Όπως κάθε εβδομάδα έτσι και σήμερα Τετάρτη, ο μοναδικός, ανεπανάληπτος και καυστικός Τσικ, πιστός στο ραντεβού για ακόμη μία μέρα, κοντά σας στη συνέντευξη που ακολουθεί.
– Καλησπέρα Γιάννη. Πιστοί πάντα στο ραντεβού μας. Επειδή εμείς είμαστε στον ιδιωτικό τομέα και έχουμε ρεπό σήμερα, δεν έχουμε τα Σαββατοκύριακα, δουλεύουμε. Βγήκαμε σήμερα για να μπορέσουμε, να ενημερώσουμε το κοινό, να πούμε αλήθειες, να πούμε με το δικό μας μάτι, τι βλέπουμε, μία και εσύ και εγώ μαζί, λέμε αλήθειες. Το κάνουμε αυτό, που κάνουμε, γιατί το αγαπάμε και το κάνουμε ανιδιοτελώς. Δεν μας λέει κανένας τίποτα,τα λέμε, όπως τα βλέπουμε εμείς με την εμπειρία, που παίξαμε μπάλα, με την εμπειρία του δασκάλου, με την εμπειρία και των δυο μας. Κάνουμε κάτι, που νομίζω ότι αρέσει στους ιντερνετικούς φίλους, να τους χαιρετίσουμε,να ‘ ναι καλά. Να δώσουμε τους χαιρετισμούς μας στο φίλο μας, τον Σπύρο, τον Κοντοστέλιο, τον παικταρά, που παίζαμε μαζί στο Άργος Ορεστικό. Στο Σάκη, τον Παπαμανώλη, τον Ταξιδιάρη, τον Κώστα, τον φίλο μου και χωριανό μου, το Χρήστο, τον πρώην ελικόπτερα, συνταξιούχο, που βγήκε στα σαράντα. Εμείς θα βγούμε στα 60. Τι να κάνουμε; Βέβαια δικαιολογείται, γιατί πετούσε, έκανε δύσκολο επάγγελμα: – Να ‘ σαι καλά. Μας ακούει και αυτός, Γιάννη! κάτω στο χωριό μου, εκεί στο Βόλο, στο Μεγάλο Μοναστήρι. Ήταν στο Στεφανοδίκειο, ο Σάκης, στα ελικόπτερα, συνταξιούχους, να είναι καλά. Από κει και πέρα, έχουμε να πούμε πάρα πολλά. Να πούμε Γιάννη! όλα είναι στραβά για μένα. Είχαμε το κύπελλο. Το κύπελλο, που είναι γιορτή του ποδοσφαίρου, το κύπελλο που είναι ο θεσμός, το κύπελλο που στην Ευρώπη όλοι παίρνουν τα εισιτήριά τους για να πάνε να δούνε τον αγώνα, να χαρούνε, όπως πάμε σε ένα θέατρο, όπως πάμε σε σινεμά. Έγινε ο αγώνας κεκλεισμένων των Θυρών, με περίπου 1.000 φιλάθλους. Κόντεψε ακόμα και εκεί, να έχουμε επεισόδια. Μιλάμε, ότι δεν μπορούμε να οργανώσουμε τίποτα, δεν μπορούμε σε αυτή τη χώρα που ζούμε, φίλε! Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, δηλαδή ποιος ο λόγος να γίνει ο τελικός; Όταν δεν μπορείς να είσαι στο γήπεδο, σε ένα γήπεδο χωρητικότητας 70 χιλιάδων και μόνο με χίλιους φιλάθλους. Ξέρεις, οι ποδοσφαιριστές πρέπει να έχουν τους φιλάθλους για να παίζουν καλύτερα. Θυμάσαι πώς γινόταν παλιά; Τριάντα πέντε χιλιάδες φίλαθλοι από τη μία μεριά και 35.000 από την άλλη. Δίπλα, όπως κάναν στην Αγγλία, τραγουδάνε! Αλλά εκεί, είναι άλλα πράγματα. Βέβαια τον τελικό τον πήρε ο καλύτερος, ο ΠΑΟΚ, χωρίς να παίξει το μεγάλο ποδόσφαιρο που περιμέναμε.
