Ο προπονητής ποδοσφαίρου και στο χώρο των Ακαδημιών, Παπαδόπουλος Φώτης μας παραχώρησε μία συνέντευξη που αναφέρθηκε για τις ομάδες από τις οποίες πέρασε την ποδοσφαιρική χρονιά που έληξε και δεν άλλες από τον ΠΑΟ Παλατιτσίων και τη Δόξα Κυψέλης.

Αναφέρθηκε βέβαια και για τις εμπειρίες του από τον Μακεδόνα Βέροιας και τα σχέδιά του.

Ακόμη απάντησε στην αμφιβολία κάποιων ,  εάν μπορούν να παίξουν νεαρά παιδιά στις μεγαλύτερες κατηγορίες της ΕΠΣ Ημαθίας με το ερώτημα:

– Τους δόθηκαν ευκαιρίες να παίξουν σε αυτή την κατηγορία; Τους ετοιμάσανε οι ομάδες τους να παίξουν ή θέλουν έτοιμους παίκτες για να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα;

Να μπει φραγμός σε όλες αυτές τις μεγαλύτερες κατηγορίες που συμμετέχουν νεαροί ποδοσφαιριστές για να μπορούν να παίζουν νέα παιδιά γιατί σταματάνε το ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει το αντίστοιχο σκαλοπάτι για να παίξουν και όπως είπε  Φώτης Παπαδόπουλος ήταν ο πρώτος που πήγε  στη Θεσσαλονίκη με τον Μακεδόνα Βέροιας για να παίξουν αυτά τα παιδιά σε αντίστοιχο πρωτάθλημα.

Αναφέρθηκε στη συνέχεια σε ποδοσφαιριστές του που αναδείχτηκαν και  παίζουν σε μεγάλες ομάδες.

Έγιναν προτάσεις,  μας είπε ο Φώτης Παπαδόπουλος στην ΕΠΣ Ημαθίας, αλλά δεν υπήρχε η ανάλογη ανταπόκριση από τις ομάδες.  Τα παιδιά μετά το παιδικό χάνονται.

Να δοθούν κίνητρα στις ομάδες για να δημιουργήσουν τέτοια τμήματα. Πάντα το οικονομικό είναι αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο, γιατί θα πρέπει οι Ακαδημίες να βρίσκουν κάθε Σαββατοκύριακο να καλύπτουν τα έξοδα των διαιτητών.

Είπε ακόμη ο Φώτης Παπαδόπουλοος ότι στην ποδοσφαιρική χρονιά που πέρασε οι διαιτητές ήταν πάρα πολύ καλοί. Και βέβαια αναφέρθηκε και στον πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας κ Μαστοροδήμο Κώστα.

Μίλησε για το πέρασμά του από τις  ομάδες των Παλατιτσίων και της Δόξα Κυψέλης και την πορεία του αναφερόμενος σε αρκετά πρόσωπα. Για τις συνθήκες που συνάντησε στην ομάδα της Δόξας Κυψέλης και στις προοπτικές της. Δυστυχώς δεν θα συνεχίσει στην ομάδα της Κυψέλης , γιατί έχει αποδεχθεί μία πρόταση από Ακαδημία εκτός νομού και θα την ανακοινώσει γραπτά την επόμενη εβδομάδα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης του νομού.

Έκανε προτάσεις για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ημαθίας όπως:

  1. Τη δημιουργία πρωταθλήματος νέων στην Ημαθία, για να μπορούν οι ποδοσφαιριστές νεαρής ηλικίας να έχουν παιχνίδια στα πόδια τους.
  2. Μείωση αριθμού των ηλικιακά μεγάλων ποδοσφαιριστών.
  3. Υποχρεωτική συμμετοχή καθ’ όλη τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα περισσότερων νεαρών ποδοσφαιριστών
  4. Να καταργηθεί το χρηματικό πρόστιμο των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών όταν τους επιβάλλεται ποινή, παρά μόνο τιμωρία κάποιων αγωνιστικών.
  5. Μείωση της αμοιβής των διαιτητών, για να ελαχιστοποιηθούν τα έξοδα των ομάδων.
  6. Να δημιουργηθούν Ακαδημίες με συνεργασία των κοντινών χωριών για να έρθουν τα παιδιά στο γήπεδο και μετά να ακολουθήσουν την ομάδα του χωριού τους.
  7. Να λέγεται η αλήθεια στους γονείς για τις ικανότες των παιδιών τους με τη δημιουργία και των ανάλογων σχολών Ποδοσφαίρου.

Είναι  πολύ ενδιαφέρουσα η συνέντευξη και αξίζει να την ακούσετε από πρώτο χέρι.