Μετά την ιστορική του πρόκριση στον τελικό του Barcelona Open, όπου θα αντιμετωπίσει τον Rafael Nadal, o Στέφανος Τσιτσιπάς αποκάλυψε πως ήταν παιδικό του όνειρο να βρεθεί στο ίδιο court με τον Ισπανό, πόσo μάλλον όταν πρόκειται για έναν χωμάτινο τελικό.

«Για να είμαι ειλικρινής, αύριο δεν θα κοιτάζω το ταμπλό με το σκορ. Θα προσπαθήσω να είμαι επιθετικός και να κάνω το παιχνίδι μου. Το όνειρό μου από τότε που ήμουν παιδί, ήταν να παίξω με τον Rafa. Είναι θαυμάσιο που θα έχω την ευκαιρία να βρεθώ στην άλλη μεριά του γηπέδου. Το μόνο που χρειάζεται να κάνω είναι να βγω στο court, να παίξω στο καλύτερό μου επίπεδο και να το απολαύσω», δήλωσε ο Τσιτσιπάς, μετά τη νίκη του με 7-5, 6-3 επί του Pablo Carreno Busta στα ημιτελικά του Barcelona Open.

Πριν γίνει 20 ετών, ο Στέφανος θα γίνει ο πρώτος Έλληνας από το 1973 που θα αγωνιστεί σε έναν τελικό στο ATP Tour. Έχει αποκλείσει αυτή την εβδομάδα πολλά μεγάλα ονόματα, όπως είναι οι Dominic Thiem, Carreno Busta, Diego Schwartzman και Albert Ramos Vinolas, χωρίς να χάσει ούτε ένα σετ.

«Η αυτοπεποίθησή μου σ’ αυτό το τουρνουά είναι πολύ καλή και έχω κίνητρο σε κάθε παιχνίδι. Αυτό που κάνω, να φέρνω το τένις μου στα όριά του, να έχω ποικιλία στο παιχνίδι μου και ένα καθαρό πλάνο, με κάνει να νιώθω πως τα έχω όλα υπό έλεγχο και απλά πρέπει να έχω σχεδιάσω την κατάλληλη τακτική.»

Ο μεγάλος τελικός του Barcelona Open, ανάμεσα στον Nadal και στον Τσιτσιπά, θα γίνει την Κυριακή, στις 17:00 το απόγευμα ώρα Ελλάδας, και θα μεταδοθεί από το COSMOTE SPORT 6 HD.

πηγή:tennisnews.gr