– Γιάννη να πούμε, ότι όλοι βρισκόμαστε σε ένα καζάνι και βράζουμε. Είναι ένα καζάνι η ελληνική κοινωνία. Δεν είναι μόνο, ότι δεν μπορούμε να οργανώσουμε έναν τελικό, αλλά γενικά σαν κοινωνία δεν υπάρχει οργάνωση, ένα πρόγραμμα, ένα σύστημα. Επομένως, εγώ το βλέπω φυσικό επακόλουθο, να συμβαίνουν αυτά και στο ποδόσφαιρο, γιατί δεν είναι κάτι ξεκομμένο το ποδόσφαιρο από την κοινωνία. Αυτό το λέμε, το ξαναλέμε. Παρόλα αυτά έχουμε απαιτήσεις, περισσότερες από αυτά που μπορούμε να κάνουμε.
– Έτσι είναι, όπως τα λες Γιάννη. Σε αυτή τη χώρα εδώ, αλλάζουμε τα ΑΦΜ, λες και είναι σλιπάκια. Παίρνουμε τα άρθρα, λες και είναι πασατέμπο. Αυτά δεν γίνονται σε προηγμένες χώρες. Πιάνω την Αγγλία, δεν υπάρχει! Εκεί φίλε τελείωσες! Τη Ρέιντζερς τη θυμάσαι στη Σκωτία; Τη΄ριξαν τέσσερις κατηγορίες κάτω και μιλάμε για μία Ρέιντζερς! Η Σέλτικ και Ρέιντζερς είναι δύο ομάδες, οι μεγάλες της Σκωτίας, την οποία δεν υπολόγισαν τίποτα. Χρωστάς εδώ; Χρωστάς εκεί! Τελείωσε, έπεσες. Εδώ βάζουμε μέσα χαρτοπετσέτες στους φακέλους και τους βάζουν στην άλλη κατηγορία και αν θέλουν πάνε και παίρνουν το ΑΦΜ, μπαίνουν σε άρθρα, τα οποία αυτά για μένα είναι να γελάς, είναι να γελάς φίλε! Είμαστε σε μία χώρα, που είναι να γελάς! Πώς να πάει αυτή η χώρα μπροστά, όταν παραδείγματος χάρη, ο Ηρακλής κατέβηκε να πάρει το ΑΦΜ του Μπέου, το ΝΠΣ Βόλου, όπως ξέρεις, δεν τα βρήκανε στα λεφτά. Τώρα ο Ηρακλής κοιτάει να πάρει το ΑΦΜ της Τρίγλιας και ούτω καθεξής. Μερικές φορές παρεξηγούμαστε και τα λέμε. Λέμε Σκούταρη Σερρών, δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα, ούτε με τον πρόεδρο, ούτε με τη διοίκηση, λέμε την πραγματικότητα, λέμε την αλήθεια. Αλλά τους κακοφαίνονται! Έτσι δεν είναι, φίλε Γαλανομάτη! Γιατί σου κακοφαίνεται! Σκούταρι Σερρών δεν λέγεται! Ή δες σ΄ αρέσει η αλήθεια! Μάλλον εσύ, επειδή δεν κάνεις δουλειά ανιδιοτελώς φίλε Γαλανομάτη, κοιτάς να τα οικονομήσει και καλά κανείς! Σε αυτή την κοινωνία όλοι κοιτάνε να τα οικονομήσουν. Δεν τους νοιάζει και γλύφουν και κάνουνε. Καλά κάνεις. Εμείς εδώ, επειδή δεν κοιτάμε να τα οικονομήσουμε, λέμε αλήθειες, για αυτό και μας γουστάρουν. Δεν θα σου κάνουμε τη χάρη, φίλε Γαλανομάτη!
– Βλέπω Γιάννη, πήρες φορά, τα λες κανονικά σήμερα. Έτσι πάντα τα λες, βέβαια σήμερα είσαι…
– Γιατί; Πότε; Δεν τα λέω! Πάντα τα ‘ λεγα. Στη ζωή μου ήμουνα γρήγορος. Στη ζωή μου έκανα πάντα γρήγορα πράγματα, εκτός από δύο, ξέρεις πάρα πολύ καλά, εσύ, να μην τα αναφέρω. Και σαν ποδοσφαιριστής ήμουν γρήγορος, ήμουν τριπλαδόρος, δεν πιανόμουν. Όσοι με γνωρίζουν, με θυμούνται.Γιατί να μην τα πω; Έχω ανάγκη κανέναν ή περιμένω να μου κόψει το 50 ευρώ;
– Έτσι είναι. Τώρα προεκλογικά πρέπει να σκεφτούμε το τι γίνεται, με τις υποψηφιότητες γενικά.
