Ο υπεύθυνος του τμήματος χιονοδρομίας του ΓΑΣ Αλεξάνδρειας, Ναλμπάντης Δημοσθένης , μίλησε στο epilogesnews.gr και στον Πεχλιβανίδη Μανώλη.

Μεταξύ άλλων είπε ότι:

«Το σκι έχει τρία τέσσερα χρόνια που το κάνουμε οργανωμένα. Αυτή τη χρονιά είναι πιο οργανωμένο με λεωφορείο. Ξεκινάμε από το ΚΤΕΛ Αλεξάνδρειας  και πηγαίνουμε συνήθως στο Σέλι, στα Τρία Πέντε Πηγάδια και στο χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμάκτσαλαν. Η αναχώρηση είναι  το πρωί στις 7.30 με οκτώ και γυρνάμε το μεσημέρι.

Το σκι σου δημιουργεί ένα φοβερό αίσθημα. Όλα τα παιδιά είναι ενθουσιασμένα. Δεν έχει σταματήσει κανένα παιδί. Το επιζητάνε συνεχώς. Έρευνες έχουν δείξει και στη Αμερική, αλλά και στην Ιαπωνία ότι λίγες μέρες στο βουνό κάνοντας  σκι ανεβαίνει ο δείκτης  ευτυχίας του ανθρώπου. Κάνει πολύ καλό στην καρδιά. Παίρνεις αρνητικά ιόντα που φέρνουν ευτυχία χαρά και σε χαλαρώνουν.  Σου δημιουργεί αίσθημα ευτυχίας. Ανανεώνεται ο  οργανισμός.»

Στην επόμενη ερώτηση από πόσο χρονών μπορεί κάποιος να κάνει σκι και πόσα μέλη αριθμεί ο σύλλογος, απάντησε ο Δήμος Ναλμπάντης:

« Η ακαδημία της χιονοδρομίας απαριθμεί σαράντα άτομα μαζί με τους ενήλικες. Από τεσσάρων  χρονών μπορεί ένα παιδί να ξεκινήσει.»

Ακόμη είπε ότι μπορεί κάποιος να επικοινωνήσει με τον ίδιο στο τηλέφωνο 6936968249 Μπορεί να πληροφορηθεί και μέσω facebook. Ο εξοπλισμός στοιχίζει γύρω στα 300 ευρώ, αλλά έχει γίνει συμφωνία κε ειδικό κατάστημα και νοικιάζει τον βασικό εξοπλισμό 60 Ευρώ τη σεζόν. Τα ρούχα μπορεί να τα προμηθευτεί κάποιος από οποιοδήποτε κατάστημα. Για έντεκα εκδρομές της περιόδου το κόστος είναι διακόσια πενήντα Ευρώ.

Για περισσότερα μπορείτε να ακούσετε τον ίδιο τον Ναλπμάντη Δημοσθένη.