Η πρωταθλήτρια Ελλάδος στο μήκος,  Κολοκυθά Έφη  μας παραχώρησε την παρακάτω συνέντευξη.

-Καλησπέρα Έφη.

-Καλησπέρα.

-Κάνεις μία ιδιαίτερη πορεία αυτό το χρονικό διάστημα. Συμμετείχες στους αγώνες στο Μινσκ της Λευκορωσίας,  πες μας την εμπειρία σου από αυτούς τους αγώνες;

-Ναι,συμμετείχα στους πανευρωπαϊκούς αγώνες στο Μίνσκ της Λευκορωσίας στο άλμα εις μήκος. Ήταν ένα καινοτόμο σύστημα για το στίβο. Ήταν μία πάρα πολύ ωραία εμπειρία για μένα καθώς και ο τρόπος που πήγαμε και ο τρόπος που γυρίσαμε ήταν μοναδικός.  Πήγαμε με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και γύρισα με στρατιωτικό αεροσκάφος,  αυτό και μόνο ήταν μία πραγματική εμπειρία. Σαν διοργάνωση ήταν από τις καλύτερες που έχω πάει και έχω να θυμάμαι, παρόλο που το σύστημα,  που ήταν οι αγώνες,  δεν βοηθούσε για μεγάλες επιδόσεις,  καθώς αγωνιζόμασταν ομαδικά. Έπρεπε να επιλέξουμε πόντους, παρόλα αυτά είχαμε μία πολύ καλή παρουσία εκεί.

-Σε ποια αγωνιστική κατάσταση βρίσκεσαι τώρα και τι στόχους έχεις;

-Τώρα με πετυχαίνετε στην αγωνιστική περίοδο. Προέρχομαι δυστυχώς από έναν τραυματισμό,  τον οποίον έχω ξεπεράσει τον προηγούμενο μήνα. Έχουμε τους αγώνες Grand Pri στο Άργος Ορεστικό. Ακολουθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα,  που είναι στο τέλος του μήνα. Από κει και πέρα είναι το οι Πανευρωπαϊκοί αγώνες ομάδων , το Μπρούνο ζάουλι, που λέμε. Μετά αν καταφέρω για το παγκόσμιο πρωτάθλημα και την Ολυμπιάδα που είναι του χρόνου.

– Είναι μέσα στους ορατούς στόχους η συμμετοχή σου στην Ολυμπιάδα. Το ρεκόρ,  το οποίο χρειάζεται μπορείς να το πετύχεις;

-Το όριο για την Ολυμπιάδα είναι 6,82 μ,  εγώ έχω προσωπικό ρεκόρ έχω 6, 66 μ. Δεν είναι και τόσο εύκολο,  δεν είναι και απίθανο,  όμως θεωρώ ότι είναι στις δυνατότητές μου να το καταφέρω.

-Στις άλλες αθλήτριες τι θα έλεγες  που αγωνίζονται και αυτές και κάνουν τη δική τους προσπάθεια,  όπως κάνεις εσύ σε επίπεδο βέβαια πρωταθλητισμό,  αλλά και γενικά;

-Θα ήθελα να ευχηθώ υγεία,  που είναι το πιο σημαντικό για εμάς τους αθλητές, και τύχη την οποία χρειαζόμαστε στους αγώνες και καλή πορεία να έχουμε και καλά ρεκόρ.

-Πέρα από την προσωπική σου πορεία, υπάρχει και η πορεία του προπονητή και των προπονητών. Πώς τα συνδυάζετε για να έχετε ένα θετικό αποτέλεσμα;

-Γνωρίζετε ότι ο προπονητής μου είναι ο Πάντος  Θωμάς.  Συνεργαζόμαστε περίπου εννέα χρόνια μαζί. Το μυστικό για να μπορείς να πετυχαίνεις τους στόχους και στην προπόνηση και να βγαίνει σε όλα όσα έχεις κάνει, είναι να υπάρχει χημεία με τον προπονητή σου,  την οποία όπως έχει αποδεχτεί την έχουμε με το δικό μου προπονητή και έτσι έρχονται οι επιτυχίες.

–  Τι θα έλεγες για το ΓΑΣ Αλεξάνδρειας;

-Είναι ο σύλλογος με τον οποίον έχω ξεκινήσει. Ανήκω στον ΓΑΣ Αλεξάνδρεια τα 22 χρόνια που είμαι αθλήτρια. Με στηρίζει σε ότι έχω κάνει αυτά τα χρόνια και ο πρόεδρός μας ο κύριος Παπαγερίδης. Ένα τεράστιο ευχαριστώ για όλα αυτά και θα συνεχίσω να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου για το σύλλογο.

-Υπάρχει χαρακτηριστική  φωτογραφία στο Μίνσκ  που δείχνεις το εθνόσημο της Ελλάδος. Πώς ήταν εκείνη η στιγμή;

-Το να αγωνίζεσαι με το εθνόσημο είναι μεγάλη και ιδιαίτερη τιμή για έναν αθλητή και νομίζω και μόνο που φοράς τη στολή παίρνεις τα πάνω σου.  Είναι πολύ σημαντική στιγμή και ελπίζω να έρθουν κι άλλοι τέτοιες στιγμές στο μέλλον.

–  Το σχόλιο σου για το πολυσυζητημένο γήπεδο  που δεν πληρεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις, πόσο ήταν τροχοπέδη στην εξέλιξη σου ή από την άλλη πόσο σε πείσμωσε τους για να κάνεις κάτι περισσότερο.

-Δυστυχώς είναι ένα δυσάρεστο σημείο για τον αθλητισμό της Αλεξάνδρειας η εικόνα του γηπέδου.  Υπάρχουν παιδιά,  υπάρχουν ακαδημίες που στην ηλικία αυτή στην οποία προφανώς βρίσκονται στην Αλεξάνδρεια και δε σπουδάζουν και μένουν στην Αλεξάνδρεια είναι ένα  εμπόδιο για την θετική τους πορεία.  Ελπίζω κάποια στιγμή με το Δήμο Αλεξάνδρειας να μπορέσει να βρει κάποια άκρη και να ολοκληρωθεί επιτέλους το στάδιο για να μπορέσουν να φιλοξενήσουν και αγώνες στην πόλη μας.

-Τελειώνοντας να σε ευχηθώ ότι το καλύτερο.  Καλή πορεία. Ο πρωταθλητισμός είναι κάτι το ιδιαίτερο, η κορυφή βέβαια θα είναι οι Ολυμπιακοί αγώνες.

– Ναι, φυσικά.

–  Ας ελπίσουμε,  ότι θα το πετύχεις. Σου εύχομαι το καλύτερο.

-Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον και για τη φιλοξενία σας. Ευχαριστώ πολύ, γεια σας.

Δείτε και ακούστε από πρώτο χέρι τη συνέντευξη , που ακολουθεί…

Συνέντευξη με την πρωταθλήτρια Ελλάδας στο μήκος και αθλήτρια του ΓΑΣ Αλεξανδρεια , Efi Kolokythá

Posted by EpilogesNews on Tuesday, July 9, 2019