Την παρακάτω επιστολή έχει αναρτήσει στο λογαριασμό της στο facebook η Σχολή Ποδοσφαίρου ΠΑΟΚ Κουλούρας.

Αγαπητοί μας φίλοι ,γονείς και αθλητές,
Τη Παρασκευή 28 / 9 / 2018, ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης των ποδοσφαιρικών και αθλητικών δεξιοτήτων όλων των αθλητών που είναι μέλη της Σχολής μας.
Μέσα από ειδικά, σύγχρονα τεστ που βρίσκουν εφαρμογή πλέον σε όλους τους Ευρωπαϊκούς αθλητικούς συλλόγους και χρησιμοποιώντας τα πιο σύγχρονα μέσα, οι υπεύθυνοι της Σχολής είχαν την ευκαιρία να συλλέξουν όλες εκείνες τις πληροφορίες ώστε να πραγματοποιηθεί με επιστημονικό τρόπο ο διαχωρισμός των πολυάριθμων τμημάτων σε μικρότερα, ομοιογενή και λειτουργικά υποτμήματα.
Οι νεαροί αθλητές μας, μέλη της Σχολής Ποδοσφαίρου ΠΑΟΚ Κουλούρας, δοκιμάστηκαν από την αρχή της φετινής σεζόν, στην τεχνική ποδοσφαιρική κατάρτιση και μέσα από εξειδικευμένες ασκήσεις ελέγχθηκε το αθλητικό τους στάτους και η ψυχοσωματική τους ισορροπία.
Οι επιδόσεις των παιδιών ήταν πραγματικά εξαιρετικές γεγονός που πιστοποιεί την εξαιρετική δουλειά που πραγματοποιείται στη Σχολή μας επί 7 συναπτά έτη.
Από την ανάλυση των αποτελεσμάτων, οι Γυμναστές της Σχολής μας, σε συνεργασία με τους Προπονητές των τμημάτων αλλά και με επιστήμονες άλλων ειδικοτήτων με τους οποίους διατηρούμε αγαστή σχέση συνεργασίας όλα αυτά τα χρόνια, μπορούμε να αισιοδοξούμε πως η νέα γενιά ποδοσφαιριστών που θα εξαχθεί από τη Σχολή μας θα απαρτίζεται πρωτίστως από αθλητές, άρτια εκπαιδευμένους και ικανούς να ανταπεξέλθουν σε κάθε μελλοντική πρόκληση τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε ερασιτεχνικό επίπεδο!
Η συλλογή όλων αυτών των πληροφοριών γίνεται με σκοπό να δημιουργηθεί μία βάση αθλητικών δεδομένων μέσα από την οποία θα μπορεί ο προπονητής αλλά και ο κάθε αθλητής να παρακολουθεί την εξέλιξή του στο χρόνο!
Η χρήση τους από τους υπεύθυνους της Σχολής θα γίνει με αυστηρά επαγγελματικά κριτήρια, δεν θα δημοσιευθούν και σε καμία περίπτωση δεν θα αποτελέσουν μέτρο σύγκρισης του ενός αθλητή με κάποιον άλλο, ούτε και κριτήριο για την αγωνιστική τους συμμετοχή!
Προσπαθούμε μέσα από έγκυρες και αναγνωρισμένες διαδικασίες να δημιουργήσουμε ομοιογενή αθλητικά τμήματα που σαν κριτήριο θα έχουν πρώτα την ηλικία των αθλητών και μετέπειτα την ποδοσφαιρική και γενικότερα, αθλητική τους κατάρτιση.
Σε ένα ομοιογενές τμήμα, ο αθλητής θα μπορέσει να ξεδιπλώσει πιο εύκολα τον αγωνιστικό του αυθορμητισμό, να αισθανθεί μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση καθώς οι ασκήσεις και οι συναθλητές του θα είναι στη παρούσα φάση του ίδιου επιπέδου και τελικά θα μπορέσει να προσαρμοστεί ομαλά και όχι βίαια στο άθλημα που τόσο αγαπάει, χωρίς υπέρμετρες απαιτήσεις και χωρίς αλαζονικές συμπεριφορές.
Η διαδικασία αυτή θα είναι διαρκής και θα επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στο χρόνο καθώς από την εμπειρία μας όλα αυτά τα χρόνια, διαπιστώνουμε πως ο ρυθμός ανάπτυξης αλλά και η ταχύτητα προσαρμογής διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο κάποιος αθλητής ,μέσα σε μία χρονιά και μετά από σκληρή δουλειά αλλά και ιδιοσυγκρασιακή ωρίμανση, να «προσπερνάει» άλλους ταλαντούχους αθλητές που επαναπαυτήκαν στο θείο χάρισμα τους μόνο!
Ο διαχωρισμός των τμημάτων λοιπόν, έχει ολοκληρωθεί και καλούνται όλοι οι γονείς και οι αθλητές να επικοινωνήσουν με τους υπευθύνους της Σχολής μας και τους προπονητές τους προκειμένου να ενημερωθούν για τις νέες μέρες αλλά και ώρες διεξαγωγής των προπονήσεων καθώς και για τον μακροπρόθεσμο αγωνιστικό προγραμματισμό των τμημάτων τους.
Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε.

Εκ της διευθύνσεως