο δεν υπάρχει. Όσο μεγαλώνουν τα παιδιά να το πάρουν σαν δευτερεύον, γιατί είναι δύσκολος αυτός ο χώρος,  δεν είναι ονειρικά πλασμένος. Απλά να κάνουν αυτό που αγαπάνε αρχικά και μετά όσο μεγαλώνουν,  είναι αυτό που σου είπα δηλαδή,  το ποδόσφαιρο να το κάνουν σαν δευτερεύον και να κοιτάξουν  να αποκατασταθούν στη ζωή τους. Οι ανάγκες μεγαλώνουν,  εννοείται,  ότι κάτι κάποιες εξαιρέσεις υπάρχουν.  Υπάρχουν πολύ καλά παραδείγματα,  που τα παιδιά παλεύουν σε μικρές ηλικίες και εξελίσσονται και πάνε σε μεγάλες ομάδες. Σίγουρα υπάρχουν και εξαιρέσεις,  αλλά θέλοντας και μη , αυτές οι εξαιρέσεις υπάρχουν για τα υπόλοιπα παιδιά,  όμως είναι αυτό που είπα.

-Και βέβαια εδώ,  να βάλουμε και το ρόλο των γονέων να ωθούν τα παιδιά στον αθλητισμό,  ο,τι να ναι και αυτό,  να πηγαίνουν τα παιδιά στο γήπεδο και δεν χρειάζεται να επιδιώκουν να γίνουν ποδοσφαιριστές. Οπωσδήποτε παίζουν ρόλο και οι γονείς σε αυτή την ηλικία.

-Το ποδόσφαιρο είναι ένα κλάδος  του αθλητισμού.  Αν είναι να μιλήσουμε γενικά για τον αθλητισμό, εννοείται ότι είναι πολύ καλό τα παιδιά σε μικρή ηλικία να μπαίνουν σε αυτή την διαδικασία και σίγουρα και ο γονιός παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό, στην εξέλιξη του παιδιού. Πάνω στον τομέα αυτό θα έλεγα, είναι πολύ σημαντική η συνεισφορά τους , αλλά από ένα σημείο και μετά,  πρέπει να αφήσουν το παιδί ελεύθερο,  να επιλέξει και να παίρνει τις αποφάσεις ο ίδιος και να μην παρεμβαίνουν στις αποφάσεις,  που  που θέλει να πάρει το παιδί. Πάντα στον αθλητισμό μιλάμε , είτε αυτός είναι ποδόσφαιρο, είτε αυτό είναι στίβος, είτε οποιοδήποτε άθλημα. Από μία ηλικία και μετά,  πρέπει το παιδί να το αφήνουν να παίρνει τις αποφάσεις μόνο του,  να μην παρεμβαίνουν. Να παρεμβαίνουν στο κομμάτι της ψυχολογίας πιο πολύ,  παρά στις αποφάσεις που θέλει να πάρει το παιδί,  πάνω σε αυτό που θέλει να κάνει και αγαπάει.

-Εγώ πάντως να ευχηθώ στον Γιώργο τον Κύρου,  ό,τι το καλύτερο για την επόμενη Ποδοσφαιρική χρονιά.  Θα είμαστε σε επικοινωνία θα τα λέμε,  γιατί θεωρούμε ότι συνεισφέρουμε σε αυτό που λέγεται ενημέρωση και με τον τρόπο τον οποίο το κάνουμε.

-Εννοείται. Θα πληροφορηθείτε για την εξέλιξη τη δικιά μου, θέλοντας και μη. Είμαι και εγώ ένα παιδί του νομού. Προσπαθώ και εγώ για αυτό που αγαπάω και χάρηκα πάρα πολύ για την πρόσκληση που με έκανες να μιλήσω στην εκπομπή σου.

-Θα τα ξαναπούμε. Καλή  συνέχεια.

-Ευχαριστώ, να ‘σαι καλά.

Δείτε από πρώτο χέρι την παρακάτω συνέντευξη που ακολουθεί…

Συνέντευξη με τον ποδοσφαιριστή του ΓΣ Γιαννιτσών, Kirou Giwrgos

Posted by EpilogesNews on Wednesday, July 10, 2019