Το ποδόσφαιρο είναι απλά ένα παιχνίδι όπου θα δούμε πολύ καλές στιγμές αλλά και πολλά λάθη από τους εμπλεκόμενους σε αυτό, είτε είναι ομάδες, είτε προπονητές, είτε παράγοντες αλλά είτε και ποδοσφαιριστές.

Συγχαρητήρια στις διοικήσεις και στους προπονητές των ομάδων που έχουν ως στόχο να χαμηλώσουν το όριο ηλικίας επενδύοντας σε νεαρούς ποδοσφαιριστές .

Σήμερα τα συγχαρητήρια μου θα πάρουν οι ομάδες που επένδυσαν σε νεαρούς τερματοφύλακες αγνοώντας σε ποια θέση θα τερματίσουν στον βαθμολογικό πίνακα. Με πρώτο τον ΓΑΣ Κοπανού και τους προπονητές του που από το καλοκαίρι επενδύουν στον νεαρό Χαβιαρόπουλο και τώρα στον 15χρόνο  τερματοφύλακα Δημήτρη Χατζηπαναγιωτίδη δίνοντας θέση βασικού στην νευραλγική θέση του τερματοφύλακα . Ανάλογες κινήσεις γίνονται και στις ομάδες του Μακροχωρίου με τον Τσιμπρή, την ομάδα του Αχιλλέα Νάουσας με τον ικανότατο Κερμανίδη,  τον Απόλλωνα Αγίου Γεωργίου με τους Ταχτατζή και τώρα τον Ταιλαχίδη .

Το σίγουρο είναι πως με αυτές τις κινήσεις το ποδοσφαιρικό σας ταμείο στο τέλος θα έχει θετικό πρόσημο και οι διοικήσεις και προπονητές όλοι θα είσθε περήφανοι και δικαιωμένοι. Μπορεί να χάσουμε ένα αγώνα δεν θα χάσουμε τον στόχο που είναι το μέλλον και η διάρκεια των ομάδων μας .

Υπάρχουν όμως και πολλά παιδιά ,τερματοφύλακες που δουλεύουν καθημερινά από πολύ μικρή ηλικία και είναι στα αζήτητα. Σε κάποιες ομάδες θεωρούν πανάκια και ο προπονητής λούζεται με κρύο ιδρώτα ακόμα και να βάλει στη 18αδα ένα 15χρονο τερματοφύλακα όταν η απλή ποδοσφαιρική λογική το επιτάσσει πως στη 18άδα έχεις 2 τερματοφύλακες .

Εγώ επιμένω πως το μέλλον μιας ερασιτεχνικής ομάδας είναι οι νεαρής ηλικίας, ποδοσφαιριστές που έχουν την διάθεση να δουλέψουν στην προπόνηση αρκεί οι ομάδες να τους εμπιστευτούν και οι προπονητές να τους βελτιώσουν μέσα από μια σωστή προπονητική διαδικασία , δίνοντας χρόνο και στις επίσημες αγωνιστικές διοργανώσεις. Σε καμία περίπτωση δεν εκμηδενίζω την βοήθεια και το κύρος που δίνουν σε μια ομάδα οι έμπειροι και ποιοτικοί ποδοσφαιριστές.

ΠΕΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ

Προπονητής ποδοσφαίρου ΟΥΕΦΑ Β΄