ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ
Ποδοσφαιρική ακαδημία Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας
Τμήματα Κ16 Κ 14
Προπονητής Πεϊος Φίλιππος
*****Δείχνω την σημασία της Μεταβατικής περιόδου στον ποδοσφαιριστή και όχι την πληρότητα η ορθότητα του συγκεκριμένου προγράμματος.
IOΥΝΙΟΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ 2019
Η μεταβατική περίοδος στο ποδόσφαιρο είναι εξίσου σημαντική με τις άλλες (ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ –ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ)
Αρκεί να μάθει κανείς ότι ένας μήνας απραξίας φτάνει για να χάσει ο ποδοσφαιριστής ότι απέκτησε όλη την χρονιά με πολύ κόπο στην προπόνηση, για να καταλάβει το πόσο σημαντική είναι η προπόνηση στην Μεταβατική περίοδο. Ο πρώτος στόχος στη μεταβατική περίοδο είναι η ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ–ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ και η κατά το δυνατόν ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ (κυρίως της ΑΝΤΟΧΗΣ, που αποτελεί και το θεμέλιο για να χτίσουμε τις άλλες παραμέτρους της φυσικής κατάστασης).Ένας άλλος στόχος αυτής της περιόδου είναι και η ψυχική και ψυχολογική εκτόνωση του αθλητή, γιατί η αγωνιστική περίοδος που έχει προηγηθεί με πολύ υψηλή προπονητική ένταση και πίεση από τους αγώνες έχει οδηγήσει σε φαινόμενα φθοράς και κόπωσης. Προκαλείται έτσι μια επιβάρυνση ιδίως του νευρικού συστήματος. Η μεταβατική περίοδος είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για εκτόνωση και ξεκούραση. Αυτό επιτυγχάνεται κατά κύριο λόγο με την αφαίρεση των παραγόντων που δημιουργούν προπονητική αγωνιστική ένταση. Γι΄ αυτό οι οργανωμένες προπονήσεις και οι ποδοσφαιρικοί αγώνες την περίοδο αυτή πρέπει να αποφεύγονται ή καλύτερα να απαγορεύονται..Ακόμη η περίοδος αυτή προσφέρεται για να βελτιώσει ο παίκτης τυχόν αδυναμίες είτε σε τεχνικό είτε σε φυσικό επίπεδο.
Η ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ δύσκολα κερδίζεται και εύκολα χάνεται.
Γι’ αυτό λοιπόν το παρακάτω πρόγραμμα θα σας βοηθήσει να είστε έτοιμοι και οργανικά αλλά και ψυχολογικά να δεχτείτε τις πιέσεις αλλά και την ένταση της καινούριας προετοιμασίας.
20ΙΟΥΝΙΟΥ -30 ΙΟΥΝΙΟΥ
Αποφυγή σε παιχνίδια ποδόσφαιρου 8χ8 5χ5
Αερόβια αποκατάσταση με συνεχές τρέξιμο 8-10 λεπτα χ3 σετ Το τρέξιμο πρέπει να γίνεται με χαμηλούς καρδιακούς παλμούς [ 120-140] ανάμεσα στα διαλλείματα (3΄) εκτέλεση ασκήσεων κοιλιακών –ραχιαίων –κάμψεις. Η προπόνηση αν είναι δυνατόν να γίνετε σε δάσος η της πρωινές ώρες 7 π.μ και απογευματινές ώρες 8 μ.μ που η θερμοκρασία δεν είναι υψηλή αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο και πάντα σε φυσικό χόρτο.
Πολύ καλή προθέρμανση και αποθεραπεία πριν και μετά την προπόνηση. Ενασχόληση με ασκήσεις βελτιώσεις τεχνικής οδήγημα, ντρίμπλα ,υποδοχή , ποδοβόλεϊ κ.τ.λ. (όχι ταχυδήναμη ,σουτ , άλματα και ταχύτητες) Συχνότητα παιχνιδιών 4-5 φορές την εβδομάδα.( 60 λεπτ. τουλάχιστο καθημερινά)
1ΙΟΥΝΙΟΥ -30 ΙΟΥΝΙΟΥ
Αύξηση αερόβιας ικανότητας και γενικής δύναμης.
3 επί 10-15 λεπτά διαδρομές με 140-16 0 καρ. παλμούς. Συχνότητα 3 φορές την εβδομάδα.
4 σετ των 12 επαν. Συχνότητα 3 φορές την εβδομάδα.
Ενασχόληση με ασκήσεις βελτιώσεις τεχνικής οδήγημα, ντρίμπλα ,υποδοχή , ποδοβόλεϊ κ.τ.λ. (όχι ταχυδήναμη ,σουτ , άλματα και ταχύτητες) Συχνότητα παιχνιδιών 4-5 φορές την εβδομάδα.( 60 λεπτ. τουλάχιστο καθημερινά).
Κάθε εβδομάδα ζύγισμα για τον έλεγχο του σωματικού βάρους.

*** ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ***