Ο προπονητής ποδοσφαίρου της Ακαδημίας του Ολυμπιακού Λουτρού και της Σχολής τερματοφυλάκων Νίκος Αναστασόπουλς  μίλησε στο epilogesnews.gr και μεταξύ άλλων είπε:

« Έχω δύο τμήματα ποδοσφαίρου τζούνιορ και προτζούνιορ και τις ώρες που μου μένουν ελεύθερες έχω και τη Σχολή τερματοφυλάκων που γυμνάζω νεαρούς τερματοφύλακες της περιοχής. Μετά την αποχώρηση από τον Φίλιππο Αλεξάνδρειας είναι η κύρια ασχολία μου. Έχω παίξει είκοσι ένα χρόνια επαγγελματικό ποδόσφαιρο στη θέση του τερματοφύλακα. Είναι δύσκολη η θέση του, μία ιδιαίτερη θέση. Πάντα θέλει και στους μεγάλους έναν  άνθρωπο, εκπαιδευτή, προπονητή ο ποίος θα είναι με περγαμηνές και εικόνες  μεγάλων κατηγοριών για να αθληθεί σωστά ο ποδοσφαιριστής. Είναι χαρά μου και τιμή που ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο τόσα χρόνια. Σαν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής  γνώρισα αξιόλογους προπονητές και έχω διδαχθεί το σύγχρονο ποδόσφαιρο και επομένως είμαι σε θέση τώρα να το διδάξω. Στα νεαρά παιδιά τους φαίνεται πρωτόγνωρο να δουλεύουν επαγγελματικά. Οι μεγαλύτεροι δυσκολεύονται , γιατί είναι πιο κουραστική η προπόνηση και δύσκολη, αλλά τους αρέσει .Τα περισσότερα παιδιά στην Ακαδημία είναι από τον Λουτρό και οι τερματοφύλακες από την γύρω περιοχή και από τον Άγιο Αθανάσιο.

Στον  Ολυμπιακό Λουτρού ήμουν δύο χρόνια προπονητής  έχω τις καλύτερες των αναμνήσεων. Είναι δικιά μου η Ακαδημία και όταν συμφωνήσαμε να πηγαίνει μαζί με τον Ολυμπιακό Λουτρού. Έφυγα από τον Ολυμπιακό Λουτρού  και πήγα στον φίλιππο Αλεξάνδρειας. Όταν ήμουν στον Ολυμπιακό Λουτρού κάναμε μία συμφωνία , ότι εάν μου γίνει μία πρόταση πιο κερδοφόρα από μεγαλύτερη κατηγορία ομάδα  θα έπρεπε να τη δεχτώ . Δέχθηκα από την Αλεξάνδρεια την πρόταση για τη θέση του προπονητή τερματοφυλάκων και πήγα.

Μετά μου δόθηκε η ευκαιρία στον Φίλιππο Αλεξάνδρειας για να γίνω πρώτος προπονητής για δύο μήνες. Στη θέση αυτή είχα πολλά οφέλη σαν άνθρωπος και προπονητής. Άλλο είναι  να παίζεις επαγγελματικό ποδόσφαιρο και άλλο προπονητής. Έδωσα ότι μπορούσα να δώσω στα πλαίσια του « Ευ αγωνίζεσαι»  και τις γνώσεις που είχα. Δεν πηγαίναμε καλά στον βαθμολογικό πίνακα και φαινόταν ότι κάτι δεν πάει καλά από πίσω. Δεν θα κρυφτώ. Υπήρχαν προβλήματα. Όπως υπήρχαν και σε άλλες ομάδες. Ήταν δύσκολη κατηγορία. Υπήρξε ματς που η διαιτησία έπαιξε το ρόλο της και θα μπορούσαμε να πάρουμε βαθμούς. Η ομάδα έπαιζε ποδόσφαιρο , έκανε φάσεις αλλά δεν μπορούσε μα βάλει γκολ. Δεν είχαμε τύχη. Πάντα χρειάζεται η τύχη. Οι συγκυρίες μου δώσαν την ευκαιρία να γίνω προπονητής στην Αλεξάνδρεια.

Από τη στιγμή που ασχολήθηκα με το ποδόσφαιρο σκοπός μου είναι να παράγω ταλέντα. Έχει η Ημαθία ταλέντα. Ένας τόσο ταλαντούχος νομός εδώ και δέκα πέντε χρόνια έχει σταματήσει την παραγωγή ταλέντων. Ο στόχος μου είναι να παράγω ταλέντα, όπως ο Δημήτρης Γκάρας που προπονείται τώρα στην Ξάνθη με την πρώτη ομάδα. Εάν ήθελα μπορούσα να είμαι σε μεγάλη ομάδα στη θέση του προπονητή τερματοφυλάκων, αλλά σκοπός μου είναι  να παράγω ταλέντα.

Την θέση του τερματοφύλακα την ξέρω πολύ καλά. Υπάρχουν γονείς που έχουν παιδιά με ταλέντο . Φέτος η χρονιά είναι  διαφορετική και για μένα και για την Ακαδημία μου. Έχουμε βάλει στόχους που θα γίνουν γνωστοί στο μέλλον. Δεν θέλω να μιλάω με γρίφους και ερωτηματικά, ο χρόνος θα δείξει. Είμαστε κοντά στα παιδιά. Μπορεί ο καθένας να μας βρει και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όποιος θέλει ατομική προπόνηση μπορεί να μας βρει, εάν θέλει να βελτιώσει την κατάσταση και σαν τερματοφύλακας και σαν παίκτης. Να βάλουμε ένα πλάνο προπόνησης για να βελτιώσουμε κάποια πράγματα»

Ακούστε τη συνέντευξη…