-Όλοι οι υποψήφιοι, κοπέλες, δεν έχω να κάνω τίποτα με αυτές, πάνε να βγάλουν μεροκάματο. Καλά κάνουν. Αλλά εγώ τα λέω στα ίσα, φίλε Γιαννη! Το ξέρεις, όσο μπορώ είμαι και ευγενής. Δεν θέλω να είμαι αγενής με τους ανθρώπους, τους δίνω να καταλάβουν, ότι αυτό που κάνετε, πρέπει να το υπηρετήσουν και να το αγαπάτε. Θα βγείτε! Αλλά θα κάνετε τίποτα για αυτό τον τόπο, για την τοπική κοινωνία της Αλεξάνδρειας, που μαστίζεται από πολλά προβλήματα; Τα ξέρουμε άλλωστε, να μην τα αναφέρουμε. Εμείς τώρα μιλάμε αθλητικά. Το πολιτικό κομμάτι το ξέρουμε. Βλέπουμε τι γίνεται αυτή τη στιγμή. Ανοίγεις εφημερίδες και βλέπεις φάτσες. Σου λένε, καλημέρα, ενώ άλλες φορές δεν σου λέγανε, δεν σου μιλούσανε,αλλά έτσι είναι η κοινωνία. Η πείρα, η ζωή και τα χρόνια μου δίδαξαν πάρα πολλά πράγματα. Όταν θα πάω στην κάλπη, θα ξέρω τι να ψηφίσω. Από κει και πέρα, αναδιαρθρώσει μπορεί να μην έχουμε, ο κύριος Βασιλειάδης, δεν ξέρω τι έγινε, ότι μπορούν να τα πάρουν πίσω πάλι. Βγαίνει ο Θεσπρωτός και ο Ιωνικός. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει και ο αγώνας Καλαμάτα – Διαγόρας. Βλέπω την Καλαμάτα να βγαίνει. Πήρε θετικό αποτέλεσμα στο Διαγόρα. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει, δηλαδή είμαστε στην Ελλάδα και δεν ξέρουμε τι γίνεται και πως οδεύουν τα πράγματα.
– Πώς το λες εκείνο Τσικ; » Είσαι Ελλάδα, είμαστε Ελλάδα «
– Είμαστε Ελλάδα φίλε, αυτό είναι. Δεν ξέρεις τι σου συμβαίνει. Τι θα σου συμβεί και δεν ξέρεις τι να κάνεις. Προγραμματίζεις να κάνεις κάτι, δηλαδή όπως την οικογένειά σου. Εσύ ξέρεις τα ‘χεις και παίρνεις τα 1000 τα 1.200 τα 800 Ευρώ και προσπαθείς να τακτοποιήσεις την οικογένειά σου, όπως πρέπει και ξαφνικά σου έρχονται πράγματα που βγαίνεις εκτός προγράμματος.
– Και όλα αυτά συνθέτουν το παζλ. Να μιλήσουμε και για την αναβολή του αγώνα Ροδοχώρι – ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας. Έγινε ένα ολόκληρο σίριαλ. Θα το δούμε, πώς θα το ζήσουμε τις επόμενες μέρες. Στο τοπικό ποδόσφαιρο βλέπουμε ότι δεν οδεύουμε καλά. Είδαμε ότι ο Αριστείδης, ο Ματσούκας, πήρε την ομάδα του από το γήπεδο , ο Εθνικός Κλειδίου έφυγε από τον αγώνα, αποχωρεί τώρα το Ροδοχώρι. Τι γίνεται Γιάννη! Πού βρισκόμαστε! Τι κάνουμε!
