Πραγματοποιήθηκε το πρώτο φιλικό για την ομάδα του Αγροτικού Αστέρα Πλατέος απέναντι στο Μακροχώρι το Σάββατο 4/8 στο γήπεδο του Πλατέος εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Ρεπορτάζ-Επιμέλεια:Μανώλης Πεχλιβανίδης

Τελικό σκορ 0-1 με τους φιλοξενούμενους να πετυχαίνουν με τον Χολέβα το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σε ένα παιχνίδι όπου οι δυο προπονητές δοκίμασαν σχήματα και πρόσωπα με τις δυο ομάδες να αφήνουν πολύ καλές εντυπώσεις.

Οι δυο ομάδας εμφανώς επηρεασμένες από την κούραση της προετοιμασίας και τις δύσκολες καιρικές συνθήκες για ποδόσφαιρο μπήκαν στο αγωνιστικό χώρο χωρίς να εντυπωσιάσουν.

Ένα μοιρασμένο πρώτο ημίχρονο με ισορροπημένη κατοχή της μπάλα και την ομάδα του Αγροτικού Αστέρα να έχει μια μικρή υπεροχή χωρίς ωστόσο κάτι το ιδιαίτερο.

Λιγοστές ευκαιρίες, παιχνίδι κέντρου και αφόρητη ζέστη ήταν το σκηνικό ενός δύσκολου ημιχρόνου για τους ποδοσφαιριστές και για τους φίλους  που βρέθηκαν για να παρακολουθήσουν την πρόβα τζενεράλε των δυο ομάδων.

Με πολλές αλλαγές παρατάχθηκαν και οι δυο ομάδες στην επανάληψη με τους γηπεδούχους να είναι εμφανώς πιο επηρεασμένοι λόγω και των πολλών ελλείψεων για επαγγελματικούς κυρίως λόγους. Καραντουλαμάς και Koύκλας θα ενσωματωθούν στην ομάδα από την Δευτέρα 6/8,ενώ οι Ελευθεριάδης,Παπαδημητρίου, Μωραίτης και Αραμπατζής απουσίαζαν για τους λόγους που προαναφέραμε.

Πήρε τον έλεγχο του κέντρου η ομάδα του Μακροχωρίου στην επανάληψη, ανεβάζοντας παράλληλα και την απόδοση της. Προσπάθησαν και δημιούργησαν ευκαιρίες ωστόσο ευτύχησαν να πανηγυρίσουν στο 75΄ όταν ο Χολέβας με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα του Αγροτικού Αστέρα.

Γύρω στο 80΄ έγινε η φάση που στέρησε την ισοπαλία για την ομάδα του Αγροτικού όταν ο Αντωνίου ανατράπηκε καθαρά μέσα στην μεγάλη περιοχή και με τον διαιτητή Νατσιούρα να συνεχίζει το παιχνίδι. Ευθύνη στην συγκεκριμένη φάση φέρει και ο βοηθός του διαιτητή Γιαγκιτζόγλου καθώς βρισκόταν στην ευθεία και δεν βοήθησε στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή τον ρέφερι του αγώνα.

Τελικό αποτέλεσμα στο γήπεδο του Πλατέος,Αγροτικός Αστέρας Πλατέος-Μακροχώρι:0-1

Στα θετικά: Θετική η εικόνα των τριών νέων προέδρων των δυο ομάδων Γιάννη Μηνά,Χρήστου Μηνά και Πόλυ Καζαντζίδη εικόνα που δείχνει ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο έχει παρών και μέλλον.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι την Δευτέρα 6/8 στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος ετήσιος Αγιασμός για την ομάδα του Αγροτικού Αστέρα Πλατέος,ενώ την Τρίτη 7/8 στις 18:30 είναι προγραμματισμένο το δεύτερο φιλικό της ομάδας με αντίπαλο τον Μακεδονικό Γέφυρας.

Τέλος το Epilogesnews θεωρεί υποχρέωση του να ευχαριστήσει τον Μάκη Μπάνη για την πολύτιμη βοήθεια και συνεργασία του.