Ο ενοχλητικός, αυθόρμητος, αληθινός, ανατρεπτικός, παρορμητικός, εκρηκτικός ΤΣΙΚ μίλησε ξανά από αρκετό καιρό στο epilogesnews.gr.

Προτείνουμε να ακούσετε τον ΤΣΙΚ , γιατί έχει το δικό του μοναδικό τρόπο να εκφράζεται.

Είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση και κάπως έτσι ξεκίνησε η συνέντευξη:

Ο εκρηκτικός και παρορμητικός ΤΣΙΚ όταν λέει αλήθειες πονάει σε μερικούς. Θα πω πάλι αλήθειες , θα πω τι συμβαίνει στο  ποδόσφαιρο της Ελλάδος, στο κατατρεγμένο ποδόσφαιρο της Ελλάδος, στο φτωχευμένο ποδόσφαιρο της Ελλάδος, ποδόσφαιρο που για εμένα δεν υπάρχει.

Ερώτηση. Από πια άποψη φτωχευμένο; Έχουμε αρκετούς ποδοσφαιριστές που μπορούν να ανταγωνιστούν και τους ξένους. Δεν είναι το θέμα εάν έχουμε ή όχι ποδοσφαιριστές;

Έχουμε ταλέντα αλλά κάπου τα ταλέντα δεν αξιοποιούνται. Ίσως ν φταίνε και τα ταλέντα. Γιατί πολλές Ακαδημίες , εγώ δεν ξέρω τι γίνεται, είναι πολύ μη μου άπτου. Ξεκινάνε οι ποδοσφαιριστές και όταν είναι να παίξουν στον επαγγελματικό χώρο χάνονται.

Μήπως όλος ο ντόρος γίνεται από τις ίδιες τις  Ακαδημίες , όταν αναδεικνύουν κάποιο ταλέντο και τον χρησιμοποιούν σαν « κράχτη »για να αναδειχτούν και να προσελκύσουν παιδιά, και από κει και πέρα δεν μας ενδιαφέρει τίποτα.

Ίσως αυτό που λες. Δεν δουλεύουν πολύ. Δεν δουλεύουν όπως έξω. Θα πιάσουμε και θα μιλήσουμε εφ’ όλης της ύλης. Και για την Ά εθνική και για τη Β΄ Εθνική και για τη Γ Εθνική , θα μιλήσουμε και για έξω πώς γίνεται . Έναν πιτσιρικά εάν θα τον κρατήσουμε εδώ στην Ελλάδα να δουλέψει στις Ακαδημίες , ενδεχομένως θα χαθεί. Ενώ εάν φύγει Γερμανία, Αγγλία , Ισπανία θα αναδειχθεί. Πήραν τον Ρέτσο 22 εκατομμύρια . Κάτι είδαν και τον πήραν το Ρέστο. Εμένα προσωπικά δεν μου άρεσε ο ποδοσφαιριστής, αλλά είναι είκοσι χρονών. Κάποιοι ποντάραν,  κάτι βλέπουν παραπάνω από εμάς.

Μήπως παίζουν ρόλο οι «μανατζαραίοι» στο χώρο του ποδοσφαίρου και αναδεικνύουν ποδοσφαιριστές που ενδεχομένως δεν είναι της ανάλογης βαρύτητας ή υπάρχουν και άλλοι σαν και εσένα που είναι αρνητικοί για την αξία του Ρέτσου;