– Εδώ θα πω κάτι, στο τοπικό όσο και παντού, δεν ξέρω τι έγινε. Θα συνεδριάσει, αύριο Πέμπτη της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ημαθίας, η πειθαρχική επιτροπή, για να αποφασίσει την τύχη του αγώνα Ροδοχώρι – ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας. Από κει και πέρα, εμένα μου αρέσουν οι αγώνες να κερδίζονται μέσα στα γήπεδα. Δεν ξέρω τι γίνεται; Καλό είναι να γίνει ο αγώνας. Από κει και πέρα στο άλλο μπαράζ, δίκαια η ομάδα των Τρικάλων κέρδισε, γιατί για μένα, δίκαια βγήκε πρώτη η ομάδα των Τρικάλων. Διαθέτει ένα πάρα πολύ καλό σύνολο με παλιούς και νέους ποδοσφαιριστές, με εμπειρία, νιάτα και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Με έναν πολύ καλό προπονητή και με μία διοίκηση που είναι πιστοί. Πήγε και κέρδισε μέσα στο γήπεδο της Νικομήδειας, τη Νάουσα με 2-1, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ. Έχει το πλεονέκτημα έδρας, που θα γίνει στα Τρίκαλα. Περιμένουμε τι θα γίνει ο αγώνας Ροδοχώρι – ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, γιατί μπορεί να κερδηθεί και στα χαρτιά.
– Πάντως υπάρχει γενικότερο ενδιαφέρον για το πρωτάθλημα, όπως έχουν γίνει τα μπαράζ. Να θυμηθούμε, ότι εμείς μιλούσαμε πριν από 10 χρόνια για μπαράζ, όταν ήταν η προηγούμενη διοίκηση.
– Να σου πω κάτι, όμως, για μένα πολύ καλά γίνονται τα μπαράζ, διότι αυτά τα λέγαμε. Λέγαμε πολλά για γιατρούς και διάφορα. Θα πω όμως κάτι, για να μη γίνονται οι κουμπαριές και τα αγαπησιάρικα. Παρακαλάνε οι ποδοσφαιριστές. Έχουμε παίξει μπάλα και σε μένα μου έχουν τύχει. Να αναφέρουμε το Σαρακηνό, που ήθελε να σωθεί. Από κει συντοπίτες του Βόλου. Εγώ ήθελα να βγει ο Σαρακηνός. Κάπου υπήρχε το συναίσθημα, κάπου υπήρχαν οι ποδοσφαιριστές και χάνεις, όχι με χρήματα, λόγω αισθημάτων. Έχεις ποδοσφαιριστές, φίλους. Μιλούσα μιά και μου το έθεσες με το Λάκη, τον Μπακάλη, τον παλιό τερματοφύλακα της Νίκης Βόλου, πού είναι τώρα προπονητής του Θησέα Αγριάς. Μιλούσαμε και θυμόμαστε τα παλιά και οι δύο, τότε είχε παικταράδες. Τώρα λέει, αυτή τη στιγμή, βγαίνουν ψεύτικοι ποδοσφαιριστές, δεν υπάρχουν ποδοσφαιριστές, δεν υπάρχει τίποτα. Στην πρώτη κατηγορία, παντού υπήρχαν ποδοσφαιριστές, έχει δίκιο. Θέλω να σου πω, πολύ καλά γίνονται τα μπαράζ, αλλά εγώ θα ήθελα στα μπαράζ αυτά, το πλεονέκτημα έδρας να έχει δύο αποτελέσματα, και την ισοπαλία και για νίκη.Ο γηπεδούχος να έπαιζε για δύο αποτελέσματα νίκη και ισοπαλία.
– Είναι γεγονός , ότι θα τα δει τα προβλήματα αυτά η ΕΠΣ Ημαθίας και φαντάζομαι , θα λυθούν. Μην ξεχνάμε και στην ουρά της βαθμολογίας, η διάφορα βαθμολογίας ήταν 12 βαθμούς και έπαιξαν αγώνα μπαράζ, ενώ λογικά θα πρέπει να υπήρχε ένα όριο.
– Συμφωνώ να υπήρχε ένα όριο βαθμολογίας, διότι αυτό ήταν λίγο άδικο για τις ομάδες για να παίξουν μπαράζ
– Επομένως η τωρινή διοίκηση θα λάβει υπόψη αυτά τα οποία βγαίνουν από την πείρα και από την εφαρμογή των play off και play out. Να γίνεται όπως και στη Β΄ κατηγορία. Ας ελπίσουμε, ότι θα δούμε θετικά αποτελέσματα και να θυμηθούμε Γιάννη λίγο τα παλιά, όταν αναφερόμασταν σε αγώνες μπαράζ και μας έλεγαν τότε, ότι οι παράγοντες δεν θέλουν.
