Ο έφορος του Τμήματος Πετοσφαίρισης του ΓΑΣ Αλεξάνδρειας,  Παπαδήμας Γιώργος,  έκανε δηλώσεις στο  epiloogesnews.gr  για τους αγώνες που έδωσε η ομάδα το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Φεβρουαρίου 2019.

 Μεταξύ άλλων είπε:

Αγωνίστηκαν και τα τρία τμήματα Πετοσφαίρισης του ΓΑΣ Αλεξάνδρειας, oι κορασίδες,  οι παγκορασίδες και το τμήμα γυναικών. Οι γυναίκες έπαιξαν με τον πρωτοπόρο της Β Εθνικής , Πιερικό. Ενώ ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι για μας, δυστυχώς η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Κερδίζαμε 1-0 σετ, ισοφαριστήκαμε. Στη συνέχεια έπεσαν ψυχολογικά τα κορίτσια και από μία ανώτερη ομάδα από εμάς χάσαμε με 1-3 σετ μέσα στην έδρα μας. Παρόλα αυτά όμως είμαστε εντός των στόχων μας. Έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος . Είμαστε ήδη στη δεύτερη αγωνιστική του δεύτερου γύρου.  Είμαστε εντός στόχων. Βρισκόμαστε στη μέση της βαθμολογίας. Είμαστε στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ευελπιστούμε για το καλύτερο.

 Ποιο θα είναι το καλύτερο,  η παραμονή;

Η παραμονή.  Αυτός είναι ο στόχος μας και πρώτα  ο Θεός , καλώς εχόντων των πραγμάτων να εξασφαλίσουμε και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα, την παραμονή μας και μαθηματικά. Το πρωτάθλημα των κορασίδων πάει προς τη λήξη του. Μας απομένει μία ακόμη αγωνιστική. Βρίσκεται στην τρίτη θέση του  πρωταθλήματος. Μία πάρα πολύ καλή παρουσία.  Αν αναλογιστούμε το μεγαλύτερο μέρος των αγώνων έχει καλυφθεί από τις παγκορασίδες. Οι κορασίδες αγωνίζονται και στις γυναίκες για να μην είναι βεβαρημένο τόσο πολύ το πρόγραμμά τους. Έχουμε  κοντά στους 32 με 33 βαθμούς. Έχουμε πολλές νίκες Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και από το τμήμα των Κορασίδων.

Ποια είναι η ηλικία των παιδιών;

Η ηλικία των παιδιών στις κορασίδες αφορά την ηλικία των 16 και 17 ετών. Παρόλα αυτά σας λέω ότι εμείς στα περισσότερα παιχνίδια αγωνιστήκαμε με κορίτσια των 14 και 15 ετών. Τα κατάφεραν πάρα πολύ καλά.

Αυτό είναι θετικό για το βόλεϊ του ΓΑΣ!

Το επόμενο τμήμα είναι των Παγκορασίδων.  Είναι κορίτσια του γυμνασίου.  Εκεί πάμε πάρα πολύ καλά. Ολοκληρώσαμε τον πρώτο γύρο και βρισκόμαστε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.  Αήττητες, μετά από τέσσερις μήνες. Δυστυχώς μετά ήρθαν δύο ήττες οι  οποίες μας έριξαν στη δεύτερη θέση.  Κυνηγάμε την πρωτιά.  Κυνηγάμε το πρωτάθλημα. Προχθές είχαμε μία νίκη με την ομάδα του Κιλκίς με 3-0 σετ.  Σχετικά εύκολα .Επανήλθαμε δηλαδή στις νίκες. Ατενίζουμε το μέλλον με πολλή πολλή αισιοδοξία και ευελπιστούμε αν όχι να πάρουμε το πρωτάθλημα, τουλάχιστον να βρεθούμε στη δεύτερη θέση.

Στο βόλεϊ υπάρχουν αγώνες μπαράζ ;

Όχι.  Η πρώτη ομάδα παίρνει το πρωτάθλημα και συνεχίζει αργότερα στο πανελλήνιο. Δηλαδή βγαίνει ο νικητής της κεντροδυτικής Μακεδονίας, που έχουμε επτά ενώσεις σε όλη την Ελλάδα ,  αγωνίζονται μεταξύ τους οι πρωταθλητές σε μία πόλη και βγαίνει ο Πρωταθλητής Ελλάδος.

 Ποιο τμήμα αποτελεί το σημαντικότερο για το βόλεϊ της Αλεξάνδρειας;

Βαρύτητα δίνουμε σε όλα τα αθλήματα . Σίγουρα όμως η ομάδα των γυναικών, ας μου επιτραπεί η έκφραση,  είναι η « βιτρίνα »του συλλόγου μας. Όταν αγωνίζεται σε ένα πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής.  Είναι το σημαντικότερο και για αυτό μπορούμε και το παρουσιάζουμε και το αναδεικνύουμε. Όμως όπως έχει τύχει τώρα αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή το τμήμα των παγκορασίδων, διεκδικεί το πρωτάθλημα. Θα το κυνηγήσουμε μέχρι την τελευταία στιγμή όσο μπορούμε.

 Ο ΓΑΣ Αλεξάνδρειας έχει τμήμα υποδομής για να μπορέσει να στηρίξει μία ομάδα στη Β΄Εθνική;

Ναι.  Αυτό αποδεικνύεται γιατί βρισκόμαστε για δεύτερη  χρόνια στη Β΄Εθνική και μάλιστα είμαστε από τις ομάδες της μεσαίας κατηγορίας,  δηλαδή δεν είμαστε από αυτές τις ομάδες που έχουν κινδυνέψει. Σκοπός μας  είναι η παραμονή. Ευελπιστούμε στο μέλλον να κερδίσουμε και κάτι ακόμη  και μία άνοδο στην Α2.

Έρχονται  νέα κορίτσια στο βόλεϊ;

Ναι,  σε πολύ ικανοποιητικό αριθμό. Έρχονται. Έχουμε πολλά κορίτσια του Δημοτικού.  Έχουμε πολλά του Γυμνασίου και λόγω των υποχρεώσεων στο Λύκειο έχουμε λιγότερα.  Απαριθμούμε περίπου στα 87 κορίτσια στο σύνολό μας και λίγα αγόρια.

 Το προπονητικό team του ΓΑΣ ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των αθλητριών;

Βεβαίως και ανταποκρίνεται. Έχουμε  καταξιωμένους προπονητές, την κυρία Βασιλακάκη,  τον κύριο Σταυρόπουλο Γιάννη. Πλαισιώνονται και από μία βοηθό,  η οποία είναι και παίκτριά μας και αρχηγός της γυναικείας ομάδας την κυρία  Χατζόπουλου Δήμητρα. Αυτό που έχουμε σαν εικόνα και μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητος στο χρονικό σημείο που βρισκόμαστε, πέρα από το μισό της χρονικής περιόδου, είναι ότι το βόλεϊ ανθίζει στην Αλεξάνδρεια. Αυτό κρατήστε το. Θα μου το κάνετε ερώτηση μετά από 10 μήνες .

 Ευχαριστώ.

Δείτε περισσότερα στη συνέντευξη που ακολουθεί…

Δηλώσεις κάνει ο έφορος του τμήματος ΒόλεΪ του ΓΑΣ Αλεξάνδρεια , Παπαδήμας Γιώργος, για τους αγώνες που έγιναν του Σαββατοκύριακου 23/24-2-2019

Posted by Giannis Zinas on Monday, February 25, 2019