Πέρσι περίπου τέτοια εποχή στα ποδοσφαιρικά στέκια της Αλεξάνδρειας συζητιόταν έντονα ποια θα είναι η πορεία του Φιλίππου Αλεξάνδρειας. Είχε γίνει η περιβόητη γενική συνέλευση και εν λευκώ εξουσιοδοτήθηκε η διοίκηση του Δημήτρη Σαμαρά να οδηγήσει την ομάδα σε αξιοπρεπή πορεία στη Γ Εθνική.

Το αποτέλεσμα ήταν καταστροφικό για το ποδόσφαιρο μιας πόλης που δεν της αξίζει. Πολλά τα λάθη που εκ των υστέρων μπορούν να αποδοθούν. Ο σκοπός αυτού του άρθρου δεν είναι αυτός, που ενδεχομένως κάποιοι θα το ήθελαν, αλλά να ενεργοποιήσει τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου της πόλης αυτής. Φτάσαμε στο σημείο να μην έχει δηλωθεί καμία ποδοσφαιρική ομάδα στην ΕΠΣ Ημαθίας, ούτε ο Φίλιππος Αλεξάνδρειας αλλά ούτε και η ΑΕ Αλεξάνδρειας.

Στην περσινή δημόσια επιστολή του Σάκη Λαγογιάννη μνημονευόταν ότι την υπογράφουν και  «Φίλοι της Αλεξάνδρειας» που επεδίωκαν να έχουν ενημέρωση από τη διοίκηση Σαμαρά για την πορεία της ομάδας. Υπάρχουν περιθώρια έστω και τώρα να δείξουν το ενδιαφέρον τους για την ΑΕ Αλεξάνδρειας  οι » φίλοι » της  μια και ο Φίλιππος Αλεξάνδρειας δεν δηλώθηκε να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ημαθίας  στην Α Ερασιτεχνική, αλλά ούτε και η ΑΕ Αλεξάνδρειας.

Μπορεί και πάλι η ΑΕ Αλεξάνδρειας να ξεκινήσει και να δηλωθεί  στη  Γ κατηγορία με τους πραγματικούς φίλους της και οδηγό την εμπειρία των τελευταίων χρόνων.

Κάποιοι έχουν υποχρέωση να υπάρχει ομάδα.

Ζήνας Γιάννης