Την Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018 στο Tailor Gastronomy Bar στην Αλεξάνδρεια πραγματοποιήθηκε από την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Μένη Μαυροπούλου και τον ιδρυτή της Ακαδημίας του Αστέρα Αλεξάνδρειας Πόλυ Χουρσουζίδη η παρουσίαση των προπονητών και του νέου τεχνικού διευθυντή της Ακαδημίας.

Ρεπορτάζ-Επιμέλεια:Mανώλης Πεχλιβανίδης

Ο υπεύθυνος της Ακαδημίας Πόλυς Χουρσουζίδης παράλληλα ανακοίνωσε και την έναρξη της συνεργασίας με την εταιρία management ποδοσφαιριστών «Sport Experte».

Αναλυτικά:

Μένη Μαυροπούλου:

Θέλω να καλωσορίσουμε εσάς πρώτα που μας τιμήσατε με την παρουσία σας, είναι πολύ σημαντικό κομμάτι τα site σε όλη την προσπάθεια που κάνουμε και έτσι βγαίνει προς τα έξω η δουλειά της ακαδημίας. Άρα ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους τους δημοσιογράφους και τα site.Θα μιλήσω για την περσινή χρονιά ευχαριστώντας τους χορηγούς μας που μας βοήθησαν πάρα πολύ, ευχαριστώ πάρα πολύ το κατάστημα Tailor για την παραχώρηση του χώρου και πιο προσωπικά τον κύριο Τσιρίκα,τον κ.Σταυρή και τον κ. Τριανταφυλλόπουλο για την περσινή βοήθειά τους.

Από τι βλέπετε όλοι προπονητές είναι ίδιοι και θα μπούμε στην ανακοίνωσή των τμημάτων με την πιο μικρή ομάδα την Κ8 με προπονητή τον κ.Βασίλη Κούγκα.Στην Κ10 ο κ.Δημόπουλος Φάνης,Κ12 ο κ.Χουρσουζίδης Πόλυς,Κ14 ο κ. Δημήτρης Γιαννόπουλος και στην Κ16 ο κ.Τάσος Χουρσουζίδης και προπονητής τερματοφυλάκων ο κ.Καψάλης Μπάμπης.

Η έναρξη των μεγάλων μας τμημάτων Κ14-Κ16 στις 20/8,οπότε καλούμε όλους τους αθλητές μας να είναι εκεί. Στα υπόλοιπά τμήματα η έναρξη θα γίνει στις 27/8.

Και θα κλείσω με το καλωσόρισμα του κ.Πετκάκη που από φέτος αναλαμβάνει σαν τεχνικός διευθυντής στην Ακαδημία μας.

Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο υπεύθυνος της Ακαδημίας του Αστέρα Πόλυς Χουρσουζίδης:

Καταρχήν και εγώ από πλευράς μου θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας και τη στήριξή σας όλα αυτά τα χρόνια δίπλα στο κομμάτι το οποίο υπηρετούμε σαν ακαδημία στο χώρο του ποδοσφαίρου στην περιοχή μας. Δίνεται μία βοήθεια πάρα πολύ μεγάλη στο έργο το οποίο επιτελούμε και νομίζω ότι με τη δική σας στήριξη αναβαθμίζουμε ακόμα περισσότερο το σύλλογο μας.

Κλείνουμε αισίως τα 20 χρόνια παρουσίας στο ποδόσφαιρο της ΕΠΣ Ημαθίας. Ακαδημία γεννημένη από ανθρώπους πού έχουν όρεξη για το ποδόσφαιρο αγάπη για το ποδόσφαιρο προσφέροντας της υπηρεσίες τους καθημερινά στο γήπεδο με την ψυχαγωγία πρώτα τον παιδιών και από κει και πέρα έχοντας ένα παιδί το ταλέντο στην αξιοποίηση του. Εγώ από πλευράς μου θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χορηγούς μας  που μας στηρίζουν από το υστέρημά τους στην προσπάθεια που κάνουμε τόσα χρόνια γιατί ένα μεγάλο κομμάτι της στήριξης τους είναι για να αναβαθμίσουμε κάθε χρόνο τον σύλλογό μας.

Δημιουργούμε δραστηριότητες τέτοιες οι οποίες μας κάνουν μεγαλύτερης εμβέλειας και όχι μόνο στον δικό μας το νομό. Σκοπός μας είναι η αξιοποίηση των μικρών αθλητών για να τους δούμε αργότερα σε μεγαλύτερες κατηγορίες, εν μέρει κάθε χρόνο προσθέτουμε ένα λιθαράκι χαρήκαμε όταν ένα παιδί το οποίο πήρε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Ακαδημία του Αστέρα τον Δημήτρη Μάνο να μεταγράφεται στον Ολυμπιακό γιατί αυτά τα παραδείγματα είναι πόλος έλξης για τα παιδιά πού έχουν ζήλο και διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο,φέτος είχαμε την αξιοποίηση του Γιώργου Κίτσα ο οποίος μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό στην Κ15 ένα παιδί το οποίο το πήρα από τα 6-7 χρόνων το μεγαλώσαμε ποδοσφαιρικά και μέσα από το ενωσιακό πρωτάθλημα έγινε πόλος έλξης του Ολυμπιακού Πειραιώς και για αυτό εντάχθηκε στην δύναμη του Ολυμπιακού. Του ευχόμαστε καλύτερη σταδιοδρομία να είναι προσγειωμένος το μυαλό του να είναι σε αυτό που κάνει επικεντρωμένο και να τον δούμε ακόμη πιο ψηλά.

