Για την 16η Αγωνιστική της Α2 Ερασιτεχνικής της ΕΠΣ Ημαθίας η ομάδα του ΠΑΟ Παλατιτσίων υποδέχθηκε την ομάδα της Α.Ε Σχοινά σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της αγωνιστικής.

Ρεπορτάζ:Μανώλης Πεχλιβανίδης

Πάθος, δύναμη, ένταση, εναλλαγή συναισθημάτων και 5 γκολ ήταν το σκηνικό του σημερινού αγώνα.

Καλύτερα μπήκε στον αγωνιστικό χώρο η ομάδα του Σχοινά που παρατάχθηκε με αρκετές ελλείψεις φέρνοντας σε αρκετά δύσκολη θέση των τεχνικό της ομάδας,ωστόσο αυτό έδωσε την ευκαιρία σε αρκετούς νεαρούς παίχτες που δεν είχαν χρόνο συμμέτοχης να αγωνιστούν.Πρώτη μεγάλη στιγμή μόλις στο 5΄για τους φιλοξενούμενους με τον Τσιπλάκη να χάνει μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν σε δυνατό σουτ ο τερματοφύλακας του ΠΑΟ Τότσκας πραγματοποίησε μια θαυμάσια απόκρουση.Δεν δημιουργούσαν κίνδυνο οι γηπεδούχοι που παρουσιάστηκαν χωρίς καθαρό μυαλό και με αρκετά λανθασμένες μεταβιβάσεις, δώσαν την ευκαιρία στην ομάδα του Σχοινά να επικρατήσει πλήρως κυρίως στην μεσαία γραμμή. Η δεύτερη ευκαιρία ανήκει και αυτή στους φιλοξενούμενους με τον Μαραγκό στο 22΄ να πιάνει ένα μακρινό σουτ χωρίς να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα που αντέδρασε χωρίς κανένα πρόβλημα. Στο 26΄ ο Κωτούλας έβγαλε ωραία σέντρα μετά από εκτέλεση φάουλ αιφνιδιάζοντας τους αμυντικούς του ΠΑΟ χωρίς ωστόσο να μπορούν οι επιθετικοί της ομάδας να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Χωρίς τελική μέχρι το 42΄ για την ομάδα του ΠΑΟ, που σε εκείνο το σημείο λίγο έλειψε να ανοίξουν το σκορ κόντρα στην ροή του παιχνιδιού. Ο Τσανασίδης σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Τσιούπρο με ωραία κάθετη πάσα στην μικρή περιοχή βγάζοντας τον συμπαίκτη του τετ α τετ με τον Βρεττό και με τον Τσίουπρο να στέλνει την μπάλα λίγο έξω από τα δοκάρια της ομάδας του Σχοινά χάνοντας μοναδική ευκαιρία να βάλει την ομάδα του σε θέση οδηγού. Η ομάδα που δικαιούταν το γκολ βάση ευκαιριών και εικόνας ήταν του Σχοινά και αυτό έγινε. Στο 45΄ ο Θεοδώρου με ωραίο άπιαστο σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή άφησε άγαλμα τον Τότσκα και σημείωσε το 0-1.

Το πρώτο 45΄ ήταν μέτριο χωρίς πολλές συγκινήσεις, περιμέναμε λίγο πολύ μια από τα ίδια στην επανάληψη και ευτυχώς δεν δικαιωθήκαμε. Φάσεις, ένταση, διαμαρτυρίες, αποβολές, εναλλαγές συναισθημάτων και κυρίως πολλά γκολ.

