Η προπονήτρια της Ακαδημίας Στίβου Βέλος Αλεξάνδρειας μίλησε στο epilogesnews.gr  και στο Γιάννη Ζήνα,

-Καλησπέρα κ. Τσαρούχα.

– Καλησπέρα κύριε Γιάννη.

– Θα ήθελα να ρωτήσω για τη λέξη «Ακαδημία »,  που ακούγεται κάπως διαφορετικά σε σχέση με τους άλλους συλλόγους,  που έχουν να κάνουν με το στίβο.Είναι κάτι το διαφορετικό;

-Καταρχήν είμαστε ένας καινούργιος σύλλογος εδώ και ενάμιση χρόνο, που έχει δημιουργηθεί, μαζί με τον συνάδελφό μου τον Ζαχαρία τον Μυλωνά, εκπαιδευτικός και αυτός, γυμναστής. Η όλη του ιδέα ήταν να δημιουργήσουμε ένα σύλλογο στίβου, ο οποίος θα ξεκινήσει από μικρά παιδιά. Θα προσπαθήσουμε έτσι να μυήσουμε τα παιδιά στο στίβο.

– Επομένως έχετε διάρκεια,  θα συνεχίσετε να έχετε διάρκεια και ενεργοποιήστε όλο το χρόνο ή μόνο το καλοκαίρι;

-Ξεκινάμε τα μαθήματά μας, τις προπονήσεις μας, τον Οκτώβριο. Διαρκεί όλη τη χρονιά. Κατεβαίνουμε και σε αγώνες που έχει σχετικά με το στίβο. Είμαστε όλη τη χρονιά,  απλά το καλοκαίρι,  λέμε να δώσουμε στα παιδιά μας τη δυνατότητα να γνωρίσουν και άλλα αθλήματα πέρα από αθλήματα του στίβου και να κάνουνε τα παιδιά της Αλεξάνδρειας,  ακόμα περισσότερο να γνωρίσουν και άλλα αθλήματα πέρα από αυτά τα κλασικά που υπάρχουν ποδόσφαιρο,  μπάσκετ,  στίβος, να ασχοληθούν με την ενόργανη γυμναστική,  να ασχοληθούν με την κωπηλασία και με την τοξοβολία. Είναι τελείως άγνωστα αθλήματα εδώ στην Αλεξάνδρεια.

-Δηλαδή να υποθέσω ότι είναι κάτι το διαφορετικό; Δίνεται μία άλλη διάσταση διαφορετική θα έλεγα, από ότι υπάρχει τώρα στην Αλεξάνδρεια αλλά και γενικότερα. Επομένως σηκώνεται τον πήχη λίγο πιο ψηλά από ότι είναι.

-Ναι,  προσπαθούμε να φέρουμε καινούργια αθλήματα στην πόλη μας για να ασχοληθούν και με αθλήματα τα παιδιά πέρα από τα κλασικά.

-Την εβδομάδα που πέρασε, τι κάνατε;

-Αυτή την εβδομάδα που πέρασε, ξεκινήσαμε στο γήπεδο της Αλεξάνδρειας και στο κλειστό και στον ανοιχτό χώρο. Τα παιδιά εκεί πέρα πέρασαν από μία γκάμα αθλημάτων ανάλογα με την ηλικία τους. Πέρασαν από τα αθλήματα της κωπηλασίας, που το κάναμε στο χορό των Γιαννιτσών,  στο Ναυτικό Όμιλο Γιαννιτσών. Ήρθε κάποιος συνάδελφος προπονητής από την Κατερίνη και μας δίδαξε το άθλημα της τοξοβολίας. Τα παιδιά ταυτόχρονα διδάσκονται ενόργανη γυμναστική και βόλεϊ από τη Βλαχάβα  Μαρία   και τα αθλήματα τα οποία έκαναν   εγώ, ο  Ζαχαρίας και ο Παναπακίδης ο Γιώργος.

-Να φανταστώ και να ρωτήσω, ότι για όλα αυτά υπάρχει χρηματική συνδρομή των παιδιών;

-Ναι, είναι 70 ευρώ για τις 10 μέρες και αυτά που παρέχουμε εμείς. Είναι η ενασχόληση των παιδιών  με τα αθλήματα και η γνωριμία με τα καινούργια αθλήματα.

-Την εβδομάδα που έρχεται,  τι έχετε σχεδιάσει;

-Θα επικεντρωθούμε σε καθαρά αθλήματα της περιοχής μα.  Θα κάνουμε στίβο. Θα διδαχθούν τα παιδιά επί κοντώ. Θα κάνουμε ενόργανη γυμναστική, βόλεϊ.

-Μπορούν κάποια παιδιά να έρθουν και τώρα;

-Βεβαίως, τα παιδιά μπορούν να έρθουν, να γνωρίσουν και αυτά τα αθλήματα, να περάσουν μία όμορφη εβδομάδα με αθλητικές δραστηριότητες, με δεξιοτεχνία,  με παιχνίδια, να κάνουν καινούργιες παρέες, να γνωρίσουν και λίγο διαφορετικά αυτά τα αθλήματα από την άποψη του παιχνιδιού και όχι τόσο αγωνιστικά.

-Σας ευχαριστώ πολύ. Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία σε αυτό που κάνετε,  γιατί γεγονός ότι είναι κάτι το διαφορετικό από αυτά που έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα.

– Και εγώ σας ευχαριστώ.

Δείτε και ακούστε τη συνέντευξη που ακολουθεί από πρώτο χέρι.

Συνέντευξη με την προπονήτρια της Ακαδημίας Στίβου Βέλος Αλεξάνδρειας, Τσαρούχα Ντίνα

Posted by EpilogesNews on Thursday, June 27, 2019

Συνέντευξη με την προπονήτρια της Ακαδημίας Στίβου Βέλος Αλεξάνδρειας, Τσαρούχα Ντίνα

Posted by EpilogesNews on Thursday, June 27, 2019