Μεγάλο τένις έπαιξε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος κέρδισε με πολύ εντυπωσιακό τρόπο το Νο. 17 της παγκόσμιας κατάταξης, Diego Schwartzman, για να εξασφαλίσει μια σπουδαία πρόκριση για τον 3ο γύρο του Barcelona Open! Μόνο 3 games έχασε ο «Στεφ», που κυριάρχησε κατά κράτος στον αγώνα!

Με καλά ποσοστά από τη γραμμή του σερβίς, ένα μεστό παιχνίδι συνολικά, καθώς και την απαραίτητη πνευματική δύναμη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν άφησε τον Diego Schwartzman να «ανασάνει» και πανηγύρισε μια σπουδαία επικράτηση επί του Αργεντινού, με 6-2, 6-1!

Δείτε τους καλύτερους πόντους του Τσιτσιπά στον αγώνα

Αυτή ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη νίκη για τον Στέφανο, μετά από εκείνη που είχε πετύχει στην Αμβέρσα κόντρα στον David Goffin τον περασμένο Οκτώβριο, καθώς και η δεύτερη Top 20 νίκη στο tour.

Ο 19χρονος Έλληνας τενίστας, Νο. 63 στην παγκόσμια κατάταξη, ήταν σαρωτικός από την αρχή μέχρι το τέλος και χρειάστηκε κάτι περισσότερο από μια ώρα για να αποκλείσει το Νο. 7 του ταμπλό της Βαρκελώνης.

Δεν απειλήθηκε με break point σε κανένα σημείο του αγώνα και κέρδισε τα 4 τελευταία games του 1ου σετ, για να το κατακτήσει με 6-2 σε 32 λεπτά. Στο 2ο σετ έκανε το γρήγορο break και «ξέφυγε» με 4-1, εξασφαλίζοντας ένα προβάδισμα ασφαλείας.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα ήταν πιο χαλαρός και προσέφερε σπουδαίο θέαμα στους θεατές, για να κάνει κι άλλο break και τελικά να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην ήδη πολύ μεγάλη νίκη του, την οποία ολοκλήρωσε με 6-2, 6-1 σε 62 λεπτά!

Στο 2018 έφτασε τις 8 tour-level νίκες (8-9), από τις 12 που έχει συνολικά στην καριέρα του. Μετά την παρουσία του στους «32» του Monte-Carlo Masters, εξασφάλισε την πρόκρισή του στους «16» της Βαρκελώνης, δείχνοντας πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Αύριο θα διεκδικήσει την είσοδό του στα προημιτελικά του πολύ δυνατού τουρνουά της Βαρκελώνης, ενάντια σε έναν πολύ έμπειρο τενίστα και σπεσιαλίστα των κόκκινων επιφανειών, Albert Ramos-Vinolas. O 30χρονος Ισπανός, Νο. 10 στο ταμπλό του Barcelona Open, ξεπέρασε νωρίτερα με ανατροπή το εμπόδιο του Rogerio Dutra Silva, με 3-6, 6-3, 6-4.

Ό,τι κι αν συμβεί πάντως σε αυτό το παιχνίδι, ο Στέφανος είναι πολύ κοντά σε νέο career high στην παγκόσμια κατάταξη, αφού όπως είναι τώρα τα πράγματα, βρίσκεται πολύ κοντά στο Νο. 61 του κόσμου.

πηγή:tennisnews.gr

Αναρτήθηκε από:Manolis Pexlivanidis