Θέλω να εστιάσω και να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου που τόσα χρόνια συνεργαζόμαστε προπονητικά, θέλω να ευχαριστήσω τον Φάνη Δημόπουλο που είναι 14 χρόνια στην ομάδα νομίζω αυτό τα λέει όλα νομίζω ότι οι επιλογές των προπονητών είναι να είναι πρώτα καλοί παιδαγωγοί και μετά προπονητές.Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον Βασίλη Κούγκα που και αυτός κλείνει 12 έτη, επίσης τον γιο μου τον Τάσο και τον Γιαννόπουλο Δημήτρη έναν καινούργιο προπονητή που του δίνουμε να αναλάβει το παιδικό τμήμα.Αφήνω τελευταίο τον Μπάμπη Καψάλη ο οποίος είναι και αυτός πάρα πολλά χρόνια στην ακαδημία και έχει αναλάβει γυμναστής τερματοφυλάκων και νομίζω ότι ο Αστέρας έχει αυτή τη στιγμή στα σπλάχνα του πάρα πολύ καλούς τερματοφύλακες και ευελπιστούμε από τα παιδιά αυτά να κάνουν το βήμα  παραπάνω μέσα σε όλη την περίοδο.

Μετά την πολυετή πείρα μου στο αντικείμενο στο όποιο υπηρετώ έκρινα ότι θα πρέπει να δώσω το προβάδισμα σε έναν άνθρωπο ο οποίος είναι γνώστης σε αυτό που κάνει, αρεστός στην κοινωνία της πόλης μας και ένα παιδί χαμηλών τόνων και γνώστης του αντικειμένου.

Αυτό το όνομα που θα ανακοινώσω θεωρώ ότι μέσα από μία ώριμη σκέψη και δική μου και τον συνεργατών μου,φτάσαμε να δημιουργήσουμε μία σχέση ανθρώπινη πρώτα-πρώτα και μετά από αυτήν τη σχέση μία σχέση συνεργασίας ποδοσφαιρικής αυτό το άτομο το οποίο επέλεξα να αναλάβει την τύχη της Ακαδημίας όσον αφορά το κομμάτι το αγωνιστικό είναι ο Δημήτρης ο Πετκάκης τον καλωσορίζουμε στην οικογένεια του Αστέρα τον καλωσορίζουμε πρώτα πρώτα σαν ένα παιδί που είναι γνώστης του ποδοσφαίρου που έπαιξε παρά πολλά χρόνια στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι ένα παιδί πολύ χαμηλών τόνων γεμάτο διάθεση για να προσφέρει σε αυτό που κάναμε τόσα χρόνια.

Δημήτρη σε καλωσορίζω στην ομάδα εύχομαι τα καλύτερα, εύχομαι να είμαστε γεροί και η συνεργασία μας να διαρκέσει όσο υπάρχει όρεξη και διάθεση.

Δημήτρης Πετκάκης:

Ευχαριστώ πάρα πολύ τον Πόλυ Χουρσουζίδη για τα λόγια προς το πρόσωπό μου, είναι αμοιβαία τα αισθήματα μου,με τον Πόλυ έχουμε ξαναβρεθεί στο παρελθόν στην ομάδα της Βέροιας όπου και είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία.Τον θεωρώ ως έναν ποδοσφαιράνθρωπο, γνώστης της Ελληνικής πραγματικότητας ένας άνθρωπός που πιστεύω ότι του αξίζουν τα καλύτερα γιατί εδώ και 20χρόνια με την ακαδημία του Αστέρα έχει παρουσιάσει τρομερό έργο έχει κάνει πάρα πολύ καλό στην περιοχή της Αλεξάνδρειας. Γενικά η δουλειά της Ακαδημίας είναι πάρα πολύ καλή είναι μια οικογένεια αυτό το βλέπεται και αυτήν την στιγμή που είναι όλοι εδώ πέρα και αυτό είναι κάτι το οποίο με έκανε να σκεφτώ και να θέλω πάρα πολύ να συμμετάσχω σε αυτήν την οικογένεια και να δώσω τον εαυτό μου στα κομμάτια που αφορούν εμένα ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Επίσης είναι ιδιαίτερα τιμητικό στις συζητήσεις που είχαμε και κατευθείαν μου έκανε την πρόταση να είμαι και σαν τεχνικός διευθυντής της Ακαδημίας, είναι μια θέση που εγώ προσωπικά πιστεύω ότι είναι μια θέση που χρειάζεται πάρα πολύ δουλεία χρειάζεται επαγγελματισμό και αυτό θα πράξω από την πλευρά μου. Θα είμαι δίπλα στην ακαδημία ανά πάσα ώρα και στιγμή για να πετύχουμε καινούργια πράγματα και να προσθέσουμε πάνω στα ήδη υπάρχοντα…

Ακούστε περισσότερα στο video που ακολουθεί: