Ο υπεύθυνος της Ακαδημίας του Μακροχωρίου,  Παπαστέργιος Θανάσης, έκανε δηλώσεις για τις δραστηριότητές της  το Σαββατοκύριακο.

Μεταξύ άλλων είπε:

Την Κυριακή δεν έχουμε παιχνίδια,  έχουμε μόνο το Σάββατο. Την Κυριακή τα έχει αναβάλει όλα τα παιχνίδια η ένωση,  γιατί έχουμε Απόκριες. Πολλά παιδιά συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του καρνάβαλου και δεν μπορούν να συμμετέχουν στις ποδοσφαιρικές τους εκδηλώσεις.  Πρώτα-πρώτα να ξεκινήσουμε από τα τμήματα υποδομής. Στις 10:30 συναντιόμαστε με τον Αστέρα της Νάουσας, με τον Ήφαιστο Παλαιοχωρίου, θα φέρει δύο τμήματα.  Θα παίξουμε στο γήπεδό μας. Στις 11:30 το παιδικό μας παίζει με τη Νάουσα και το απόγευμα στις 4:00 η μεγάλη ομάδα με τον Αγροτικό Αστέρα Αγίας Βαρβάρας.

Η μεγάλη ομάδα εννοείται την Α1;

Εμείς εδώ όταν μιλάμε για μεγάλη ομάδα,  εννοούμε την Α1.

Είναι ενθαρρυντικό το ότι συμμετέχει και ο Ήφαιστος Παλαιοχωρίου.

Ναι,  ο Ήφαιστος συμμετέχει σε πρωτάθλημα της Θεσσαλονίκης,  σε κάλεσμά μας απάντησε θετικά. Είναι ευκαιρία να γνωριστούμε,  να γνωριστούν και τα παιδιά μας .

Θεωρείται ότι είναι θετικό να γνωρίζονται τα παιδιά μεταξύ τους και να αλλάζουν εικόνες;

Πάντα είναι θετικό αυτό, γνωρίζονται μεταξύ τους. Αύριο-μεθαύριο μπορεί να είναι αντίπαλοι ή να είναι συμπαίκτες, να γνωρίζουν τα γήπεδα, γνωρίζουν και από πλευράς γεωγραφίας τους τόπους.  Πού είναι το Παλαιοχώρι; Να δούνε πού είναι το Μακροχώρι. Να δούνε όλα τα γήπεδα.

Είναι θετικό να ανοίξει ο ορίζοντας τους.

Οπωσδήποτε!

Πέρα από το Facebook και το ίντερνετ,  που είμαστε όλοι κολλημένοι,  να τα δούμε στην πράξη.

Όχι μόνο οι μικροί, αλλά και οι μεγάλο.ι

Σωστά,  και οι μεγάλοι το έχουμε αυτό.  Όπως και αυτή τη στιγμή που μιλάμε μαζί, η συζήτηση γίνεται μέσα από το Facebook.

Οπωσδήποτε. Δεν είναι κακό.  Η κατάχρηση είναι κακό.

Το θέμα είναι να το χρησιμοποιούμε με σωστό τρόπο και για θετικό σκοπό, γιατί και το μαχαίρι είναι επικίνδυνο,  αλλά το χρησιμοποιούμε για να κάνουμε τη δουλειά μας. Είναι πάντως και ένας τρόπος επικοινωνίας

Με αυτό τον τρόπο είμαστε μέσα στην εξέλιξη:  Πρέπει να είμαστε! Τι να κάνω! Αλλά όχι να κάνουμε κατάχρηση.

Σωστά!  Πάντα να υπάρχει ένα μέτρο.

Να ρωτήσω για τους γιατρούς και τους διαιτητές των γηπέδων. Τα κονδύλια τα πληρώνουν οι ακαδημίες.  Θα μπορούσαν, όπως μας πληροφορούν και οι άλλοι παράγοντες των Ακαδημιών να πληρώνονται από την Ένωση.  Ποια είναι η δική σας θέση;

Κύριε Ζήνα!  Εγώ θα σας πω κάτι, μόνο το εφηβικό τμήμα, γιατί  η μεταφορά γίνεται με λεωφορείο, ο γιατρός, η διαιτησία και τα λοιπά,  μας στοιχίζει 500 Ευρώ το μήνα. Εάν είναι για να συμμετέχουμε σε ένα πρωτάθλημα,  που παίζουν τα παιδιά, χωρίς βαθμολογική σημασία, ούτε να ανεβαίνουμε κατηγορία, ούτε να χάνουμε κατηγορία.  Με 500 ευρώ το μήνα έτσι για τον αέρα – πατέρα, τότε γιατί να μην το έχουμε στη Γ΄ κατηγορία, για να παίζουμε πρωτάθλημα κανονικό και ότι βγει και να παίζουν τα νεαρά παιδιά.

Γιατί δεν το  κάνετε;

Περιμένω τον πρόεδρο, που ανέλαβε πριν από δύο μήνες. Μου είπε: – Θέλω την βοήθειά σου, τις ιδέες σου. Έχω να του πω πολλές και να μην είμαστε μόνο στο Facebook και να λέμε μεγάλες κουβέντες.  Συγκέντρωση δεν είδα καμία,. Πότε θα γίνει;

Τα έξοδα τα οποία μας λέτε είναι πολύ σημαντικά,  500 ευρώ το μήνα, και όπως είπες Θανάση Παπαστέργιε μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να παίξει μία ομάδα στη Γ΄ κατηγορία.

Βεβαίως!

Το επικροτώ, γιατί καμιά φορά μιλάμε για νεαρούς ποδοσφαιριστές.  Άρα είναι ότι πρέπει για να παίξουν τα παιδιά 14 , 15 και 16 ετών σε μία κατηγορία.

Τον είδατε τον Άγιαξ προχθές 19χρονο είχε αρχηγό. Εμείς εδώ πρέπει να γίνει 27 χρόνων για να πούμε ότι είναι ταλέντο, να τον βάλουμε στο πρώτο παιχνίδι,  να τους βαφτίσουμε. Είναι δυνατόν!

Εμείς θέλουμε να ακούσουμε και τις άλλες ιδέες που έχει ο Παπαστέργιος ο Θανάσης , για να τις μεταβιβάσουμε ή τέλος πάντων να κοινοποιηθούν, να τις ακούσουν και άλλοι και ο καθένας να τις ενισχύσει και όχι να λεχθούν κάτι ιδία, να λεχθούν σε ένα ανοικτό πάνελ και να συζητηθούν.

Περιμένω να δω πότε θα γίνει η πρώτη συνάντηση, η πρώτη συγκέντρωση για τη βοήθεια που ζήτησε ο πρόεδρος, ο Μουρτζίλας Στέργιος. 

– Λέει, θέλω τη βοήθειά σας.  Η βοήθειά μας είναι με λόγια, δεν μπορούμε να κάνουμε πράξεις.  Θα πρέπει να υλοποιηθούν οι ιδέες μας από τον πρόεδρο και από την Ένωση.

Πιστεύω ότι θα υπάρξει δυνατότητα και η ευκαιρία για να γίνει κάτι τέτοιο. Περιμένουμε λίγο το χρόνο.

Περιμένουμε να δούμε.

Πόσο βλέπετε από αυτό που έγινε,  να ανακοινώνονται οι διαιτητές που θα διαιτητεύσουν τα τμήματα των Κ14 και κ16. Είναι θετικό ή αρνητικό και γιατί;

Για μένα είναι θετικό, γιατί ανακοινώνονται στην πρώτη κατηγορία και να μην ανακοινώνονται και στην Κ16, Κ14;

Θανάση Παπαστέργιε οι ερωτήσεις τις οποίες κάνουμε δεν είναι μόνο για να κάνουμε κριτική,  αλλά και για να δώσουμε τα εύσημα για κάτι που γίνεται.

Φυσικά. Αυτό λέω.  Πρέπει να ανακοινώνονται. Να μην είμαστε καχύποπτο.ι

Υπάρχει η πρόταση ο ένας από τους τρεις διαιτητές να είναι έμπειρος,  για να αποφεύγονται τα σοβαρά λάθη.

Οπωσδήποτε ! Εάν είναι δυνατόν να βάζουν και τριάδες να μην είναι μόνο ένας,  για να βοηθιέται.

Δηλαδή;

Στην Κ14 κάπου-κάπου μας έρχονται μόνο ένας διαιτητής. Για εμένα πρέπει να βάλουν τριάδα. Εστω μικρός, που να μαθαίνουν.  Το παιδικό πρωτάθλημα είναι να εκπαιδεύονται και οι ποδοσφαιριστές, αλλά και οι διαιτητές .

Πού θα τους βρούμε αυτούς ;

Όταν έχω,  αν δεν έχουν,  τότε τους καταλαβαίνω.

Είμαι της άποψης,  ότι θα πρέπει να κοιτάξουμε να δημιουργήσουμε διαιτητές.

Πρέπει να υπάρξουν κίνητρα,  για να μπορέσουν να πάνε και νέα παιδιά στη διαιτησία.  Δεν μπορούν να γίνουν όλοι ποδοσφαιριστές. Εγώ έχω 110 παιδιά στα τμήματα.  Τους λέω δεν μπορούν να γίνεται πολλοί ποδοσφαιριστές. Μπορεί να γίνετε καλοί οδοκαθαριστές, καλοί επαγγελματίες, καλοί διαιτητές . Δεν πρέπει να λέμε στα παιδιά ότι εσύ είσαι παικταράς.  Να τα βάλουμε στο μυαλό τους, ότι δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο.

Πηγαίνοντας και βλέποντας πολλά παιχνίδια στα ερασιτεχνικά παιδιά,  παρατηρώ ότι οι παράγοντες είναι αυτοί που διαμαρτύρονται έντονα στις αποφάσεις των διαιτητών και χαλάνε την όλη ατμόσφαιρα. Έτσι,  Ίσως να χάνουν την αξιοπιστία τους οι διαιτητές . Υπάρχουν παράγοντες ομάδων που πρώτοι αυτοί θα αμφισβητήσουν τις αποφάσεις των διαιτητών και θα φωνάξουν.   χρειαζόμαστε να έχουμε διαιτητές που να πάνε στο γήπεδο χωρίς να βρίζονται.

Να σας πω την αλήθεια, εμείς έχουμε ένα πρόεδρο ο οποίος είναι νεαρός στην ηλικία, και μάλιστα τον είχα ποδοσφαιριστή στο παιδικό πρωτάθλημα,  όταν ήμουν παλιά στην Ακαδημία. Εντάξει! λίγο τα νεύρα τους, λίγο ο αυθορμητισμός. Προσπαθώ να τους συγκρατήσω, να μην είναι τόσο αυθόρμητοι. Πρέπει όμως να μάθουν όλοι ότι οι διαιτητές,  ότι είναι άνθρωποι και κάνουν λάθη. Εσκεμμένα να μη γίνονται

Αυτό είναι γεγονός και όταν κάνουν λάθη οι διαιτητές, να μην είμαστε αυθόρμητοι και να καταδικάζουμε την απόφασή τους.  Εμείς μπορούμε να τους προφυλάξουμε.

Οπωσδήποτε! Εντάξει!  Όταν κάνουν λάθος φαίνεται.

Θανάση Παπαστέργιε έχεις να κάνεις μία πρόταση τώρα στον αέρα, που βρισκόμαστε στον αέρα.

Ας την κρατήσουμε για άλλη μία φορά,  γιατί τώρα είναι Απόκριες και να μη μας πουν ότι είμαστε καρνάβαλοι.

Καλό απόγευμα

Δείτε περισσότερα στη συνέντευξη που ακολουθεί…

Ο υπεύθυνος της Ακαδημίας Μακροχωρίου, Παπαστέργιος Θανάσης , κάνει δηλώσεις για το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου και όχι μόνο

Posted by Giannis Zinas on Friday, March 8, 2019