– Μας λέγαν, ότι κάναμε αντιπολίτευση και πόλεμο. Ξέρεις ποιον; Τον Καραμελίδη. Μας λέγανε, ότι εσύ και εγώ τον κάναμε πόλεμο, μας είχανε… θυμάσαι κιόλας… θα το πω, κάπου μας είχαν βάλει… να το πούμε στον αέρα… να το πούμε… θα το πω….Γιατί να μην το πω; Στην εκπομπή που κάναμε, ‘θελαν να μας την κόψουν, αν θυμάσαι, το θυμάσαι πάρα πολύ καλά. Εσύ από ευγένεια δεν θέλεις να το πεις. Εγώ, πιο εκρηκτικός το λέω φίλε Γιάννη! Ο φίλος μας, ο Σάκης και αυτός είναι μία ψυχή αλήθειας. Για αυτό, εμείς πάντοτε, όταν μου λες για τους συνεργάτες σου, μου λες θέλω εκείνον να συνεργαστώ, όταν το κρίνω εγώ, ότι είναι παλίκαρος, ντόμπρος και καλό παιδί. Εμείς οι τέσσερις, που κάναμε την εκπομπή τότε, ήταν ο Σίμος, ο Τάμογλου, ο Σάκης, εσύ και εγώ. Λέγαμε την αλήθεια και σε μερικούς τους κακοφαινόταν. Δεν πειράζει. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ, από κει και πέρα, σου είπα, εμείς δεν το κάνουμε για τα λεφτά, το κάνουμε ανιδιοτελώς, δεν μου λες τίποτα, δεν σου λέω τίποτα, ότι μου λέει η εμπειρία μου, αν μου πεις τίποτα, Θα σε βρίσω και θα σηκωθώ και θα φύγω.
– Είναι γεγονός, έχουμε μήνυμα από τον Γκόγκιτς και λέει: «Αρχοντα τσικ εργαλείο Εισουν στα νιάτα σου»
– Ο Γκόγκιτς είναι παικταράς. Τον έχω πει. Τον αγαπώ και τον εκτιμώ σαν ταλέντο. Τον έχω ονομάσει ο Μέσι της Ημαθίας. Άλλοι παίζουν μπάλα τώρα και τρώνε ψωμί. Δεν έφαγε ψωμί ο Γκόγκιτς από το ποδόσφαιρο, αν είναι δυνατόν! Είχε άλλα ελαττώματα. Ο Γιώργος, το θέμα είναι ότι αυτό το παιδί και ο αδερφός του, ήταν ταλέντα μεγάλα. Ο Γκόγκιτς είναι παικταράς. Έπρεπε να φάει ψωμί από το ποδόσφαιρο, αλλά δυστυχώς δεν έφαγε ψωμί από το ποδόσφαιρο και τρώνε άλλοι, οι οποίοι δεν είναι ταλέντα. Είχαν δηλαδή, λιγότερα προσόντα από τον Γκόγκιτς. Τι να λέμε! Να κρυβόμαστε! Δεν είναι γιος μου ο Γκόγκιτς. Εγώ τον γιό μου, τον είχα πει τότε, θυμάσαι1 Δεν αξίζεις αγόρι μου για μπάλα! Φύγε. Μην ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο. Τι να πω, επειδή είναι γιος μου, επειδή είναι ξάδερφός μου; Είναι καλός ο Γκόγκιτς, είναι παικταράς. Ο αδερφός του ο Ευγένης ήταν παικταράς. Μου έλεγε ο Καραΐσκος, για τον Ευγένη, ο Βασίλης Καραΐσκος, ο παλιός ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Βόλου και του ΟΦΗ, όσοι θυμούνται τον παικταρά, αυτόν που είχε παίξει στον Παναθηναϊκό, τον είχε λέει ποδοσφαιριστή. Είπε ο Καραΐσκος, ο Βασίλης, για την Ευγένη , ότι ήταν παικταράς. Ο Γκόγκιτς τα ίδια, αλλά τι να κάνεις όμως φίλε! Γιωργο! Δεν έφαγες ψωμί από το ποδόσφαιρο. Τι να σου κάνω; Φταις εσύ. Τα ελαττώματα που έχει και πολλές φορές βγαίνουν και είναι αρνητικό, για τον ίδιο. Αδίκησε τον εαυτό του, δεν μπορεί, έχει νεύρα και εγώ έχω νεύρα, κάπου δηλαδή, συγκρατιόμουνα. Εντάξει είναι παικταράς. Καταρχήν δεν μπορεί να τον πιάσει αντίπαλος, δεν μπορείς τον Γκόγκιτς να τον βάλεις με έναν αμυντικό και να τον πιάσει. Βάλ΄τον όποιον θέλεις. Θα του ξεφύγει. Είναι παιχταράς. Τα ‘ χω πει αυτά. Τα ΄χω πει, χρόνια τώρα. Τα λέω. Είναι κρίμα όμως, που δεν έφαγε ψωμί από το ποδόσφαιρο, έχουν φάει τόσοι και τόσοι. Γιατί να μην έτρωγε και αυτός; Φτωχόπαιδο είναι! Τέλος πάντων! Τι να πω!
– Ναι. Γιαννη λες κάποια πράγματα και είσαι δέκα χρόνια μπροστά.
– Τα λέμε, ρε φίλε Γιάννη, και τι έγινε, αν είμαστε 10 χρόνια! Πρώτα τα λέμε, για την αγάπη που έχουμε για το ποδόσφαιρο. Περάσαμε από αυτό το μετερίζι. Φάγαμε τα μούτρα μας. Σακατευτήκαμε. Κάναμε πολλά λάθη σαν ποδοσφαιριστές. Εγώ ήμουν ποδοσφαιριστής νευρικός. Τώρα λέμε αυτά, που κάναμε εμείς! Συμβουλεύουμε άλλους τώρα!
– Να ‘ ταν τα νιάτα δύο φορές!
-Σίγουρα, θα ήταν και διαφορετικά. Σίγουρα φίλε! Όταν είσαι νέος, σκέφτεσαι διαφορετικά και όταν φτάνεις στην ηλικία που είμαστε τώρα, σκέφτεσαι διαφορετικά. Δυστυχώς! Μακάρι! να είχα το μυαλό που έχω τώρα, να το είχα τότε, που ήμουν 18 χρονών. Σκεφτόμουν διαφορετικά!
-Άκου τι λέει ο Γκόγκιτς: «Δεν είχαμε μυαλό τσικ Αλλά ούτε μπαμπά με λεφτά να λαδοση γιατί αν δεν λαδονης δεν πεζεις όπως έγινε το ποδόσφαιρο ετσι τσικ»
– Συμφωνώ, για αυτό που λες. Συμφωνώ, έπρεπε να έχει κάποιο μάνατζερ. Δεν είχε τα λεφτά. Έχει δίκιο. Συμφωνώ και σε αυτό που λέει. Πρέπει να έχεις τον μάνατζερ. Γιατί όλα σήμερα κινούνται από τους μάνατζερ. Ο μάνατζερ πάει και τα κάνει όλα. Ξέρει! Έχει τα βιντεάκια, λανσάρει το προϊόν. Έχει δίκιο σε αυτό ο Γιώργος. Πιστεύω να έχουν αλλάξει τα πράγματα, αλλά εγώ πιστεύω, ότι φταίει και ο χαρακτήρας του. Ήταν ταλέντο, φοβερός παικταράς. Τον ξέρουν όλοι και στο Βόλο τον ξέρουνε και όλοι μου μιλάνε για τον Γκόγκιτς. Εγώ θα έλεγα ότι είναι μία δικαιολογία. Έχει ελαττώματα, που πολλές φορές τον έχουνε κάνει στιγματίσει. Πρέπει να είναι συγκρατημένος. Πέρα από αυτό, χρειάζονται οι ποδοσφαιριστές αυτοί, για να ομορφαίνουν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Χρειάζονται αυτοί οι παίκτες. Υπάρχει ο Πέϊκος, λέω ένα όνομα. Υπάρχει και ο Κιρκιλιανίδης. Υπάρχει ο Ιωακειμίδης. Υπάρχει ο Ευγένης, ο Κίτσας στην Αγκαθιά. Όλοι αυτοί, πρέπει να ομορφαίνουν το ποδόσφαιρο, να είναι πόλος έλξης για τους φιλάθλους.
– Πρέπει να πω, ότι είναι αρκετοί ποδοσφαιρόφιλοι που μας παρακολουθούν, σύμφωνα με αυτά που βλέπω στην οθόνη του υπολογιστή μου. Να αναφέρουμε κάτι για τις ακαδημίες αυτή την εποχή γίνεται οργασμός.
– Υπάρχουν και αρκετοί φίλοι που βλέπουν από το Βόλο, αλλά δεν στέλνουν μηνύματα, τα βλέπουν και ακούνε και μου λένε, ότι τα λέτε πάρα πολύ καλά, να δώσεις συγχαρητήρια στον Γιάννη το Ζήνα και τα παιδιά που συνεργάζονται με το site. Όλοι έχουμε φίλους, εκεί μας παρακολουθούνε. Μιλούσα με τον Λάκη, τον Μπακάλη, μας παρακολουθεί ο Τσουκάλης, ο παικταράς, αν θυμάσαι που έπαιξε στη Λάρισα, Νίκη Βόλου, Σέρρες
– Θα ήθελα το σχόλιο σου για τις ακαδημίες, που κάνουν τουρνουά;
– Όλα αυτά τα τουρνουά, που γίνονται, μία χαρά είναι, κοινωνικό έργο επιτελούν όλοι. Είναι καλό αυτό. Βλέπεις τι γίνεται, με τις ανακοπές καρδιάς και μη μου πει εμένα κανένας ότι ο αθλητισμός δεν βοηθάει. Λέμε από τα 500 παιδιά θα βγει ένας, ας μη γελιόμαστε. Δεν βγαίνουν και πολλοί ποδοσφαιριστές σήμερα. Τα προβλήματα είναι πολλά. Ίσως να είναι φορτωμένα τα παιδιά με πολλά φροντιστήρια, Αγγλικά, Γαλλικά και πιάνο. Ξέρω εγώ! Έχουν αλλάξει οι καιροί, αλλά αυτό είναι καλό, αποτρέπουν τα παιδιά από τα τσιγάρα, τα ναρκωτικά και είναι πάρα πολύ καλό αυτό που κάνουν, είναι υγιέστατα τα παιδιά, είναι μία χαρά. Μαθαίνουν στην αρένα της ζωής, που θα βγούνε να είναι δυνατοί, να μην είναι μαμόθρεφτα.
– Ο Σάκης, ο Γκέσκος στέλνει μήνυμα και λέει: » Μπραβο Γιαννη για ακομη μια φορα για αυτο που προσφερεις ποδοσφαιρικα και οχι μονο και τους χαιρετισμους μου στον αληθινο Τσι꨻ . Ο Κωνσταντίνος ο Ζαντίδης ο δάσκαλος, στέλνει μήνυμα και λέει: » γεια σου Γιάννη χαιρετισμούς στον τσι꨻
– Δύσκολο επάγγελμα. Το θέμα είναι, να είναι καλά και ο φίλος μας ο Σάκης, ο Γκέσκος, που τώρα κατεβαίνει στην αρένα την πολιτική. Είναι ένα γνήσιο παλικάρι και πιστεύω ότι θα βγει και θα βοηθήσει εκεί την παράταξη του Κουτσογιάννη. Να είναι καλά και ο φίλος μας ο Σάκης. Έχουμε δώσει αγώνες φίλε με το Σάκη και με το Σίμο
τον Τάμογλου και με σένα Γιάννη, για αυτό και εμείς είμαστε αγαπημένοι και δεν αλλάζουμε εύκολα. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε φίλε και πάντα να ξέρεις κάτι ότι εμείς έχουμε σε επιτήρηση τη συνείδησή μας. Πάμε το βράδυ να κοιμηθούμε και η συνείδησή μας, μας επιτηρεί και μας λέει, ότι σήμερα ότι έκανες αυτό! Είπες μία κουβέντα κακή. Έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας.
– Ένα τελευταίο, σε πλησίασαν στις εκλογές για να κατέβεις σε ψηφοδέλτιο ή όχι!
– Εμένα! Όχι, γιατί ξέρουν ότι θα τους βρίσω.
– Θα ανανεώσουμε το ραντεβού για την επόμενη εβδομάδα. Ο ΤΣΙΚ πάντα αληθινός, καυστικός και αιρετικός. Γεια σου Γιάννη.
– Γεια σου.

Δείτε και ακούστε από πρώτο χέρι τη συνέντευξη ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ.