Η Ποδοσφαιρική Ακαδημία Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας διοργανώνει στις 2 Μαρτίου 2019 ημερίδα με θέμα πρώτες βοήθειες.  Επικοινωνήσαμε με τον προπονητή και ψυχή της Ακαδημίας,  Φίλιππο Πέιος και μεταξύ άλλων μας είπε:

Ο στόχος που έχουμε βάλει για την ημερίδα,  για τις 2 Μαρτίου, είναι από αυτές τις δράσεις που οφείλουμε να φέρνουμε ως Ακαδημία, γιατί θέλουμε να πιστεύουμε ότι μία Ακαδημία Ποδοσφαίρου δεν έχει σκοπό μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά μπορεί να κάνει και δράσεις προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.  Έτσι αποφασίσαμε με τη Διοικούσα Επιτροπή και με την προτροπή τη δική μου και των προπονητών,  να διοργανώσουμε την ημερίδα. Θα γίνει στο πνευματικό κέντρο της Αγίας Μαρίνας το Σάββατο, όπως προείπα, σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό και υπεύθυνη του παραρτήματος του  Ερυθρού Σταυρού Βέροιας. Έχει να δείξει πολλά πράγματα που θα μας βοηθήσουν στην καθημερινότητά μας, αλλά και στο γήπεδο. Να βοηθήσουμε κάποια δυσάρεστη κατάσταση, να μπορέσουμε τον ασθενή να του δώσουμε τις πρώτες βοήθειες για να συνεχίσει τον αγώνα ή να διακομιστεί με σωστότερο τρόπο σε κάποιο νοσοκομείο.

Πώς προέκυψε μία τέτοια προσπάθεια; Πώς αναλάβατε να κάνετε την ημερίδα;

Πάντοτε έχω μέσα στο μυαλό μου να κάνει η Ποδοσφαιρική Ακαδημία της Αγίας Μαρίνας και δράσεις που αφορούν το κοινωνικό καλό. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα προτείνω στη Διοικούσα Επιτροπή να πάμε σε κάποιο πάρκο να το καθαρίσουμε. Να πάμε σε ένα δημόσιο χώρο να φυτέψουμε δέντρα.  Όλα αυτά βέβαια θα γίνουν με συνεργασία με τους φορείς του Δήμου. Η συγκεκριμένη εκδήλωση  γίνεται με τη συνεργασία του Ελληνικού Ερυθρού  Σταυρού  και το παράρτημα της Βέροιας. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ. Με όλες αυτές τις δράσεις πρέπει να ασχολούμαστε εμείς που έχουμε να κάνουμε με παιδιά, θέλοντας να δείξουμε στα παιδιά ότι δεν είναι μόνο το παν το ποδόσφαιρο, αλλά είναι και το περιβάλλον. Όλες αυτές οι δράσεις που μπορούν να γίνουν και να μας κάνουν τη ζωή μας καλύτερη.

Ποια προβλέπεται να είναι η συμμετοχή;

Δεν έχει συμμετοχή,  είναι ελεύθερη. Στην αρχή το είχαμε προγραμματίσει να γίνει στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου, όπου υπάρχει προτζέκτορας για να δείξουν οι υπεύθυνοι του Ερυθρού Σταυρού την ομιλία. Αλλά θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους αυτούς που με παίρνουν τηλέφωνο και με ρωτάνε για πληροφορίες και μας αναγκάζει να πάμε σε μεγαλύτερο χώρο στο Πνευματικό κέντρο της εκκλησίας όπου  υπάρχουν γύρω στα 100 με 150 καθίσματα Έτσι θα υπάρχει αρκετός χώρος όπου δεν θα υπάρχει συνωστισμός. Θα έχουμε αρκετό χρόνο ούτως ώστε να μπορέσουν όλοι να παρακολουθήσουν το σεμινάριο. Εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω τον εφημέριο τον πάτερ Χρήστο της εκκλησίας,  της Αγίας Μαρίνας που μας έδωσε την αίθουσα. Με έναν όρο να μην καπνίζει κανείς. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη,  αλλά απαγορεύεται το κάπνισμα.

Πόσο θα διαρκέσει η εκδήλωση;

Θα ξεκινήσει στις 7:00 και μου ζήτησαν οι άνθρωποι του Ερυθρού Σταυρού να έχουν άπειρο το χρόνο,  ούτως ώστε έτσι να δείξουν κάποια από τα βασικά πράγματα που θα ήθελαν. Σίγουρα θα διαρκέσει μιάμιση ώρα όπως ενημερώθηκα από την υπεύθυνη, δηλαδή 7:00 με 8:30 περίπου.

 Να ευχηθούμε να πετύχει η συγκεκριμένη εκδήλωση όχι μόνο αυτή, αλλά και οι άλλες τις οποίες έχετε προγραμματίσει, γιατί οι δράσεις της Ποδοσφαιρικής Ακαδημίας δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο,  αλλά να περιέχουν  κι άλλες δραστηριότητες πέρα του ποδοσφαίρου προς όφελος των παιδιών. Το ζητούμενο είναι η Ακαδημία να είναι ανοιχτή στην κοινωνία. Το παράδειγμα το δικό σας να το μιμηθούν και άλλες Ακαδημίες.

Εδώ ξέχασα να σας πω μία πληροφορία. Το Μέγα Σάββατο , όπου γίνεται το καθιερωμένο διπλό των παλαιμάχων με τους παίκτες της Αγίας Μαρίνας,  θα αναλάβει την οργάνωση η Ποδοσφαιρική Ακαδημία της Αγίας Μαρίνας και τα έσοδα τα οποία θα έχουμε θα πάνε σε φιλανθρωπικό σκοπό.

Να ευχηθώ ότι το καλύτερο να πετύχει η δράση αυτή.  θα έχουμε το χρόνο και στα μέσα της εβδομάδας να ξαναμιλήσουμε για να υπενθυμίσουμε την εκδήλωση.

Σας ευχαριστώ που είστε πάντα κοντά μας. Είστε κοντά πάντα σε τέτοιες δράσεις. Ευχαριστώ που έχετε δημοσιεύσει την ανάρτησή μας. Θα σας στείλουμε καινούργιο δελτίο τύπου για να ενημερώσουμε  και να υπενθυμίσουμε την εκδήλωσή μας.

Ευχαριστώ.

Δείτε περισσότερα στη συνέντευξη που ακολουθεί…

Η Ποδοσφαιρική Ακαδημία Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας διοργανώνει ημερίδα με θέμα πρώτες βοήθειες το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

Posted by Giannis Zinas on Saturday, February 23, 2019