Μέσω της επίσημης σελίδας της Ακαδημίας του ΑΓΙΑΞ ΗΜΑΘΙΑΣ στο facebook ο υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής Χρήστος Ζαρογιάννης ανακοίνωσε την φιλοσοφία και τον τρόπο λειτουργίας της ακαδημίας.

Αναλυτικά:

Εν όψει της έναρξης του 2ου έτους λειτουργίας, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε για τη φιλοσοφία του προγράμματος και λειτουργίας της ακαδημίας μας.

Τα παιδιά σας και έμμεσα παιδιά μας θα έχουν και φέτος την ευκαιρία να αθληθούν, να παίξουν και να διασκεδάσουν, να κοινωνικοποιηθούν ερχόμενα σε επαφή με άλλα παιδιά, να διαμορφώσουν ένα σύστημα αξιών και αρχών, να αποκτήσουν αυτοπειθαρχία και να αναπτύξουν το αίσθημα της υπευθυνότητας, να μάθουν να αγωνίζονται σε ομαδικό επίπεδο, να υπόκεινται σε κανόνες τους οποίους θα σέβονται και να εφαρμόζουν το <<ευ αγωνίζεσθαι>> , να αναπτύξουν τις φυσικές και τεχνικές τους αρετές και να γνωρίσουν από κοντά ποδοσφαιριστές πρότυπα. Γονείς, να είστε ήσυχοι για τα παιδιά σας, θα βρίσκονται σε ένα όμορφο και ασφαλές περιβάλλον κάνοντας αυτό που λατρεύουν, θα αποτραβηχτούν από άλλες επικίνδυνες η βλαβερές δραστηριότητες!


Η προστασία και η ασφάλεια των παιδιών είναι υψίστης σημασίας για εμάς. Για το σκοπό αυτό, έχουμε καταρτίσει έναν κώδικα συμπεριφοράς για τα παιδιά, τους γονείς και τους προπονητές ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε μορφής κακοποίηση.


Παράλληλα, ο ρόλος των γονιών είναι πολύ σημαντικός τόσο στην ένταξη του παιδιού στη φιλοσοφία λειτουργίας της ακαδημίας όσο και στη διαμόρφωση της αθλητικής του ταυτότητας και συμπεριφοράς. Οι γονείς διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών καθώς λειτουργούν ως πρότυπό τους.
Θα πρέπει λοιπόν οι ίδιοι να δίνουν το καλό παράδειγμα και να τηρούν τους κανόνες.

Σε γενικές γραμμές από τους γονείς απαιτείται:

– Να ενθαρρύνουν το παιδί να μάθει ποδόσφαιρο αλλά σε καμία περίπτωση να μην το πιέζουν επίμονα όταν εκείνο δείχνει αρνητικό σε μία τέτοια προοπτική.

– Να έχουν πάντα κατά νου, ότι ο σκοπός της δραστηριότητας είναι η διασκέδαση και όχι το αποτέλεσμα. Θα πρέπει λοιπόν να χειροκροτούν τις προσπάθειες όλων των παιδιών και να τα ενθαρρύνουν κατά τη διάρκεια του αγώνα.

– Να βοηθούν το παιδί τους να αποκτήσει σωστή αθλητική παιδεία και να τα υποστηρίζουν ψυχολογικά ώστε να παρουσιάσει σταθερή βελτίωση στις φυσικές και τεχνικές αρετές του.

– Να αναφέρουν στους προπονητές οποιοδήποτε ζήτημα του παιδιού η κάποια ανησυχία που ενδέχεται να έχουν.

– Έχουν την ευθύνη για τη μετακίνηση των παιδιών αλλά και τη συμμετοχή τους στα προγράμματα άθλησης. Στην περίπτωση ταξιδιού για τους σκοπούς ενός αγώνα η μιας διοργάνωσης οφείλουν να δηλώσουν εγγράφως τη συναίνεσή τους.

Το ποδόσφαιρο δίνει ζωή και χαμόγελα, απολαύστε το…

Σας ευχαριστώ πολύ εκ μέρους όλων των προσώπων της ακαδημίας μας Χρήστος Ζαρογιάννης…