Ο προπονητής του Ολυμπιακού Λουτρού,  Παγγούρας Σάκης,  μίλησε στο epilogesnews για την  εντός έδρας νίκη της ομάδας του με 7-1  επί του Εθνικού Ράχης για το κύπελλο της ΕΠΣ Ημαθίας.

Η δική μας ομάδα έδειξε ότι ήταν ανώτερη. Ο όμιλος της Αλεξάνδρειας έχουν καλύτερες δυναμικότητας ομάδες από τον άλλο όμιλο. Φάνηκε η διαφορά μας. Με οποιαδήποτε ομάδα κι αν παίζαμε από τον άλλο όμιλο θα περνούσαμε. Επαληθεύτηκαν αυτό που είχα πει στον  Μανώλη Πεχλιβανίδη.

Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας σας;

Ο Πρώτος στόχος είναι να μπούμε στην τετράδα. Πιστεύω ότι έχουμε τις ικανότητες να το καταφέρουμε,  εάν μπορέσουμε να πάρουμε μία από τις δύο προνομιούχες θέσεις. Στην αρχή της σεζόν όταν έγινε η προετοιμασία της ομάδος είχαμε πει ότι πρωταρχικός στόχος είναι το πρωτάθλημα. Τώρα για αυτό προσπαθούμε,  να αλλάξουμε κατηγορία. Έχει τέσσερις ισάξιες ομάδες και πέντε και έξι θα έλεγα,  θα πρωταγωνιστήσουν για τις δύο προνομιούχες θέσεις. Οι ομάδες αυτές είναι ο ΠΑΟΚ Κουλούρας που έχουμε παίξει και φιλικό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας,  με νεαρά παιδιά,  με εντυπωσίασαν. Έχουν φυσική κατάσταση καλούς προπονητές.

Ο Σταυρός είναι μία πολύ καλή ομάδα και βλέπω να υπάρχει πλουραλισμός στην επίθεση και σκοράρει η ομάδα.

Εμείς είμαστε μία καλή ομάδα,  ο Σχοινάς, το Καμποχώρι και το Νησέλι. Γενικά ο όμιλός μας έχει πολύ δυνατές ομάδες. Όποια ομάδα από αυτές ήταν στον άλλο όμιλο αβλεπί θα έλεγα ότι θα βγει κατηγορία.

Τελικά όπως αναφέρθηκες Σάκη Παγγούρα όλες οι ομάδες είναι ισάξιες και δυνατές.

Ίσως είναι το πιο δύσκολο πρωτάθλημα της τελευταίας δεκαετίας. Αυτό φάνηκε και στο παιχνίδι ανάμεσα στο Νησέλι και στο Καμποχώρι. Ήταν ένα αμφίρροπο ματς. Ίσως η πιο γυμνασμένη ομάδα να νίκησε,  δεν έχω αντίληψη,  δεν το είδα το παιχνίδι.

Το πρωτάθλημα της Β΄ ερασιτεχνικής έχει λίγες ομάδες και αυτό οπωσδήποτε είναι αρνητικό.

Γενικά όταν υπάρχει πρωτάθλημα με 10 ομάδες δεν επιτρέπονται τα λάθη. Εάν γυρίσουμε πίσω θα δούμε ότι είναι πολύ δύσκολα να καλυφθεί ένα παιχνίδι.  Θα έπρεπε να είχε περισσότερες ομάδες και οι δύο όμιλοι να γίνουν ένας. Όποιος μπορούσε να ακολουθήσει καλώς.  Να ήταν ένας όμιλος με 15 και 16 ομάδες και όσοι δεν μπορούσαν να πήγαιναν στη γ΄ κατηγορία.

Και με τα μπαράζ παιχνίδια θα υπήρχε  μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Έτσι ακριβώς, Έχουμε ξεκινήσει εδώ και ενάμιση μήνα την προετοιμασία. Οι ομάδες ματώνουν οικονομικά. Έρχονται παιδιά από άλλες περιοχές που συνέχεια τους τρώνε τα δρομολόγια. Έχουν οικογένειες. Δεν μπορούν να παρακολουθήσουν όλες τις προπονήσεις. Κάποιες ομάδες  δεν μπόρεσαν να κατέβουν. Σήμερα στον άλλον όμιλο δεν μπόρεσαν να κατέβουν τα Μονόσπιτα. Πριν μία εβδομάδα ήταν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Πήρε παράταση,  γιατί κάποιες ομάδες ήθελαν να συμπληρώσουν το ρόστερ τους.

Οι ομάδες της περιοχής της Αλεξάνδρειας είναι αδικημένες διότι θα μπορούσαν να εκπροσωπούνται με περισσότερες ομάδες στην επόμενη κατηγορία.

Έτσι γίνεται.  Δεν θα πω ότι γίνεται εις γνώσιν τους .  Οι ομάδες,  οι δικές μας,  φαίνεται να είναι πολύ δυνατές. Θα ήταν αδικία. Θα μπορούσα εγώ να βγω με μία άλλη ομάδα,  οποιαδήποτε. Θα ήταν αδικία για την τρίτη και για την τέταρτη ομάδα, γιατί βλέπουμε ομάδες που έχουν βγει από την άλλη κατηγορία θα είναι πολύ αδύναμη σε σχέση με τις ομάδες που έχουν ανέβει από το δικό μας τον όμιλο. Από εδώ ανέβηκε η Μελίκη και το Πλατύ , από τον άλλο όμιλο η Μαρίνα και η Αγία Βαρβάρα. Θα δείτε οι ομάδες που έχουν ανέβει από τον όμιλο της Αλεξάνδρειας θα έχουν μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών.

 Οι παράγοντες δε βγαίνουν να το πουν στη γενική συνέλευση της ΕΠΣ Ημαθίας.

Δεν θα έλεγα ότι είναι αποφασίζουμε και διατάζουμε. Το θέμα είναι ότι αν το βλεπαν λίγο πιο σφαιρικά,  πιο καλά , νομίζω ότι το πιο καλό πρωτάθλημα γίνεται όταν υπάρχουν κάποιες ομάδες που έχουν να προσφέρουν και μελλοντικά.  Βλέπουμε κάποιες ομάδες που είναι πυροτέχνημα και του χρόνου δεν θα κατέβουν καν να αγωνιστούν.

Σωστή η διατύπωση αλλά και οι παράγοντες δεν το θέτουν το θέμα αυτό.

Καθένας κοιτάει το σπίτι του. Εμείς από τη δική μας την πλευρά θα έλεγα, εάν μας είχε ζητηθεί η γνώμη μας, θα τη λέγαμε. Από τη στιγμή που δεν μας έχει ζητηθεί κάτι τέτοιο.  Εντάξει.  Καλά κάνει η Ένωση και δημιουργεί  αυτά τα πρωταθλήματα. Βλέπω ότι δεν θα είναι ανταγωνιστικό, γιατί  με την πρώτη αγωνιστική δεν κατέβηκε η ομάδα να αγωνιστεί.  Ξέραμε εκ των προτέρων ότι δεν θα δημιουργήσει ρόστερ.  Να πούνε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε το ρόστερ μας.  Κάποια άλλη ομάδα θα έπαιρνε τη θέση της. Είναι αδικία για κάποιες ομάδες και αναγκαστικά η ένωση παίρνει αυτές τις αποφάσεις.  Για μένα δικαιολογημένα, γιατί κάποιοι άλλοι από τις ομάδες δεν ξέρουν τι τους γίνεται.

Ευχαριστώ.

Ακούστε να δείτε από πρώτο χέρι τη συνέντευξη του Σάκη Παγγούρα