Με μία ιδιαιτέρως σημαντική νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις του ο ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ που νίκησε τον ΦΟ Αριδαίας με σκορ 80 – 71. Πρόκειται για ένα αποτέλεσμα που σίγουρα θα λειτουργήσει θετικά τόσο σε σχέση με τα αποτελέσματα όσο και με την ψυχολογία των αθλητών της ομάδας της πόλης μας.

Ο ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ (που χρέη προπονητή έχει αναλάβει ο Τάσος Παπαγερίδης) ξεκίνησε στην πεντάδα του με τους Παναγιώτη Καρκάρα, Βασίλη Πουρλιοτόπουλο, Παντελή Παντοφλίδη και Μιχάλη Σιτσάνη. Μετά από ένα  μουδιασμένο ξεκίνημα, η ομάδα ανέκαμψε και με συνεχόμενα καλάθια του Καρκάρα (21) και του Παντοφλίδη (11) κατάφερε όχι απλά να ισοφαρίσει, αλλά και να κλείσει το δεκάλεπτο με μία διαφορά  της τάξης των 5 πόντων (21 – 16).

Η καλή εμφάνιση του ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ συνεχίστηκε και στην 2η περίοδο όπου η ευστοχία και η καλή άμυνα των γηπεδούχων ανάγκαζε σε πολλά λάθη την ομάδα της Αριδαίας που βρισκόταν συνεχώς πίσω στο σκορ σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ο Καρκάρας βρισκόταν σε καλή μέρα τόσο επιθετικά, που όχι μόνο φόρτωνε με πόντους το αντίπαλο καλάθι αλλά έφθειρε με φάουλ οποιονδήποτε παίχτη πήγαινε στο μαρκάρισμά του. Το ημίχρονο έληξε με σκορ 41 – 30.

Στην τρίτη περίοδο η ομάδα της πόλης μας συνέχισε την καλή εμφάνιση τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά και προηγούνταν στο σκορ που έφτασε σε μεγάλες διαστάσεις, ακόμα και στους 14 πόντους με ένα τρίποντο του Γιοβανόπουλου από τη γωνία. Χωρίς να υπάρξει καθίζηση και με όλους τους παίχτες να δίνουν το 100% των δυνατοτήτων τους η προτελευταία περίοδος έληξε με σκορ 63 – 51.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα με εξαίρεση το τελευταίο πεντάλεπτο όπου κάποια λάθη των παικτών του ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ, προφανώς ως αποτέλεσμα της κούρασης και της υπερπροσπάθειας, έφεραν τον ΦΟ Αριδαίας σε απόσταση 6 πόντων. Όμως, από τη μία η ψυχραιμία του Πουρλιοτόπουλου σε δύο κρισιμότατες βολές και οι δυο καλές άμυνες των παικτών της ομάδας της πόλης μας έφεραν μία δίκαιη νίκη με σκορ 80 – 71.

 

ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: Ρουσόπουλος, Πουαρίδης, Σιτσάνης 7 (2), Πουρλιοτόπουλος 11, Γιοβανόπουλος 17 (1), Παντοφλίδης 11 (1), Παπαγερίδης 7 (1), Μουλγκέτσι, Καρκάρας 21, Πρόιος, Καραγιάννης 6

 

Γιοβανόπουλος Δημήτρης