Το πρώτο του τρίποντο στο πρωτάθλημα πήρε ο Λεβαδειακός, αφού κατάφερε να επικρατήσει έστω και δύσκολα με 1-0 του Απόλλωνα χάρη στο χρυσό γκολ του Μάρκο Μαρκόφσκι στο 72ο λεπτό.

Οι παίκτες του Άκη Μάντζιου είχαν τον έλεγχο του αγώνα, δημιούργησαν τις περισσότερες φάσεις και περιόρισαν σε παθητικό ρόλο τον Απόλλωνα, που φάνηκε απειλητικός μόνο για λίγα λεπτά μετά την αποβολή του Κρνέτα.

Κι όμως, ο Λεβαδειακός αντέδρασε με ψυχραιμία αγωνιζόμενος με παίκτη λιγότερο και έφτασε σε μια σημαντική νίκη.

Ο ρυθμός του πρώτου ημιχρόνου ήταν χαμηλός, χωρίς σημαντικές ευκαιρίες και με τον Λεβαδειακό να είναι επί της ουσίας η μόνη ομάδα που απείλησε, έστω και με κάποιες απόπειρες από μεγάλη απόσταση και έξω από την περιοχή.

Και στις δύο περιπτώσεις όμως ο Χουάντερσον αντέδρασε σωστά κάτω από τα δοκάρια της Ελαφράς Ταξιαρχίας.

Στην πρώτη ήταν το μακρινό σουτ του Μητρόπουλου στο 11΄ και η επέμβαση του Χουάντερσον σε κόρνερ!

Και στο 30ο λεπτό ήταν η σειρά του Μαρκόφσκι να δοκιμάσει το πόδι του έξω από την περιοχή, με τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα να αντιδρά και πάλι σωστά.

Στο 32′ η σέντρα του Γιακουμάκη από αριστερά δεν έφτασε στο Νανγκίς που πιέστηκε σωστά από το Ναδάλες και στο 36′ ο Τσαμπούρης έκανε μέτρα με τη μπάλα, δοκίμασε σουτ από μεγάλη απόσταση χωρίς όμως να βρει στόχο.

Πέντε λεπτά πριν οι ομάδες πάνε στα αποδυτήρια ο Γιακουμάκης επιχείρησε να απειλήσει  μπαίνοντας στην περιοχή, αλλά ο Κύργιας επενέβη διώχνοντας σε κόρνερ.

Ο Απόλλων, που στα πρώτα 45 λεπτά δεν… ξεμύτισε από την περιοχή του, θα περίμενε κανείς να γίνει πιο απειλητικός στην επανάληψη.

Παρ΄ όλα αυτά ο Λεβαδειακός είχε και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων και απείλησε με τους Ντιόγκο (54΄), Τσαμπούρη (58΄), Γιακουμάκη (66΄), Όμο (68΄) και τον Χουάντερσον να λέει ξανά «όχι».

Στο 69΄ οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες, αφού ο Κρνέτα έκανε λάθος κοντρόλ, ο Τομάς του έκλεψε την μπάλα και λίγο πριν μπει στην περιοχή ανατράπηκε από τον στόπερ του Λεβαδειακού που αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα.

Η αντίδραση όμως της ομάδας του Άκη Μάντζιου  ήταν άμεση. Ο Τσαμπούρης εκτέλεσε φάουλ στο 72΄ κι ο ξεχασμένος στο δεύτερο δοκάρι Μαρκόφσκι έκανε με άνετη κεφαλιά το 1-0. Αυτό ήταν και το μοναδικό γκολ του ματς, αρκετό όμως για να κρίνει το παιχνίδι και να δώσει στον Λεβαδειακό τους πρώτους τρεις βαθμούς του.

Ο διαιτητής Ευάγγελος Μαλούχος έβγαλε τον αγώνα χωρίς προβλήματα.

Λεβαδειακός (Άκης Μάντζιος): Επασί, Τσαμπούρης, Ζησόπουλος, Κρνέτα (κόκκινη 69΄), Ντιόγκο, Μητρόπουλος (κίτρινη 71΄), Όμο, Νανγκίς (72΄ Καραχάλιος – κίτρινη 81΄), Σουμπίνιο (84΄Σαβαντογκό), Γιακουμάκης (κίτρινη 91΄ – 93΄ Αντιλέχου), Μαρκόφσκι.

Απόλλων Σμύρνης (Λευτέρης Βελέντζας): Χουάντερσον, Κύργιας, Κοντοές (κίτρινη 37΄ – 87΄Ελ Χέλβε), Λούκιτς, Στάθης, Πέδρο (62΄ Ντούρσο), Κονέ (77΄ Σικαμπάλα), Μπεντινέλι, Τριάδης, Ναδάλες (κίτρινη 59΄), Μάντζιος.