Η Εθνική ομάδα ανδρών στο τένις με αμαξίδιο, χάρη στις επιτυχίες των Γιώργου Λαζαρίδη και Στέφανου Διαμαντή, πήρε τη δεύτερη νίκη της στο προκριματικό τουρνουά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της ITF, εξασφαλίζοντας την πρωτιά στον όμιλό της και την πρόκριση στην ημιτελική φάση!

Μια πολύ σημαντική νίκη πέτυχε η Εθνική μας ομάδα στο ευρωπαϊκό προκριματικό τουρνουά του BNP Paribas World Team Cup, εις βάρος της Τσεχίας, με 2-1, για να καταλάβει την 1η θέση στον όμιλό της και να προκριθεί στα ημιτελικά. Δυο νίκες χωρίζουν πλέον την ομάδα μας, από το να κατακτήσει το τουρνουά και να εξασφαλίσει μια θέση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήρε τον πρώτο του πόντο απέναντι στην Τσεχία, μετά από μια δύσκολη νίκη του Γιώργου Λαζαρίδη, που βρέθηκε πίσω με σετ, αλλά ανέτρεψε την κατάσταση και επικράτησε του Petr Utikal, με 4-6, 6-4, 6-2.

Στο δεύτερο rubber, o Στέφανος Διαμαντής πήρε τη νίκη με 6-1, 6-4 εί του Michal Stefanu, για να δώσει στην Ελλάδα τον δεύτερο πόντο και να εξασφαλίσει τη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Το διπλό έγινε χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον και αγωνίστηκαν οι Γιώργος Λαζαρίδης και Επαμεινώνδας Σταμάτης. Ήταν πάντως ένας συναρπστικός αγώνας, με τους Τσέχους Utikal και Tomas Svasek να παίρνουν στο τέλος τη νίκη, με 7-6 (2), 3-6, 16-14.

Η Ελλάδα πήρε την 1η θέση στον 2ο όμιλο, αφήνοντας στη 2η θέση την Τσεχία και στην 3η την Τουρκία, την οποία είχε κερδίσει την Πέμπτη. Προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του προκριματικού τουρνουά της Ευρώπης, όπου θα αναμετρηθεί με το Ισραήλ, το Σάββατο. Στον άλλον ημιτελικό, η Ισπανία θα αντιμετωπίσει την Κροατία.

πηγή:tennisnews.gr

Αναρτήθηκε από:Manolis Pexlivanidis