Ναι. Μερικοί «μανατζαραίοι» παίρνουν μερικά σποτάκια που οι παίκτες έχουν βάλει δέκα γκολ και τα παρουσιάζουνε στην τάδε ομάδα. Σε μία Αγγλική, Μάντζεστερ  Σίτυ, Γουέστ Χαμ για να μπορέσουν να δελεάσουν την ομάδα. Αλλά στην Αγγλία είναι αλλιώς τα πράγματα. Εγώ θα πω κάτι. Έχουν χαθεί πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές.  Φάγαν ψωμί πολλοί ποδοσφαιριστές που δεν έπρεπε να φάνε. Θα σταθώ στην περίπτωση του ποδοσφαιριστή  του Μάνου , ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ. Το παιδί αυτό άξιζε περισσότερα , από ότι είναι. Είναι πρώτος σκόρερ στον ΟΦΗ. Έχει βάλει δέκα τρία γκολ σε δεκατέσσερις αγώνες . Πραγματικά ο χρυσός όπου και εάν θαφτεί είναι δεν σκουριάζει. Έτσι είναι,  για μένα ο Μάνος, όπως είναι και ο Πασχαλάκης που είναι ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, που το παιδί πέρασε πολλά , που και αυτόν τον βλέπω να είναι σε πολύ καλή χρονιά. Τον βλέπω να παίζει και στην Εθνική Ελλάδας. Έχει τεράστια προσόντα. Ο Μίτρογλου πέρασε από πολλά στάδια, το παιδί τώρα αγωνίζεται στη Μαρσέιγ . Είναι τέτοιοι αυτοί οι ποδοσφαιριστές που με την αξία τους δείξανε τη  δύναμη και ψυχή. Η Βέροια έχει φάει τους ποδοσφαιριστές , τρώει τα παιδιά της. Άλλο τούτο. Τη βασίλισσα του Βορρά, ρίξαν την ομάδα , την διαλύσανε και τέλος. Αρχαναϊκός τα ίδια. Δηλαδή βλέπεις ένα πρωτάθλημα οι ομάδες που θα παίξουν με τη Βέροια θα πάρουν βαθμούς.

Παρορμητικέ και Αληθινέ Γιάννη, Μήπως είναι οι παράγοντες που παίζουν ρόλο και καθοδηγούν τα πράγματα ούτω ώστε να τρώει η Βέροια τα παιδιά της, η Αλεξάνδρεια , τα Τρίκαλα, γιατί  αποσκοπούνε πέρα από το ποδόσφαιρο σε κάτι άλλο;

Η Βέροια είναι επαγγελματικό σωματείο. Δεν έπρεπε να φτάσει εδώ που έφτασε. Τώρα ποιοι ευθύνονται , ας ψάξουν αυτοί. Εμείς τι να πούμε; Αυτοί αποφασίζουν και έχουν το μαχαίρι και το καρπούζι. Όλοι αυτοί που ασχολούνται σε επαγγελματικό επίπεδο. Βάζουν λεφτά. Όλοι οι πρόεδροι της Γ΄ Εθνικής έχουν ματώσει. Διαχωρίζουμε τη θέση της Β΄ Εθνικής , Ά Εθνική σε αυτές όλοι πάνε για τη «μαρμίτα». Όλοι θέλουν να κερδίσουν κανένας δεν θέλει να χάσει. Βλέπεις τι γίνεται με τον Παναθηναϊκό μία τεράστια ομάδα με παιχταράδες . Όσο ήταν οι Βαρδηνογιάννηδες μεσουρανούσε ο Παναθηναϊκός και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Μπήκαν άλλοι και τη διέλυσαν. Χρεοκόπησε ο Παναθηναϊκός. Αυτή τη στιγμή κινδυνεύει να πέσει ο Παναθηναϊκός στη Γ  Εθνική. Άμα τηρηθεί το  γράμμα του νόμου θα τον ρίξουν και στηρίζεται πολιτικά.  Πρέπει να πέσει, διότι χρωστάει παντού. Δεν έχει που την κεφαλή κλείνει. Από κει και πέρα απείλησε η nova,  ότι εάν του χρόνου ο Παναθηναϊκός δεν είναι στην Ά Εθνική θα μειώσουν τα ποσοστά και αυτό σημαίνει πολλά για τις άλλες ομάδες. Όπως για τον Απόλλων Αθηνών, Κέρκυρα, Λεβαδειακό που από τα έσοδα αυτά συντηρούνται οι ομάδες. Αλλιώς από πού θα πάρουν.

 Μιλάμε για επαγγελματικές ομάδες και επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Γιατί δεν μας κάνει εντύπωση όταν άλλοι επαγγελματίες . άλλα μαγαζιά κλείνουν και δεν μιλάμε με τέτοιο πάθος και αγανάκτηση. Όταν εμπορικά καταστήματα κλείνουν, γιατί να μη κλείσουν και ΠΑΕ όπως είναι και ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός και άλλες ΠΑΕ;

Συμφωνώ σε αυτό που λες. Βρήκαν τον κακόμοιρο τον Ηρακλή και τον ρίξανε. Αν και είμαι Παναθηναϊκός συμφωνώ να πέσει , πέρα όμως από όλα τα άλλα να τιμωρηθούνε και τα φυσικά πρόσωπα, να πάνε σε αυτούς που τα δημιουργήσανε. Ακούγεται ότι ο Παναθηναϊκός έχει χρέη 80 εκατομμύρια, δεν είναι τρελό ο άλλος να πάει να πάρει τα χρέη. Να πληρώσει τα 80 εκατομμύρια. Χρωστάνε σε όλους και πού δε χρωστάνε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ πλήρωσε τα χρέη και ανέλαβε την ομάδα. Τι γίνεται;

Ο Σαβίδης βάζει λεφτά. Είναι μία όαση στην έρημο για μένα. Τον γουστάρω πραγματικά τον άνθρωπο. Τον ΠΑΟΚ θα τον κάνει τεράστια ομάδα. Θα κάνει και το γήπεδο. Είναι μία όαση στην έρημο ο ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός δεν πάει καλά. Έχει και αυτός τα προβλήματα. Και η ΑΕΚ είναι μια καλή ομάδα. Ο άλλος  είναι σφιχτός,  ο Μελησανίδης. Έπεσε και αυτή με τόσα χρέη στη Γ΄ Εθνική και την πήρε καθαρή . Θα κάνει την Αγία Σοφία και θα είναι μια χαρά. Επειδή ο χρόνος είναι πολύτιμος θα μιλήσουμε για τη Γ΄ Ενική. Επειδή μιλάω και με άλλες ομάδες κάτω στο Βόλο, με φίλους μου, τον Αλμυρό Νόλου , με τον Ολυμπιακό Βόλου και τη Νίκη βόλου, με την ομάδα τυ Μπέου. Τα πράγματα είναι δύσκολα. Ο Αλμυρός έχει μπάζει 200.000 χιλιάδες Ευρώ μυ λέει ο φίλος μου ο Κώστας. Δεν γίνεται, εάν δεν πρωταγωνιστήσεις θα πέσεις. Οι ομάδες της Γ΄ Εθνικής, λες θα ξοδέψουν  όλες,  όχι κάτω από εκατό χιλιάρικα. Και η Νάουσα και η  Αλεξάνδρεια και τα Τρίκαλα που πέφτουν ξοδεύουν εκατό.  εκατό είκοσι χιλιάρικα. Είναι πάρα πολλά τα λεφτά. Οι πρόεδροι ματώνουν.

Ποιος είπε τους προέδρους να βάζουν τόσα λεφτά και να ματώνουν όταν σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας βλέπουμε να ανεβαίνουν οι ομάδες στη Γ’ εθνική και να υπάρχει αυτό το καθεστώς να σώνονται οι μισοί και οι άλλοι μισοί να πέφτουν. Ποιος έχει πει αυτούς τους παράγοντες να δώσουν χρήματα. Το ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από χρήματα ή από οργάνωση;

Αυτό που λες έχει δίκιο. Αλλά κάπου δεν έχεις δίκιο, όπως και να το κάνεις οι πρόεδροι χώνουν λεφτά. Ας πιάσω τα Τρίκαλα. Υπάρχουν οι ποδοσφαιριστές. Κάνουν πέντε και έξι φορές προπονήσεις την εβδομάδα. Πρέπει να είσαι στο γήπεδο. Πρέπει να είναι ο φροντιστής ,  φυσιοθεραπευτής, οι γιατροί. Μπορεί να πάθουν οι ποδοσφαιριστές κάποιο τραυματισμό, να κάνουν εγχείριση. Αυτά όλα είναι έξοδα. Οι ποδοσφαιριστές δεν είναι νηστικοί. Θα  πάνε να παίξουν,  θέλουν να φάνε και οι είκοσι  ποδοσφαιριστές, είναι τεράστια έξοδα. Όσο και να μην πληρώνουν τα έξοδα δεν είναι κάτω από εκατό χιλιάρικα.

Οι παράγοντες που ήθελαν να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο ήξεραν εκ των προτέρων. Τα έξοδα δεν δημιουργούνται τη τελευταία στιγμή. Ο σκοπός και ο στόχος ποιος είναι να αναδείξουν τα ταλέντα της περιοχής ή να αναδειχθούν οι ίδιοι;

Εγώ νομίζω ότι είναι η αγάπη για το ποδόσφαιρο. Όπως εσύ έχεις αγάπη με τα ιντερνετικά μέσα και ασχολείσαι, όπως και εγώ , έτσι και αυτοί έχουν αγάπη για το ποδόσφαιρο.

