Θα μιλήσουμε με τους παράγοντες του ποδοσφαίρου της Ημαθίας  καθημερινά στις 21:00. Πρώτος στην επιλογή είναι ο Χουρσουζίδης  Τάσος,  ο προπονητής του Αγροτικού Αστέρα Πλατέος.

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

Πώς πήγε η χρονιά για τον Αγροτικό Αστέρα Πλατέος;

Ήταν μία πάρα πολύ όμορφη χρονιά προσωπικά για μένα,  αλλά νομίζω ότι και για όλους όσους συμμετείχαν στην προσπάθεια,  από τη διοίκηση και τον κόσμο,  Όλοι είμαστε ευχαριστημένοι ας μην κρυβόμαστε. Στην πορεία άλλαξαν οι στόχοι,  αλλά είμαστε ευχαριστημένοι. Δεν μπορούμε να ζητάμε πράγματα δύσκολα.  Περιμένουμε τα νέα από την διοίκηση. Αν αποφασίσει να κάνει μία δυνατή χρονιά πιστεύω ότι έχουμε πλέον τα θεμέλια για να πετύχουν κάτι ακόμα καλύτερο.

Γιατί άλλαξε ο στόχος;

Ο αρχικός στόχος δεν ήταν ο πρωταθλητισμός, αλλά ήτανε το να κάνουμε μία καλή πορεία.  Μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου η ομάδα πήγαινε καλά. Στη συνέχεια  κάποιοι παίκτες δεν ήταν έτοιμοι για αυτό.  Ίσως και να μην ήμασταν και εμείς.  Το να φτάσεις ι στην κορυφή είναι εύκολο,  το να διατηρηθείς εκεί,  είναι πάρα πολύ δύσκολο. Εμείς δεν είχαμε νομίζω και το βάθος στο ρόστερ , ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τους τραυματισμούς,  οι οποίοι ήρθαν. Δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν μέχρι τέλους σε πρωταγωνιστικό επίπεδο.

Ο πρόεδρος σε ανάρτησή του στο Facebook ζητάει βοήθεια. Αυτή η βοήθεια έχει σχέση να κάνει με την επόμενη χρονιά;   Έχετε συζητήσει κάτι γι΄ αυτό;

Θα  υπάρχουν νέα για το διοικητικό κομμάτι από τον πρόεδρο.  Σίγουρα θέλει κι άλλα άτομα .Δύο χρόνια να πρωταγωνιστεί, στο  πρωτάθλημα της Β κατηγορίας. Ανέβηκε η ομάδα και φέτος.  Για  να πρωταγωνιστήσει μία ομάδα χρειάζονται χρήματα. Χρειάζεται πολύ τρέξιμο. Χρειάζονται άτομα αρκετά δίπλα σου,  δεν είναι μόνο να προσφέρει χρήματα για να είναι η ομάδα. Πρέπει να τρέξει μία διοίκηση. Θέλει τα άτομα να βρίσκονται στο γήπεδο σε κάθε προπόνηση , ενώ το καλοκαίρι κάθε μέρα.

Θα έχουμε την χαρά να μιλήσουμε και με τον πρόεδρο.  Ήδη υπάρχει το πρώτο μήνυμα όπου λέει ο Γιώργος , ο Γκόγκιτς: « Είσαι κύριος δουλεύεις μετράς και Πανω απ όλα ψυχαρα και δίνεις και μιλας Ψυχολογία στους πεχτες για ένα καλύτερο αύριο στην προπόνηση και στο μέλλον Τασο..  »

Τον ευχαριστώ πολύ. Σήμερα είχαν  ένα άτυχο αποτέλεσμα. Μπορούν να αντιστρέψουν το κλίμα την Κυριακή, να του ευχηθώ καλή επιτυχία στο παιχνίδι και να είναι καλά , για τα καλά του λόγια.

Στέλνει και δεύτερο μήνυμα και λέει: «Θέλω πολύ να σε έχω μια χρονιά προπονητής πρώτου σταματήσω οι πεξω ποιο μικρή κατηγορία λόγου οιποχρεοσεον δουλειά και οικογένειας »

Να δούμε λιγάκι τα μπαράζ,  τα οποία έχουν ξεκινήσει;  Ο γηπεδούχος έχει το πλεονέκτημα ή τελικά ο φιλοξενούμενος,  γιατί παίζει για δύο αποτελέσματα;  Για την ουρά της βαθμολογίας  δεν υπάρχει το χάσμα των έξι πόντων.

Πρώτα από όλα, εγώ είμαι απόλυτα θετικός στην διεξαγωγή των play off και play out. Είδαμε ομάδες οι οποίες είχαν το ενδιαφέρον των  φιλάθλων. Μετά τα χθεσινά αποτελέσματα νομίζω ότι οι φιλοξενούμενοι έχουν τον πρώτο λόγο.  Ο δεύτερος  αγώνας  είναι ένας πολύ διαφορετικός αγώνας σε σχέση με το χθεσινό αγώνα, που θα γίνει την Κυριακή.

Σαν προπονητής στην Α΄ κατηγορία θα ήθελα να μου πεις μια ευχάριστη ή δυσάρεστη στιγμή.

Στη διάρκεια του πρωταθλήματος ήμασταν μία οικογένεια. Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι. Είχαμε πάρα πολλές μεγάλες χαρές. Νομίζω ότι η ήττα  με το Παλαιοχώρι και τον Αχιλλέα μας  απομάκρυναν από το στόχο της τετράδας. Στεναχωρήθηκα αρκετά και πήραμε απόφαση ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε για την τέταρτη θέση.

Το  πτυχίο UEFA A που  έχεις τι δυνατότητα σου δίνει;  Πώς μπορείς να το αξιοποιήσεις;  Τι σκοπό έχεις;  Σκέφτεσαι να  ακολουθήσεις την σταδιοδρομία του προπονητή; Υπάρχει και ένα μήνυμα από τον Κώστα τον Ταξιδιάρη,  τον Κρεμμύδα,  που λέει:  Γειά σου Γιαννάρα μου … χαιρετώ τον καλύτερο ποδοσφαιριστή της Ημαθίας τον Γιώργο τον Κίτσα – Γκοκιτς

Στο ερασιτεχνικό κομμάτι , δυστυχώς ξεχνάς όλα αυτά που έμαθες και πρέπει για να προσαρμοστείς  σε μία κατάσταση να ξεχάσεις όσα έμαθες.  Δεν είναι εύκολο να το κάνω για έναν ποδοσφαιριστή που  δουλεύει.  Ο  ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να ακολουθήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Πρέπει να τον  κάνω κάτι για  να τον έχω κοντά μου και να πάρω το 100%.

Ασχολείσαι με τις ακαδημίες , θα ήθελα την εμπειρία σου.

Νομίζω ότι μέχρι ένα βαθμό έως σήμερα το 2019 έχουν βελτιώσει κατά πολύ τον τρόπο δουλειάς, αλλά και τις εγκαταστάσεις. Τα παιδιά έχουμε βελτιώσει κατά πολύ τον τρόπο παιχνιδιών.  Υπάρχει η γνώση για τους προπονητές έτσι ώστε κάθε ηλικία να προπονηθεί με διαφορετικό τρόπο. Ένα παιδί 6 χρόνων,  δεν μπορεί να κάνει αυτά τα κάνει ένα παιδί 12 χρονών. Υπάρχει και η διαφορετική προσέγγιση ανά ηλικία και πρέπει να το προσέξουμε αυτό. Τα γήπεδα έχουν βελτιωθεί κατά πολύ σε σχέση με το παρελθόν. Η ΕΠΣ Ημαθίας   έκανε μία πολύ θετική κίνηση με το πρωτάθλημα των νέων, του χρόνου  ο δεκαεξάχρονος ποδοσφαιριστής να μπορεί να κάνει την ομαλή μετάβαση στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα,  το οποίο μας πονούσε πάρα πολύ όλα τα προηγούμενα χρόνια,  ιδιαίτερα στο νομό μας.  Γίνεται καλή δουλειά,  μπορούμε σίγουρα να βελτιωθούν.

Αν υπήρχε πρόταση να γινόταν και το παιδικό πρωτάθλημα υπό την σκέπη της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ημαθίας,  όπως με την Κ16,  ενδεχομένως να αυξανόταν και τα έξοδα για διαιτητές για γιατρούς;

Είναι ένα θέμα το οποίο είναι σημαντικό. Να είναι υπό τη σκέπη του και το πρωτάθλημα το άτυπο,  το παιδικό της Ένωσης.  Για το γιατρό του αγώνα και τη διαιτησία , φανταστείτε μία εβδομάδα παρά βδομάδα γύρω στα 80 ευρώ έξοδα.  Η Ένωση  να μας προσφέρει τον  γιατρό δωρεάν .

Είναι ένα θέμα συζήτησης το οποίο μπορεί να μπει στο τραπέζι της . Αυτό που κάνουμε εμείς είναι να λέμε προτάσεις,  να λέμε σκέψεις.  Από τη στιγμή που μιλάει επώνυμα αυτός που τα λέει,  είναι υπεύθυνος για αυτά που λέει.  

Όχι δεν θέλω να πω,  αν η προηγούμενη διοίκηση της ΕΠΣ Ημαθίας ήταν κακή ή  καλή.  Τηλεφωνικά μπορούμε να τους βρούμε. Να πούμε τα παράπονά μας,  να μας δώσουν λύσεις , μας έχουνε δώσει αρκετές φορές.

Για τη διαιτησία το σχόλιο σου.

Για φέτος  γενικά δεν έπαιξαν μεγάλο ρόλο. Άνθρωποι είναι, όπως και εμείς,  κάνουμε λάθη και εγώ σαν προπονητής κάνω . Το ίδιο κάνει και οποιοσδήποτε .

Είναι σε εξέλιξη το πρωτάθλημα με τα play off και play out να σε ευχαριστήσω πολύ.  Τι θα ήθελες να πεις σε όλους αυτούς που μας άκουσαν ή αυτούς που θα ακούσουν;  

Δεν είναι εύκολο να είσαι προπονητής σε οποιαδήποτε κατηγορία.  Εμείς έχουμε δει τα λάθη μας και ξέρουμε ότι πρέπει να βελτιώσουν,  και τι,  όχι.  Θέλω να ακούσω και τους προπονητές να πούνε πώς ήταν τα πράγματα φέτος,  γιατί μπορεί εγώ να τα βλέπω διαφορετικά. Για να βελτιωθεί αυτό που  λέγεται ποδόσφαιρο, θα γίνει,   αν όλοι βάλουμε το λιθαράκι,  ο καθένας από την πλευρά του και από το πόστο του.  Έχουμε πολλή δουλειά για να φτάσουμε στα ευρωπαϊκά επίπεδα. Είμαστε πολύ πίσω. Πρέπει να βρούμε τρόπο να αλλάξουμε το ποδόσφαιρο.

Βέβαια να επεκτείνω αυτό και να πω ότι και το ποδόσφαιρο είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας μας. Να σε ευχαριστήσω πολύ.  Να πω σε όλους τους φίλους,  που μας παρακολουθούσαν μέσα από το Facebook,  ένα μεγάλο ευχαριστώ.  Θα συνεχίσουμε με συνεντεύξεις καθημερινά,  στις 21:00 μ.μ

Ευχαριστώ πολύ.

 

Ακούστε να δείτε από πρώτο χέρι,  ολόκληρη τη συνέντευξη, πατώντας στην παρακάτω εικόνα