Το ποδόσφαιρο και οι τρόποι προβολής του αλλάζουν και οι σύλλογοι οφείλουν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα για ν’ αξιοποιήσουν τις προοπτικές που ανοίγονται μπροστά τους και να’ ναι έτοιμοι για την επόμενη μέρα. Αυτό ήταν και το βασικό θέμα συζήτησης στο πρώτο διεθνές συνέδριο του Dugout που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο με την παρουσία του ΠΑΟΚ.

Η ποδοσφαιρική ψηφιακή πλατφόρμα που κατάφερε να πείσει τους μεγαλύτερους συλλόγους στον κόσμο να συνεργαστούν ως μέτοχοι σ’ αυτή την προσπάθεια, συγκέντρωσε στην αγγλική πρωτεύουσα την αφρόκρεμα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτι, Παρί Σεν Ζερμέν, Άρσεναλ, Γιουβέντους, Ίντερ, Ρόμα και περισσότερες από 20 άλλες ομάδες βρέθηκαν στο Λονδίνο προκειμένου να συζητήσουν και ν’ ανταλλάξουν ιδέες για την μετάβαση του ποδοσφαίρου στην ψηφιακή εποχή που τα κάνει όλα πιο γρήγορα. Μαζί τους κι ο ΠΑΟΚ, ο μοναδικός σύλλογος της Ελλάδας στο Dugout.

Τα στελέχη των συλλόγων άκουσαν τις ομιλίες κορυφαίων ειδικών του χώρου και συμμετείχαν σε κοινά workshops γύρω από την εκμετάλλευση της πλατφόρμας και τους τρόπους που μπορούν οι ομάδες να αξιοποιήσουν τη δύναμη του περιεχομένου που παράγουν χωρίς την μεσολάβηση τρίτων. Τον Δικέφαλο εκπροσώπησε ο Υπεύθυνος Ψηφιακών Μέσων, Παναγιώτης Αρωνιάδης.

Ένα από τα σημαντικότερα συμπεράσματα των ομιλητών ήταν πως το περιεχόμενο που παράγει η κάθε ομάδα είναι ό,τι πιο πολύτιμο διαθέτει μετά το ίδιο το ποδοσφαιρικό τμήμα. Επίσης, εντύπωση προκάλεσε η, βάσει στατιστικών, πτώση της αξίας του live προϊόντος και η προερχόμενη από τις Ηνωμένες Πολιτείες τάση… συρρίκνωσης του 90λεπτου στις προτιμήσεις του κοινού που στρέφεται περισσότερο στα highlights και τα μικρής διάρκειας βίντεο.

Ο ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της συνεχούς ψηφιακής του αναβάθμισης, θα συνεργαστεί στενά με το Dugout κι άλλους ευρωπαϊκούς συλλόγους προκειμένου να παράγουν κοινό περιεχόμενο που θα συμβάλει στην ενίσχυση της αξίας και του brand name του συλλόγου.

πηγή:paokfc.gr