Θα ήταν καλά να μιλήσουμε με αυτούς τους παράγοντες και να μας πουν τις σκέψεις τους γι’ όλα αυτά. Εσύ τα λες με τον δικός σου τρόπο. Λες τις αλήθειες, αλλά ίσως να λέμε τη μισή αλήθεια και όχι ολόκληρη.

Τα πράγματα είναι δύσκολα. Δεν μπορείς να πορευθείς με πιτσιρίκια. Πάντα μέσα στον κορμό θα έχεις και πέντε έμπειρους ποδοσφαιριστές. Δεν μπορείς μόνο με μικρούς και να έχεις στόχους. Στα Τρίκαλα υπάρχει εμπειρία. Είναι ο Πετκάκης ,  Συμπεθέρης, ο Γκόγκιτς ξεχνάω και άλλους ποδοσφαιριστές και η Βέροια έχει τους δικούς της. Τα Τρίκαλα τζάμπα πέφτουν. Επειδή παρακολούθησα όλα τα παιχνίδια, έχασα ορισμένα λόγω της εργασίας γιατί εργαζόμαστε τις Κυριακές  και δεν μπορούμε να βρισκόμαστε  κάθε Κυριακή στο γήπεδο των Τρικάλων/ Είχαν μία κάμψη, αλλά δήξανε και καλά δείγματα ομάδας. Εάν  πέσουν τα Τρίκαλα θα πέσουν για ένα ή δύο βαθμοί, γιατί όπως είναι τα αποτελέσματα δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Από κει και πέρα είναι άλλη αίγλη να είσαι στη Γ΄ Εθνική και άλλη στην Α1.

Αίγλη έχει να σταθείς εκεί που μπορείς να σταθείς με τα δικά σου παιδιά της γύρω περιοχής. Εδώ δεν είδαμε τέτοιο παράδειγμα,  να έχουν οι ομάδες δικά τους παιδιά.

Για να μη μιλάμε μόνο για τα Τρίκαλα , η ομάδα της Αλεξάνδρειας ξόδεψε πολλά λεφτά. Έκανε στην αρχή ένα ξεκίνημα με όνειρα ότι θα πήγαινε στη Β΄ Εθνική. Και εγώ το είπα. Το μπάτζετ  που είχε η ομάδα της Αλεξάνδρειας και το παικτικό υλικό , έλεγα ότι μπορεί να πάει στη Β΄ Εθνική. Στο ποδόσφαιρο ποτέ μη λες ποτέ. Στο τέλος κατάντησε να πέφτει διασυρόμενη. Με το υλικό που είχε μπορούσε να πάει πιο πάνω. Όπως και τα Τρίκαλα. Δυστυχώς όμως. Πολύ φοβάμαι ότι και η Νάουσα θα μπει σε περιπέτειες μετά την ήττα που έκανε στην έδρα της με τον Καμπανιακό. Όλες οι ομάδες είναι κοντά. μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Από κει και πέρα ο καιρός θα δείξει. Εδώ θα είμαστε και πάλι να σχολιάζουμε και να τα λέμε. Να μη γινόμαστε κουραστικοί στους φίλους μας τους ιντερνετικούς , που μας περιμένουν να μας ακούσουνε. Θα τα ξαναπούμε την άλλη εβδομάδα.

Όχι την άλλη εβδομάδα, θα το καθιερώσουμε , γιατί είσαι ένας που λες με το δικό σου τρόπο και έχεις το θάρρος να τα λες . Είσαι εκρηκτικός , παρορμητικός, ενοχλητικός, αυθόρμητος, αληθινός, ανατρεπτικός. Είσαι ο ΤΣΙΚ.

Θα τα λέμε όταν χρειάζεται. Και όταν  θα πρέπει να τα λέμε. Ίσως γινόμαστε κουραστικοί και λέμε τα ίδια. Όταν θα ξαναμιλήσουμε θα πούμε για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Το τι γίνεται εκεί; Βλέπουμε ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο που έχει παικταράδες, για τις ομάδες της Αγγλίας , της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας . Τα μεγάλα μπάτζετ που έχουνε. Πώς πορεύονται οι ομάδες εκεί. Τις βοηθάει το κράτος.

Ευχαριστώ πολύ. Καλή συνέχεια.

Ακούστε τον…