Στο 4΄ η ομάδα του Σχοινά δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή δείχνοντας ότι και στο δεύτερο ημίχρονο θα επικρατήσει πλήρως και έτσι ήταν ή μάλλον κάπως έτσι. Ο Μαραγκός λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα τέρματα για την ομάδα του όταν σε απευθείας εκτέλεση φάουλ ανάγκασε τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να διώξει με υπερένταση. Κάτι που δεν έκανε στο 4΄ ο Μαραγκός, δημιούργησε ο ίδιος  στο 8΄ όταν από απευθείας εκτέλεση φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή ο Περνετζής με ωραία κεφάλια από κοντά σημείωσε το 2-0.Πανυγηρισμοι από τους φιλοξενούμενους, προβληματισμός και στεναχώρια από τους γηπεδούχους. Περιμέναμε την αντίδραση των γηπεδούχων που μέχρι το 65΄ δεν δημιουργούσαν και δεν απειλούσαν και αυτή ήρθε με πολύ εκκωφαντικό τρόπο . Η αρχή έγινε στο 67΄ όταν ο Τσιούπρος έχασε την πρώτη καλή στιγμή της επανάληψης όταν σε δυνατό σουτ μέσα από την μικρή περιοχή ανάγκασε τον Βρεττό να κάνει αισθητή την παρουσία του για πρώτη φορά. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την εντύπωση ότι όλα τελείωσαν με τον Τσιούπρο και την παρέα του να έχουν διαφορετική άποψη. Στο 72΄ μετά από τριπλή προσπάθεια των γηπεδούχων ο Κακαγιάννης βρήκε την λύση και με κοντινό πλασέ νίκησε τον Βρεττό. 5΄αργότερα και στο 77΄ ανέλαβε δράση ίσως ο καλύτερος παίχτης του γηπέδου, ο Τσιούπρος οπού με διαγώνιο δυνατό σουτ σημείωσε την ισοφάριση. Σαν να μην έφτανε αυτό για την ομάδα του Σχοινά ο ίδιος παίχτης στο 86΄ με σχεδόν πανομοιότυπο τρόπο σημείωσε το δεύτερο προσωπικό και τρίτο για την ομάδα του κάνοντας το 3-2.Έντονο το κοντράστ συναισθημάτων από της δυο ομάδες με διαφορετικά συναισθήματα αυτή την φορά. Πανηγυρισμοί και χαμόγελα από τους γηπεδούχους, προβληματισμός και στεναχώρια για την ήττα και με τον τρόπο με τον οποίο αυτή ήρθε από τους φιλοξενούμενους.

ΜVP Αγώνα(Τσιούπρος Δημήτριος):Το πίστεψε πήρε την ομάδα του από το χέρι μετά από το 70΄και με δύο προσωπικά τέρματα την οδήγησε στην ολική ανατροπή.

Συνθέσεις ομάδων:

ΠΑΟ ΠΑΛΑΤΙΤΣΙΩΝ (ΛίολιοςΔημήτριος):                 Τότσκας,Μοσχόπουλος,Νικολλί,Αργυρόπουλος,Τσανασίδης,Κακαγιάννης Σ.,Μπέγκολλι (69΄ Φείμ),Τσαπράνης,Τσιούπρος,Κακαγιάννης Β.,Δημούλτσης Κ.,

Α.Ε Σχοινά (Tάσος Χουρσουζίδης):                                                                                      Βρεττός,Κουκλάς Ν (78΄ Παπαδόπουλος Δ.),Μαραγκός,Κίτσας Ε.,Θεοδώρου Ε.,Κουκλάς Π.,Κωτούλας,Δουδούκης,Περνετζής(78΄Κατσάρας),Τσιπλάκης,Παπαδόπουλος Φ.,

Διαιτητές(ΝΑΤΣΙΟΥΡΑΣ-ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ-ΓΚΟΓΚΑΣ):Αρκετά καλή διαιτησία χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα,με την μοναδική ένσταση να είναι η αποβολή του Στοΐου Αντώνη, παράγοντα και παίχτη(λύση ανάγκης λόγω απουσιών) της ομάδας του Σχοινά να είναι αρκετά τραβηγμένη.

Στα θετικά:Ένα παιχνίδι που τα είχε όλα και άφησε ικανοποιημένους τους λιγοστούς φίλους των δυο ομάδων που το παρακολούθησαν.

Στα αρνητικά:Αρκετά νεύρα και από της δυο πλευρές, χωρίς ωστόσο να είναι αυτό ικανό να χαλάσει την εικόνα του παιχνιδιού.