Ο γυμναστής του Αστέρα Τριποτάμου,  Τζίμας Γιώργος,  μας παραχώρησε την παρακάτω συνέντευξη.

 -Καλησπέρα Γιώργο.

-Καλησπέρα.

-Πώς προέκυψε η συνεργασία σας με τον Αστέρα Τριποτάμου;

-Έγινε μία πρώτη προσέγγιση από τον κύριο Παντσερίδη. Συζητήσαμε κάποια πράγματα. Είχαμε κοινούς στόχους, κοινές βλέψεις και επετεύχθη η συμφωνία και η συνεργασία μας.

-Ο χώρος, ο οποίος θα γίνεται η εκγύμναση των ποδοσφαιριστών θα είναι σε κλειστό ή σε ανοιχτό χώρο;

-Κατά κύριο λόγο την περίοδο της προετοιμασίας στο γήπεδο από κει και πέρα και στο γυμναστήριο. Όσο αλλάζει και ο καιρός και φτάνουμε σε αγωνιστικό επίπεδο βλέπουμε και κάνουμε.

-Θεωρείς ότι ο γυμναστής μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του ποδοσφαιριστή και στην συγκρότηση μιας ομάδος;

-Σίγουρα είναι το Α και το Ω η φυσική κατάσταση και η ενδυνάμωση των ποδοσφαιριστών. Είναι η εικόνα του μέσα στο γήπεδο, στον αγωνιστικό χώρο.

-Κατά πόσο ο ρόλος του γυμναστή μπορεί να συσχετιστεί με τον ρόλο του προπονητή;

-Σε διαφορετικό κομμάτι είναι ο προπονητής και σε διαφορετικό είναι ο γυμναστής, σίγουρα συνυπάρχουν και πρέπει να συνυπάρχουν για το καλό της ομάδας και του ποδοσφαιριστή,  αλλά είναι δύο διαφορετικά κομμάτια, άλλο το κομμάτι της τακτικής και άλλο της γυμναστικής.

-Όλο και περισσότεροι σύλλογοι αναλαμβάνουν στο προπονητικό τους τιμ και γυμναστές. Είναι απαραίτητο;

-Φυσικά και είναι απαραίτητο σε κάθε ομάδα. Πρέπει να υπάρχει γυμναστής για τη σωστή εκγύμναση των αθλουμένων,  των ποδοσφαιριστών και να μην υπάρχουνε τραυματισμοί.

-Παίζει ρόλο η προετοιμασία και γενικά καθοδήγηση του γυμναστή,  ούτως ώστε να αποφευχθούν οι τραυματισμοί των ποδοσφαιριστών;

-Φυσικά,  το σημαντικότερο λόγο. Η φυσική κατάσταση και ενδυνάμωση του αθλητή  είναι το κάψιμό του για όλη τη χρονιά. Όσο καλύτερα προετοιμαστεί στην προετοιμασία τόσο καλύτερος θα είναι στα  μέσα στην αγωνιστικής σεζόν με όσο το δυνατόν με λιγότερους τραυματισμούς.

-Ενδεχομένως να παίξουν και άλλοι παράγοντες σε ένα τραυματισμό. Τουλάχιστον από αυτούς που έχουν σχέση να κάνουνε  με ‘σας τους λιγοστεύετε φαντάζομαι;

-Σίγουρα.

-Το γυμναστήριο σας, ποιο είναι;

-Βρίσκεται στη Θεσσαλονίκης 25, στη Βέροια. Ένας χώρος πλήρης καταρτισμένος από μηχανήματα και μέσα γυμναστικής.

-Προσφέρει και σε άλλες ομάδες υπηρεσίες ή μόνο έχετε αναλάβει τον Αστέρα Τριποτάμου;

-Αυτή τη στιγμή μόνο τον Αστέρα Τριποτάμου. Κατά περιόδους έχουν υπάρξει και ομάδες κολύμβησης και ομάδες βόλεϊ και αθλητές μεμονωμένοι από συλλόγους. Έχουν έρθει για την προετοιμασία τους.

-Επομένως έχετε την ανάλογη εμπειρία για μία τέτοια υπηρεσία για την οποία αναζητεί ο Αστέρας Τριποτάμου, τη δεδομένη στιγμή.

-Φυσικά. Όλο το προσωπικό είναι πλήρης καταρτισμένο είμαστε απόφοιτοι ΤΕΦΑΑ και είμαστε επαρκώς καταρτισμένοι πάνω στο αντικείμενο που έχουμε αναλάβει.

-Θα πρότεινα και κάποια άλλη στιγμή να μιλήσουμε για τα του γυμναστηρίου που έχει να κάνει με την φυσική κατάστασης που μπορεί να έχει ο καθένας μας, πέρα από ομάδες.

– Όποτε θέλετε είμαι στη διάθεσή σας.

-Ευχαριστώ. Καλή συνέχεια.

-Ευχαριστώ και εγώ γεια σας.

Δείτε από πρώτο χέρι τη συνέντευξη.

 

Συνέντευξη με τον Γυμναστή Τζίμα Γιώργο, συνεργάτη της ομάδας του Αστέρα Τριποτάμου

Posted by Giannis Zinas on Friday, August 2, 2019